Zorgeloos het terrasseizoen in!

15 april 2019 | redactie

Op 21 maart is de lente officieel begonnen en zou het zonnetje steeds vaker moeten gaan schijnen. Tijd voor het terrasseizoen!

In februari ging het binnen een week van sneeuw en een temperatuur van rond het vriespunt naar twintig graden en felle zon. Terrassen stroomden eerder dan verwacht helemaal vol; een echte uitdaging voor het horecapersoneel dus. Het assortiment van Bieze Foodservice kan bij dit soort uitdagingen een helpende hand bieden.

Lunchinspiratie

In de Bieze voorjaarsbrochure vind je receptinspiratie en productinformatie voor het aankomende terrasseizoen. Helemaal hip en van nu is bijvoorbeeld de ‘Salad bowl’ met Kip Marrakesh en Taboulé Oriental. Niet alleen als salad bowl is de Bieze Kip Marrakesh salade lekker, de veelzijdigheid van dit product is enorm. Heerlijk op Turks brood of in een rijk gevulde wrap. Deze is als lunch te serveren, maar kan in stukjes gesneden ook als borrelhapje dienen. De Aziatische keuken wint aan populariteit, daar kunnen we niet meer omheen.  Wist je dat de Bieze Kip Marrakesh salade en Bieze Tonijn salade ook uitermate geschikt zijn om in sushi te verwerken?

Voor leuke Aziatische recepten, klik hier.

Borrelplank

Als je denkt aan een borrel op een terras, denk je natuurlijk ook aan fingerfood. De stokbroodjes met kruidenboter en aioli zijn een bekende combinatie. Maar hoe lekker en verfrissend is het om dit eens te vervangen door de Tzatziki saus van Bieze; een traditionele Griekse saus op basis van kwark en yoghurt, verrijkt met komkommerreepjes en knoflook. Niet alleen voor op een toastje of stukje stokbrood, maar ook om een staafje komkommer of wortel in te dippen. Op een stukje stokbrood is de Tomaat-Komkommer Rauwkost een goede topping, zo maak je in een handomdraai een frisse Bruschetta.

Tip

Presentatie is alles als het om eten gaat en maakt het bereiden en serveren ervan nóg leuker. Maak het verschil met mooi servies, eventueel in de stijl van de afkomst van het gerecht. Laat de ingrediënten spreken door te variëren in kleuren en structuren.

Zorgeloos

Tijd is schaars in de horeca, en zeker aan het begin van het seizoen wanneer het nieuwe zomerpersoneel nog ingewerkt moet worden. Het assortiment van Bieze Foodservice zorgt er voor dat het bereiden van het gewenste gerecht sneller en makkelijker gaat en continuïteit in recepturen gewaarborgd wordt. Van heerlijke parelcouscous met gerookte kip en chioggia, tot gamba taco’s met coleslaw. Benieuwd naar de recepten, klik hier!

Ook met het praktische aspect heeft Bieze Foodservice rekening gehouden; de Salades zijn koelvers en praktisch verpakt waardoor ze lang houdbaar zijn. De verpakking is goed hersluitbaar en door de vorm makkelijk op te stapelen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Economie Achtergronden
CBS: consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger

Consumenten hebben in april 1,8 procent meer besteed dan in april 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande drie maanden. Consumenten hebben in april 2019 vooral meer aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteed. Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: