Zorgeloos het terrasseizoen in!

15 april 2019 | redactie

Op 21 maart is de lente officieel begonnen en zou het zonnetje steeds vaker moeten gaan schijnen. Tijd voor het terrasseizoen!

In februari ging het binnen een week van sneeuw en een temperatuur van rond het vriespunt naar twintig graden en felle zon. Terrassen stroomden eerder dan verwacht helemaal vol; een echte uitdaging voor het horecapersoneel dus. Het assortiment van Bieze Foodservice kan bij dit soort uitdagingen een helpende hand bieden.

Lunchinspiratie

In de Bieze voorjaarsbrochure vind je receptinspiratie en productinformatie voor het aankomende terrasseizoen. Helemaal hip en van nu is bijvoorbeeld de ‘Salad bowl’ met Kip Marrakesh en Taboulé Oriental. Niet alleen als salad bowl is de Bieze Kip Marrakesh salade lekker, de veelzijdigheid van dit product is enorm. Heerlijk op Turks brood of in een rijk gevulde wrap. Deze is als lunch te serveren, maar kan in stukjes gesneden ook als borrelhapje dienen. De Aziatische keuken wint aan populariteit, daar kunnen we niet meer omheen.  Wist je dat de Bieze Kip Marrakesh salade en Bieze Tonijn salade ook uitermate geschikt zijn om in sushi te verwerken?

Voor leuke Aziatische recepten, klik hier.

Borrelplank

Als je denkt aan een borrel op een terras, denk je natuurlijk ook aan fingerfood. De stokbroodjes met kruidenboter en aioli zijn een bekende combinatie. Maar hoe lekker en verfrissend is het om dit eens te vervangen door de Tzatziki saus van Bieze; een traditionele Griekse saus op basis van kwark en yoghurt, verrijkt met komkommerreepjes en knoflook. Niet alleen voor op een toastje of stukje stokbrood, maar ook om een staafje komkommer of wortel in te dippen. Op een stukje stokbrood is de Tomaat-Komkommer Rauwkost een goede topping, zo maak je in een handomdraai een frisse Bruschetta.

Tip

Presentatie is alles als het om eten gaat en maakt het bereiden en serveren ervan nóg leuker. Maak het verschil met mooi servies, eventueel in de stijl van de afkomst van het gerecht. Laat de ingrediënten spreken door te variëren in kleuren en structuren.

Zorgeloos

Tijd is schaars in de horeca, en zeker aan het begin van het seizoen wanneer het nieuwe zomerpersoneel nog ingewerkt moet worden. Het assortiment van Bieze Foodservice zorgt er voor dat het bereiden van het gewenste gerecht sneller en makkelijker gaat en continuïteit in recepturen gewaarborgd wordt. Van heerlijke parelcouscous met gerookte kip en chioggia, tot gamba taco’s met coleslaw. Benieuwd naar de recepten, klik hier!

Ook met het praktische aspect heeft Bieze Foodservice rekening gehouden; de Salades zijn koelvers en praktisch verpakt waardoor ze lang houdbaar zijn. De verpakking is goed hersluitbaar en door de vorm makkelijk op te stapelen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: