Zorgeloos het terrasseizoen in!

15 april 2019 | redactie

Op 21 maart is de lente officieel begonnen en zou het zonnetje steeds vaker moeten gaan schijnen. Tijd voor het terrasseizoen!

Februari op zijn kop

Echter heeft 2019 nu al iedere horecaondernemer op zijn kop gezet. In februari ging het binnen een week van sneeuw en een temperatuur van rond het vriespunt naar twintig graden en felle zon. Terrassen stroomden eerder dan verwacht helemaal vol; een echte uitdaging voor het horecapersoneel dus. Het assortiment van Bieze Foodservice kan bij dit soort uitdagingen een helpende hand bieden.

Lunchinspiratie

In de Bieze voorjaarsbrochure vind je receptinspiratie en productinformatie voor het aankomende terrasseizoen. Helemaal hip en van nu is bijvoorbeeld de ‘Salad bowl’ met Kip Marrakesh en Taboulé Oriental. Niet alleen als salad bowl is de Bieze Kip Marrakesh salade lekker, de veelzijdigheid van dit product is enorm. Heerlijk op Turks brood of in een rijk gevulde wrap. Deze is als lunch te serveren, maar kan in stukjes gesneden ook als borrelhapje dienen. De Aziatische keuken wint aan populariteit, daar kunnen we niet meer omheen.  Wist je dat de Bieze Kip Marrakesh salade en Bieze Tonijn salade ook uitermate geschikt zijn om in sushi te verwerken?

Voor leuke Aziatische recepten, klik hier.

Borrelplank

Als je denkt aan een borrel op een terras, denk je natuurlijk ook aan fingerfood. De stokbroodjes met kruidenboter en aioli zijn een bekende combinatie. Maar hoe lekker en verfrissend is het om dit eens te vervangen door de Tzatziki saus van Bieze; een traditionele Griekse saus op basis van kwark en yoghurt, verrijkt met komkommerreepjes en knoflook. Niet alleen voor op een toastje of stukje stokbrood, maar ook om een staafje komkommer of wortel in te dippen. Op een stukje stokbrood is de Tomaat-Komkommer Rauwkost een goede topping, zo maak je in een handomdraai een frisse Bruschetta.

Tip

Presentatie is alles als het om eten gaat en maakt het bereiden en serveren ervan nóg leuker. Maak het verschil met mooi servies, eventueel in de stijl van de afkomst van het gerecht. Laat de ingrediënten spreken door te variëren in kleuren en structuren.

Zorgeloos

Tijd is schaars in de horeca, en zeker aan het begin van het seizoen wanneer het nieuwe zomerpersoneel nog ingewerkt moet worden. Het assortiment van Bieze Foodservice zorgt er voor dat het bereiden van het gewenste gerecht sneller en makkelijker gaat en continuïteit in recepturen gewaarborgd wordt. Van heerlijke parelcouscous met gerookte kip en chioggia, tot gamba taco’s met coleslaw. Benieuwd naar de recepten, klik hier!

Ook met het praktische aspect heeft Bieze Foodservice rekening gehouden; de Salades zijn koelvers en praktisch verpakt waardoor ze lang houdbaar zijn. De verpakking is goed hersluitbaar en door de vorm makkelijk op te stapelen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: