Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag 2023 in lunchrooms

Auteur: Redactie
12 mei 2023
Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag 2023 in lunchrooms

Op de vrijdag voor Moederdag is er door consumenten al een recordaantal reserveringen gemaakt voor de Moederdag high tea. Nederlandse restaurants hebben een drukke Moederdag 2023 voor de boeg, waarbij vooral een high tea als arrangement populair is. Uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl blijkt dat nu al gemiddeld 25% meer high tea reserveringen zijn gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Het heropenen van de horeca en de toenemende populariteit van high tea worden genoemd als belangrijkste redenen voor deze toename.

Impact coronamaatregelen

Door de coronamaatregelen ging op 15 maart 2020 de horeca dicht waardoor Moederdag in 2020 niet in restaurants gevierd kon worden. In 2021 waren rond Moederdag alleen de terrassen geopend. Vanaf 2022 was het weer mogelijk om Moederdag in horecagelegenheden te vieren.

Toenemende inflatie

Hoewel de inflatie de afgelopen tijd sterk gestegen is, is dit geen belemmering gebleken om Moederdag met een high tea te vieren. Uit reserveringsdata* blijkt dat de gemiddelde prijs voor een high tea op dit moment ruim 26 euro per persoon bedraagt. Ongeveer 14% van de horecagelegenheden hebben dit jaar een speciaal arrangement voor Moederdag. Naast high tea reserveringen op 14 mei, worden er ook meer HighTea.nl cadeaubonnen verkocht dan het jaar ervoor. Dit betreft zelfs een verdubbeling in verkopen.

High Tea populairst op Moederdag

De verwachting is dat, met nog twee dagen te gaan, op 14 mei uiteindelijk zo’n 35% meer reserveringen zullen zijn ten opzichte van 2022. In de horeca vindt met Moederdag de meeste high tea nuttigingen plaats. Deze dag is de high tea populairder dan op andere feestdagen zoals Valentijnsdag, Pasen of Kerst.

* Reserveringsdata gebaseerd op ruim 400 aangesloten horeca locaties op HighTea.nl.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws