Je hebt gezocht op: terrassen

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
8 april 2024Nieuws

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste

Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"
27 februari 2024Nieuws

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"

Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...

“Door de beschutting van de terrasafscheiding blijven gasten langer zitten”
20 november 2023Nieuws

“Door de beschutting van de terrasafscheiding blijven gasten langer zitten”

Café Pieper – bekend van het liedje ‘De Pieper’ van Rob de Nijs – is een ouderwets bruin café op de Amsterdamse...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”
9 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...

Resengo lost de drukte op met de eerste digitale wachtrij in Nederland
3 juli 2023Nieuws

Resengo lost de drukte op met de eerste digitale wachtrij in Nederland

Resengo zorgt ervoor dat in de rij wachten voor een plekje aan tafel tot het verleden behoort, met de lancering van ResQueue, de eerste digitale wacht...

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?
13 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?

In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...

Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag 2023 in lunchrooms
12 mei 2023Nieuws

Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag 2023 in lunchrooms

Op de vrijdag voor Moederdag is er door consumenten al een recordaantal reserveringen gemaakt voor de Moederdag high tea. Nederlandse restaurants hebb...

Aandeel alcoholvrij en speciaalbier groeit, pils minder populair
26 januari 2023Nieuws

Aandeel alcoholvrij en speciaalbier groeit, pils minder populair

De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de coronapandemie. Wel ziet de biermarkt er anders uit. Het aandeel van alcoholvrij bie...

Themamaand Financiën: Kopen, leasen of huren. Wat is voordelig?
1 december 2022Nieuws

Themamaand Financiën: Kopen, leasen of huren. Wat is voordelig?

Bij de aanschaf van horeca-apparatuur zijn er drie financieringsmogelijkheden. Kopen, leasen of huren. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op...

ABN Amro: Inhaalgroei horeca achter de rug
24 november 2022Nieuws

ABN Amro: Inhaalgroei horeca achter de rug

Met geanonimiseerde transactiedata maakt ABN Amro bestedingen in de horeca en supermarktketens inzichtelijk. Deze twee categorieën kunn...

Horecaondernemer en KHN over waarom het nu goed kan zijn te kiezen voor duurzame terrasverwarming voor lunchrooms
30 september 2022Nieuws

Horecaondernemer en KHN over waarom het nu goed kan zijn te kiezen voor duurzame terrasverwarming voor lunchrooms

Nu de herfst volop is losgebarsten, staan de terrasverwarmers weer op aan. Hierdoor kunnen gasten alsnog buiten droog, warm en knus genieten van een b...

Het WK in de winter; extra omzetmomenten voor lunchrooms
26 september 2022Nieuws

Het WK in de winter; extra omzetmomenten voor lunchrooms

Het WK-voetbal wordt dit jaar voor het eerst in de geschiedenis in de winter gehouden. Geen volle pleinen met hossende Oranjefans, maar volgepakte lun...

Eigenaar van Soep-er vertelt Lunchroom alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar
22 september 2022Nieuws

Eigenaar van Soep-er vertelt Lunchroom alles over herfstsoepen en het ondernemen van een soepbar

Ondernemen in Utrecht. Soep-er, Utrechts eerste soepbar, zegt verrassende smaken en ingrediënten te mengen. Janine de Roode (29) is eigenaar van...

Zo kom je de hitte in de horeca door
25 augustus 2022Nieuws

Zo kom je de hitte in de horeca door

Het wordt steeds warmer en droger in Nederland. Werken in de horeca is een arbeidsintensieve job. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om...

Dynamic pricing in de horeca
16 juni 2022Nieuws

Dynamic pricing in de horeca

Omarmen doet de horeca het nog niet. Maar ‘dynamic pricing’ kan een oplossing zijn om een hoger rendement te behalen. De prijzen laten afh...

Almeerse horeca klaar voor Floriade
15 april 2022Nieuws

Almeerse horeca klaar voor Floriade

Horecaondernemers in Almere zetten gisteren de bloemetjes buiten op het Belfortplein, op de dag dat ‘buurman’ wereldtuinbouwtentoonstellin...

ING: Technologie voor personeelstekort horeca mogelijke oplossing
15 april 2022Nieuws

ING: Technologie voor personeelstekort horeca mogelijke oplossing

Eén van de grootste uitdagingen voor zakelijke dienstverleners en de horeca op dit moment is de krapte op de arbeidsmarkt. Of het nu gaat om ac...

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen
21 maart 2022Nieuws

Bestellen met QR-code: de voor- en nadelen

Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...

Lunchroompanel: Wat kan de gemeente voor jouw horecazaak betekenen?
11 maart 2022Nieuws

Lunchroompanel: Wat kan de gemeente voor jouw horecazaak betekenen?

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken door het hele land...

In maart lees je alles over innovatie in de horeca
1 maart 2022Nieuws

In maart lees je alles over innovatie in de horeca

De horeca is weer volledig open. Volle terrassen, lachende gasten, stomende koffiemachines en stromenden tapkranen vormen weer het beeld van de branch...

Harde lockdown; horeca gesloten. Dit zijn de maatregelen
18 december 2021Nieuws

Harde lockdown; horeca gesloten. Dit zijn de maatregelen

Nederland gaat weer op slot. Het kabinet neemt het advies over van het Outbreak Management Team om de horeca en alle niet-essentiële winkels te s...

KHN: Aanvullende én gerichte financiële steun voor de horeca onvermijdelijk
3 november 2021Nieuws

KHN: Aanvullende én gerichte financiële steun voor de horeca onvermijdelijk

Het kabinet wil het snel stijgende aantal coronabesmettingen tegengaan door onder andere het coronatoegangsbewijs (CTB) breder toe te passen én...

Geen mondkapjesplicht in de horeca, wel QR-code op terrassen
3 november 2021Nieuws

Geen mondkapjesplicht in de horeca, wel QR-code op terrassen

Er komt geen mondkapjesplicht in de horeca. Wel moeten gasten vanaf zaterdag 6 november ook op het terras een geldig QR-code kunnen overleggen om plaa...

Gelderland laat 'coronaterrassen' nog even staan
25 oktober 2021Nieuws

Gelderland laat 'coronaterrassen' nog even staan

De horeca in de provincie Gelderland mag de vergrote terrassen in de meeste gemeente voorlopig laten staan. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Gel...

Kamer steunt coronatoegangsbewijs, maar terrassen worden uitgezonderd
17 september 2021Nieuws

Kamer steunt coronatoegangsbewijs, maar terrassen worden uitgezonderd

De Tweede Kamer heeft donderdagavond ingestemd met het plan van het demissionaire kabinet om een coronatoegangsbewijs in te voeren bij de horeca, maar...

Persconferentie: vanaf 25 september coronapas in de horeca, 1,5 meter verdwijnt
14 september 2021Nieuws

Persconferentie: vanaf 25 september coronapas in de horeca, 1,5 meter verdwijnt

Per 25 september 2021 wordt er weer meer mogelijk in de samenleving, zo verklaarde demissionair premier Mark Rutte zojuist tijdens de persconferentie....

ABN AMRO ziet horeca herstellen, hotellerie blijft achter
31 augustus 2021Nieuws

ABN AMRO ziet horeca herstellen, hotellerie blijft achter

Grote delen van de leisuresector zijn stevig op het pad omhoog. De horeca is na lange sluiting weer open en heeft inmiddels een paar goede maanden ach...

Het herfstterras in de horeca: tips en valkuilen
27 augustus 2021Nieuws

Het herfstterras in de horeca: tips en valkuilen

Een echte zomer is de zomer van 2021 voor de horeca niet geweest. Terrasinkomsten bleven vanwege het matige weer achter. September is de maand van ...

in september lees je alles over vis in de lunchroom
19 augustus 2021Nieuws

in september lees je alles over vis in de lunchroom

September is een echte vismaand. Niet alleen start het Hollandse oesterseizoen officieel in de negende maand van het jaar, ook lees je als horecaprofe...

De terrasvergunning: waarmee moet je rekening houden?
18 augustus 2021Nieuws

De terrasvergunning: waarmee moet je rekening houden?

Het terras is in de zomer en zeker tijdens de maatregelen tegen corona voor veel horecaondernemers een belangrijke inkomstenbron. Wanneer u als horeca...

Zorgen over herstel biermarkt
16 juli 2021Nieuws

Zorgen over herstel biermarkt

In totaal werd er in het eerste halfjaar van 2021 bijna 5,5 miljoen hectoliter bier in Nederland verkocht. Dat is een half miljoen minder (-8,4%) dan...

Horeca heeft maar kort baat bij prijsverhoging
8 juli 2021Nieuws

Horeca heeft maar kort baat bij prijsverhoging

De horeca is weer open, de terrassen stromen vol. Er gloort licht aan het eind van de donkere coronatunnel, waar veel Foodservice-ondernemers de afgel...

Toename besmettingen: horeca sluit vrijwillig en OMT om advies gevraagd
8 juli 2021Nieuws

Toename besmettingen: horeca sluit vrijwillig en OMT om advies gevraagd

Een deel van de Groningse horeca heeft besloten de deuren te sluiten vanwege de hogere besmettingscijfers met betrekking tot het coronavirus. Sho...

KHN: Afbouw steunpakketten komt te vroeg
2 juli 2021Nieuws

KHN: Afbouw steunpakketten komt te vroeg

De abrupte afbouw van de coronasteunpakketten komt veel te vroeg, aldus KHN. De horeca is sinds 26 juni (met 1,5 meter-beperkingen) weer open en voor...

Oprichter lunchketen Anne&Max: ''2022 wordt een normaal jaar''
15 juni 2021Nieuws

Oprichter lunchketen Anne&Max: ''2022 wordt een normaal jaar''

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis...

Koffie op een stokje bij Bagels & Beans
9 juni 2021Nieuws

Koffie op een stokje bij Bagels & Beans

Waarom zou je een slokje koffie nemen als het ook een stokje koffie kan zijn? Helemaal als het gaat om koffie-chocodip-roomijs. Bagels & Beans en&...

De top 10 steden in Nederland met de meeste eetgelegenheden in de buitenlucht
7 juni 2021Nieuws

De top 10 steden in Nederland met de meeste eetgelegenheden in de buitenlucht

Na maanden zonder terrassen verheugen Nederlanders in het hele land zich dit jaar extra op de zomer en op alle terrasjes die Nederland rijk is. Maar w...

Run op reserveringen na aankondiging heropening restaurants
1 juni 2021Nieuws

Run op reserveringen na aankondiging heropening restaurants

Nederlanders zijn blij dat de horeca weer groen licht heeft gekregen voor verdere versoepelingen tijdens de laatste persconferentie. Dit is terug te z...

Horeca verder open; de versoepelingen op een rij
28 mei 2021Nieuws

Horeca verder open; de versoepelingen op een rij

Per 5 juni mag de horeca ook binnen gasten verwelkomen. Ook de cafés mogen hun deuren weer openen. De opningstijden worden verruimd. Er geldt e...

Mens, Bedrijf & Visie: Pascal Ninaber (Upbeatles)
28 mei 2021Nieuws

Mens, Bedrijf & Visie: Pascal Ninaber (Upbeatles)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis...