Sligro organiseert dit jaar opnieuw het event Slim Ondernemen. Op donderdag 23 mei 2024 komen horecaondernemers uit heel Nederland samen om nieuwe ken...
10 april 2024 heeft Marco Bemelmans de Hart voor de Horeca Award ontvangen uit handen van Ricardo Eshuis, directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid...
Afgelopen week zat ik in een lunchzaak en wilde eens iets proberen wat ik nog niet eerder had geproefd. Een vegan lunch, en tot mijn grote verbazing w...
Simone van Thull startte in 2015 een eetwinkel waarin ze zich specialiseerde in fermentatie. Inmiddels runt de ondernemer een succesvolle deli, levert...
Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In ‘Waar moet je op lette...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Pirjo de Winkel (50) leidt samen met Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van het programma 'Heel Holland Bakt',...
De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Koken en bakken waren vroeger twee totaal verschillende disciplines. Inmiddels slaan steeds meer chefs zelf aan de bak. Huisgemaakt brood wordt geserv...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omz...
Onderzoek toont aan dat vacatureteksten voor functies in de sector horeca & toerisme veruit het slechtst scoren. De teksten krijgen een rapportcij...
De zestiende editie van HorecaEvenTT op 5, 6 en 7 februari 2024 was naar eigen zeggen zeer geslaagd. De organisatie kijkt uit naar volgend jaar, wanne...
Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze nieuwe rubriek ‘W...
In het eerste kwartaal staat bij ons de omzet, en daarmee het resultaat, altijd wat onder druk doordat er niet veel feestdagen met extra omzet zijn, e...
De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop. Zowel de beursvloeren als de wedstrijdkeuken en het wedstrijdrestaurant waren...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
Op de frisse, maar zonnige ochtend van 29 januari 2024 om klokslag 11:00 ging het startschot voor de langverwachte nieuwe Horeca Vakbeurs...
Ondernemen in Purmerend. Yasemin Ozkurt (54) vroeg zich na een carrière in de retailsector af wat ze wilde bereiken in haar leven. Ze begon Bru...
Geen enkel product is zo verbonden met Brabant als het worstenbroodje. Chef Dick Middelweerd verwelkomde gasten jaren met de hartige versnapering, dee...
Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...
Je wil na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digit...
Van studenten tot jonge gezinnen. Met meer dan 75 cafés en restaurants in Nederland bedient Restaurant Company Europe (RCE) diverse doelgroepen...
Ondernemen in Maastricht. De drukbezochte dagzaak ‘Van Wijck’ heeft een stijlvol concept. Dankzij doordachte inzichten, weloverwogen keuze...
Een van de eerste zaken die gasten te zien krijgen wanneer zij een horecagelegenheid binnengaan is de menukaart. Het menu is daarmee een prominent vis...
Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom.nl heeft alle ex...
Donderdag 30 november maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leerme...
Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...
Ondernemen in Deventer. Deventenaren weten Bro Lunch & Borrel massaal te vinden, maar eigenaar Gideon Werner (53) moet weloverwogen keuzes maken o...
Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Heerenveen. De inzending van Ferron, de 'Avocado Nomadenkaas', werd door...
Horeca Vakbeurs maakt bekend dat het een samenwerking aangaat met Hanos. De groothandel en totaalleverancier van de horeca presenteert zich op Horeca...
Voor lunchrooms is efficiëntie heel belangrijk. Het beheer van bestellingen, de stroom van gasten en het verbeteren van de keukenprocessen kunnen...