U heeft gezocht op : keuken

16 oktober 2019 Opening Rotterdam
Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als...

1 oktober 2019 Economie trends
De ‘traditionele Chinees’ verliest het van de nieuwe, gezonde Aziatische keuken

In circa 10 jaar is het aantal Chinees-Indische restaurants met ruim 22% gedaald, dit in tegenstelling tot de rest van de restaurantsector die met 15% groeide. Nederland telt momenteel nog circa 1.600 Chinees-Indische restaurants, waarmee dit nog steeds de meest voorkomende buitenlandse keuken is. J...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

26 september 2019 Bezorgen
Maaltijdbezorgers krijgen de raarste verzoeken

Trek, maar geen zin om de keukenprins(es) uit te hangen? Anno 2019 fikst menig Nederlander zijn maaltijd met slechts één druk op de knop. Vanaf het moment dat er een maaltijd besteld wordt, begint de maag al te knorren. Om nog maar te zwijgen over hét moment suprême waarop...

25 september 2019 Amsterdam Fastservice
Nieuw soort culi-snackbar opent in Amsterdam

Eind oktober opent Hurryhurrygogo haar deuren aan de Singel 460 in Amsterdam. Onder de supperclub wordt in de voormalige French Connection ruimte gemaakt voor dit nog chaotischere en hysterischere zusje van Happyhappyjoyjoy. De nieuwe snack-bar biedt plaats voor eigen events, verschillende cocktails...

25 september 2019 Awards Vega
Veggies On Fire wint Gaia Green award 2019

Dat je niet groot hoeft te zijn om op te vallen liet puur vegan restaurant “Veggies On Fire” uit Den Haag zien tijdens de prijsuitreiking van de Gaia Green Awards 2019 Voor De Horeca tijdens Gastvrij Rotterdam dinsdag 24 september 2019 in de categorie meest groene restaurant van Nederlan...

23 september 2019 Events Achtergronden
BBB Maastricht viert jubileum en pakt uit

BBB Maastricht is de oudste horecabeurs van ons land. Wie de beurs nog nooit heeft bezocht zal versteld staan van de veelzijdigheid in het aanbod en het uitmuntende programma. Voor bierliefhebbers is er de Specialty Beer Bay, culinaire fijnproevers en keukenprofessionals kunnen hun kennis bijschaven...

18 september 2019 Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

17 september 2019 Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

17 september 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Verkrijgen werkvergunning Aziatische koks versoepeld

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

13 september 2019 Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

12 september 2019 Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

10 september 2019 Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

3 september 2019 Food Amsterdam
Uniek concept met foodtruck in Amsterdam

Zaterdag 7 september opent De Grote Wisseltruck haar rijdende proefkeuken. Vanuit een unieke foodtruck serveren de eerste geselecteerde food-entrepreneurs Caribbean soulfood. De feestelijke foodtruckopening – met gratis tastings, muzikale side dishes en de Juiciety Festival teaser – vind...

2 september 2019 Tech
Vernieuwde app OpenTable speelt in op voorkeuren van gebruiker

OpenTable, wereldleider in restaurantreserveringen introduceert de gloednieuwe gepersonaliseerde OpenTable app. De vernieuwde app verzamelt belangrijke voorkeuren, waaronder reserveringsgeschiedenis, voorkeuren voor bepaalde keukens en jouw feedback wat tot gepersonaliseerde aanbevelingen leidt. Het...

27 augustus 2019
Vijf tips om wespen op afstand te houden

De lichte paniek op ieder terras is weer begonnen. Dansend tussen de zwartgele insecten zullen de gasten en werknemers de strijd op het terras aangaan. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirr...

16 augustus 2019 Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

13 augustus 2019 Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

12 augustus 2019 Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

8 augustus 2019 Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

7 augustus 2019 Tech Advertorial
’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét ...

6 augustus 2019 Opening Interieur
Restaurantervaring in oud fort Nieuwegein [foto's]

Recentelijk opende Restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein haar deuren. Deze stoere en ruige locatie, die staatingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, werd getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant. Hier wordt vol passie gekookt met Frans en Scandinavische inv...

16 juli 2019 Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

15 juli 2019 Food Achtergronden Fastservice
Groeiend aanbod in horecaconcepten die bijdragen aan gezonde en bewuste levensstijl

Op Schiphol Plaza kunnen reizigers nu ook terecht bij Eggs&Co, de Health Food Wall en Yoghurt Barn Na de opening van de Verspillingsfabriek in februari dit jaar, biedt Schiphol Plaza nu nog drie horecaconcepten die gericht zijn op gezond en bewust eten. De opening van de nieuwe ketens is een ant...

15 juli 2019 Achtergronden Tech
6 restaurant apps om van te smullen

Ga je vanavond uiteten of zoek je als restaurateur een app waar jouw zaak niet op mag ontbreken? Lees dan vooral verder. Een leuk restaurant vinden voor een simpele hap of juist een uitgebreid diner kan soms een flinke kluif zijn. Want, opties te over! Vooral als je in een stad bent waarvan je niet ...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

11 juli 2019 Opening
Albron sluit overeenkomst voor de horeca in Fashion Outlet Zevenaar

Ontwikkelingscombinatie FOZ BV (een samenwerking van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Stable International) en foodservice organisatie Albron zijn op 4 juli 2019 een partnership aangegaan, voor de horeca-exploitatie van een groot deel van de units bestemd voor horeca in Fashion Outlet Zeve...

11 juli 2019 Opening Interieur
Nayolie Voorschoten heropend na conceptwijziging en restyling

Chef Kelvin Lin heeft zijn Nayolie in Voorschoten na een sluiting van enkele maanden op 6 juli 2019 heropend als food & wine bar. Onder de nieuwe naam ‘Nayolie by Kelvin Lin’ wordt een zeer onderscheidende modern Aziatische keuken gevoerd met gerechten in bistronomiestijl, die uniek ...

10 juli 2019 Food Achtergronden
Paprikapoeder, kaneel en ketjap manis: dit gebruikt de Nederlander in de keuken

Bij het opsommen van typisch Nederlands eten denken we vaak enkel aan de standaard producten stamppot, drop en kroketten. Die horen er zeker bij, maar er is zoveel meer dat de Nederlandse keuken te bieden heeft. Kijk maar eens in ons keukenkastje! Naast peper en zout hebben veel Nederlanders tegenwo...

9 juli 2019 Achtergronden Longread
Zo gaat de NVWA te werk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als ondernemer heb je veel invloed op een goede beoordeling en daarmee een lichtere vorm van toezicht door de NVWA. Zorg dus dat je weet wat de NVWA belangr...

9 juli 2019 Interview Longread
Interview Thee Leutje Leerdam: high tea aan de Linge

Leerdam is de ‘glasstad’, natuurlijk vanwege de aanwezigheid van de internationaal bekende Glasfabriek Leerdam. De industrie trekt behoorlijk wat toeristen, wat goed is voor de lokale horeca. De dames van Thee Leutje hebben van hun passie hun hobby gemaakt. Van een fulltimebaan in de cha...

9 juli 2019 Interview Longread
Horecakeizer Casper Reinders: "Ik heb niet veel met hip"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

3 juli 2019 Vega
Vegan chef Aaron Adams keynote tijdens TASTE Summit op de BBB (Video)

Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten, Aaron Adams, gaat zijn unieke visie op de regionale keuken delen. Adams is keynote speaker op gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens 65ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht. Het do...

2 juli 2019 Interview Longread
Verslag: op pad met de inspecteur van de NVWA

Iedereen die in de horeca werkt, kent de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De instantie ziet toe op naleving van de hygiëneregels en controleert of er op de juiste manier wordt gewerkt. Je leest regelmatig over de NVWA, maar hoe ziet zo’n controle er in de praktijk uit en wa...

2 juli 2019 Opening Verbouwen
Ter Marsch & Co verbouwd vanwege verbouwing NH Hotel

De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt en het resultaat is spraak- en smaakmakend. Ter Marsch & Co creëerde samen met ontwerpbureau Dark&Stormy een spraakmakend interieur waar zij...

25 juni 2019 Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

24 juni 2019 Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

21 juni 2019 Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

21 juni 2019 Opening
Anne&Max opent in Leidsenhage

Anne&Max opent op donderdag 27 juni 2019 in Fresh!, de versmarkt in Winkelcentrum Leidsenhage. Het Winkelcentrum Leidsenhage ondergaat een gehele transformatie en wordt het grootste winkelcentrum van Nederland. In samenwerking met Albron heeft Anne&Max hard gewerkt aan de grootste huiskam...

18 juni 2019 Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

14 juni 2019 Amsterdam Opening
Nieuwe pop-up keuken Luca's Pizza opent in de Kopstootbar

Vanaf zaterdag 15 juni opent er een nieuwe pop-up keuken in de Amsterdamse Kopstootbar. Om de paar maanden werkt er een nieuwe chef in de pop-up keuken van de bar. Dit keer is het de beurt aan Luc Geertzen, die er Luca's Pizza opent. De pizzeria is gedurende de zomer te bewonderen. De pizzeri...

6 juni 2019 Opening
Heropening Grand Café Plaza op Schiphol

Het volledig gerenoveerde Grand Café Plaza, dat wordt geëxploiteerd door HMSHost, grenst direct aan Aankomsthal drie op Schiphol en geeft reizigers dat typisch Nederlandse ‘welkom thuis’ gevoel. Een modern grand café met een warme, huiselijke sfeer. Met z’n wa...

31 mei 2019 Snacks Culinair
Gerenommeerde chefs runnen pop-up snackbar

Hier proosten we op: Bacchus Wijnfestival organiseert in juni weer het gezelligste wijnfestival van 't land in het Amsterdamse Bos en ELLE is daar bij. En niet zomaar. Bacchus en ELLE Eten bundelen hun liefde voor wijn en spijs samen in een levensechte ELLE Eten X Bacchus Snackbar. Nu is dit nat...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef...

17 mei 2019 Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

14 mei 2019 Achtergronden
De gekste foodtrucknamen van het jaar

Vanochtend is bij het 100%NL-radioprogramma DeBarryPafShow de winnaar bekend gemaakt van de Namespotting Foodtrucknaam van het Jaar-verkiezing. De Meimaand staat niet alleen bekend om het zonnige lenteweer, maar ook om de start van veel foodtruckfestivals. Om op de talloze festivals op te vallen...

9 mei 2019 Events KHN
De eerste Nationale Horecadag is in aantocht

Op dinsdag 21 mei vindt de eerste editie van de Nationale Horecadag plaats. Tijdens de grootste open dag van de horeca bieden horecabedrijven door heel Nederland bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen. Onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kra...

9 mei 2019 Food Opening
Chef Han Ji introduceert Chinees streetfoodconcept in Nederland

Na het succes van zijn restaurantconcepten Red Chilli, UMAMI by Han en restaurant Zheng breidt chef en ondernemer Han Ji uit met een nieuw casual concept. Deze maand openen de deuren van Streetfood by Han in Rotterdam én Eindhoven. Een uniek, betaalbaar, gezond en vooral lekker vers alternati...

25 april 2019 Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

18 april 2019 Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

18 april 2019 Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

17 april 2019 Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

17 april 2019 Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

17 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

15 april 2019 Advertorial
Zorgeloos het terrasseizoen in!

Op 21 maart is de lente officieel begonnen en zou het zonnetje steeds vaker moeten gaan schijnen. Tijd voor het terrasseizoen! In februari ging het binnen een week van sneeuw en een temperatuur van rond het vriespunt naar twintig graden en felle zon. Terrassen stroomden eerder dan verwacht helema...

11 april 2019 Interview
Banketbakker gaat nieuwe Bagels & Beans Nijmegen runnen

Nijmegenaren kunnen vanaf maandag 22 april terecht bij de kakelverse Bagels & Beans aan de Van Broeckhuysenstraat. Na uren keihard studeren, een potje ballen of de wekelijkse boodschappen is het goed uitpuffen met een rijkelijk belegde bagel, fantastische koffie, zalige zoetigheid of andere lekk...

11 april 2019 Achtergronden Restaurant
Onderzoek RTL: veel restaurants lappen hygiëneregels aan de laars

RTL Nieuws heeft na een lange tijd van wachten (ruim een jaar!) de inspectierapporten uit 2017 van de NVWA ontvangen. Uit deze documenten blijkt, dat steeds meer restaurants onder verscherpt toezicht staan van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), omdat zij de regels voor hygiëne en...

9 april 2019 Opening Achtergronden
Ambitieuze franchisenemers openen hun tweede De Beren restaurant in Den Bosch

Vanaf woensdag 10 april zijn de fijnproevers uit de Brabantse plaats en de wijde omgeving iedere dag vanaf 11.00 uur welkom om te genieten van een uitgebreide lunch, gezellige borrel of de beroemde grillspecialiteiten, zoals de streetfood saté, perfect gegaarde entrecote en verse zeebaars &am...

29 maart 2019
LaCena by Nola: een Spaanse oase opent in Nieuwkoop

Vrijdag 12 april zullen de deuren van LaCena by Nola openen aan de Noordenseweg in Nieuwkoop. Na drie succesvolle vestigingen in Spanje (Albir, Altea en Benidorm) brengt het restaurant de Europese keuken naar Nederland. Hiermee zal moederbedrijf Meinders Catering zich, naast de cateringbranche, nu o...

26 maart 2019 Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

26 maart 2019 Advertorial
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

22 maart 2019 Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

19 maart 2019 Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

19 maart 2019 Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

12 maart 2019 Culinair Michelin
Duits pretpark behoudt twee Michelinsterren

Voor de vijfde keer op rij ontving het fine-dining restaurant van Europa-Park op 26 februari twee Michelinsterren. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. Restaurant 'Ammolite' van themahotel 'Bell Rock' behoort daarmee tot de 4...

8 maart 2019 Interview Longread
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte...

6 maart 2019 Bezorgen Internationaal
Deliveroo gaat voor een publiek van 100 miljoen mensen

Deliveroo is wereldwijd beschikbaar in meer dan 14 landen en 500 steden en plaatsen. In 2019 breidt het platform haar service in Europa uit. Dit door met nog meer bezorgers en restaurants te werken, nieuwe opties uit te rollen en meer klanten aan te trekken. Tegen het einde van 2019 zal Deliveroo zo...

12 februari 2019 Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

11 februari 2019 Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: ''Ga er nooit vanuit dat de heer betaalt!''

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we het onderwerp ‘omgangsvormen en upselling’. Lastige materie, want je begeeft je op glad ijs, waarbij je etiquette en commercie op een fijne manier ...

6 februari 2019 Vega
Vegabond opent de eerste ‘plant-based’ deli in Amsterdam West

Op 1 maart aanstaande opent Vegabond haar nieuwe vestiging in Amsterdam Oud-West. De winkel biedt naast een breed aanbod aan plantaardige producten en delicatessen ook een gezellig eetgedeelte waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten. Deze verse ‘deli- gerechten’ kunnen tevens...

31 januari 2019 Opening
Moeke breidt uit

Moeke, bar & keuken, is een eigentijds grandcafé met een huiselijke uitstraling. Een ontspannen plek waar je wordt verwend en echt thuiskomt bij Moeke. Inmiddels zijn er 5 Moekes verspreid over het land en worden dit jaar meerdere steden verrijkt met een Moeke, waaronder Ede en Schevening...

21 januari 2019 Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

14 januari 2019 Lunch Opening
23-jarige onderneemster Naomi Jansen opent Vital4Skool in Leek

Op maandag 7 januari opende Naomi Jansen in Leek haar gezonde schoolkantine. Ze is slechts 23 jaar en is nu al een eigen zaak begonnen. Naomi koos voor de scholengemeenschap rsg de Borgen om het cateringbedrijf op te zetten. Haar oog viel daarbij op de franchiseformule Vital4Skool. Dat Naomi voor...

11 januari 2019 Fastservice Fastfood
Eindhoven fastfoodhoofdstad van Nederland

Met een veranderende bevolkingssamenstelling en een groeiend aantal buitenlandse gasten wordt Eindhoven steeds internationaler. Dit leidt tot een groeiende diversiteit aan voorkeuren op het gebied van eten en drinken. Iets waar de stad onvoldoende op inspeelt met een vrij eenzijdig aanbod Food &...

11 januari 2019 Brood Achtergronden
The Tosti Club duikt op in de diepvries met mini- tosti’ s

Een ambachtelijke tosti in miniformaat, gemaakt van biologisch wit brood en? snel en makkelijk te bereiden. Dat is de Mini Tosti van The Tosti Club, die op de Horecava 2019 in het InnovationLAB voor het eerst te proeven was. The Tosti Club betreedt met dit nieuwe product ook de foodservice-markt,...

7 januari 2019 Achtergronden
Deliverect winnaar Horecava Innovation Award 2019

Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2019 is Deliverect van de gelijknamige firma uit Gent. Deze slimme tool, gekoppeld aan het eigen kassasysteem, maakt een eind aan het woud van bonnenprinters, tablets en schermen in een horecakeuken van bezorgdiensten als Deliveroo en Thuisbezorgd, di...

7 januari 2019 Achtergronden KHN
Eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakte vandaag – tijdens de start van de vakbeurs Horecava – bekend dat zij samen met de Nationale Horecadag de eerste landelijke open dag organiseert voor de horeca. Doel is om er samen voor te zorgen dat zoveel mogelijk horecaondernemers op 21 mei 201...

7 januari 2019 trends Culinair
Trendrapport 2019: de 7 opkomende trends in de restaurantindustrie

Het nieuwe jaar is nog maar net van start en daarom presenteert IENS, het platform voor het zoeken en reserveren van restaurants in Europa en onderdeel van TheFork, in samenwerking met internationaal marktonderzoeksbureau Doxa, The Dining Out Trends Report 2019. Hierin staan de 7 wereldwijd opkomend...

4 januari 2019 Internationaal
Italiaanse producten onverminderd populair

De Italiaanse gastronomie is erg populair in Nederland; in de eerste 9 maanden van 2018 werd er voor 911 miljoen euro voedingsmiddelen uit Italië geïmporteerd wat een stijging betekent van 5,32% ten opzichte van vorig jaar. Voor Nederland is Italië een van de belangrijkste exportlande...

3 januari 2019 Duurzaamheid
Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen ho...

2 januari 2019 Interview Longread
Interview: culinair inspirator van Debuut aan het woord

Bij Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling maken de chefs van de zeventien horecaconcepten (onder andere) gebruik van gemaksproducten die afkomstig zijn van verschillende gespecialiseerde leveranciers. De recepturen daarvoor komen voort uit de maandelijkse brainstormsessies met chefs en leveranciers on...

26 december 2018 Interview Longread
Convenience: een vloek en een zegen

Gemak dient de kok, zou je zeggen. Om het arbeidsintensieve werk in de keuken te verlichten, zijn er tal van basisproducten die een handje kunnen helpen. Convenience is al lang geen vies scheldwoord meer, maar is het nu een zegen of toch een vloek voor het koksvak? We peilen de meningen van verschil...

20 december 2018 Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

20 december 2018 Achtergronden Interview
Bedrijfspaspoort: Carola Bloemer, Brasserie Zomaar Purmerend

Naam: Carola Bloemer Hoe heet je zaak: Brasserie Zomaar De locatie van je zaak: Purmerend midden in het centrum Wat is de bestseller op de kaart: 'Samen delen'. Een etagère met verschillende warme en koude gerechtjes van onze lunchkaart Prijs kopje koffie: € 2,20 P...

19 december 2018 Columns Blog
Column Thijs Rullens: Liever tijdloos

Er komt steeds meer horeca bij in de Randstad. Nieuwe concepten rijzen de pan uit. De afgelopen jaren zien we dat vooral restaurants met één soort product helemaal hip zijn: er zijn horecagelegenheden met alleen hotdogs, hamburgers, tosti’s of bagels en iedereen wil hier een graa...

19 december 2018 Interview Longread
Interview lunchroom Fika: "Geen uitsmijters, maar smørrebrød"

Carlijn Evers startte in 2015 haar eigen zaak, Fika, in Nijmegen. Na zeven jaar in restaurants gewerkt te hebben naast haar studie communicatiewetenschappen, hakte ze de knoop door. Liever niet op kantoor, maar lekker binnen de horeca aan het werk. Het bleek een goede keuze. Carlijn werkte na haa...

17 december 2018 Achtergronden Culinair
1 op de 5 Nederlanders is bereid meer dan €100 te betalen voor kerstdiner

Kerst staat voor de deur en zoals elk jaar vormen lekker eten en gezellig rond de tafel met familie, vrienden en collega's de rode draad tijdens de feestdagen. Volgens restaurant reserveringsplatform IENS viert dit jaar ruim de helft van de respondenten* in Nederland de kerstdagen in een restaur...

13 december 2018 Opening Bezorgen
Eerste fysieke restaurant van Deliveroo geopend in Hongkong

Deliveroo opende zojuist zijn eerste fysieke restaurant in Hongkong. Op deze locatie kun je daadwerkelijk iets eten, maar het restaurant doet ook dienst als keuken voor zo'n vijftien bezorgconcepten. Marges De druk op het restaurant is hoog; de huurprijs per vierkante meter is een van de ...

12 december 2018 Economie Achtergronden
Wordt Albert Heijn een horeca- en bezorgketen?

Albert Heijn zal 'een plek worden om iets te eten'. Dat zei Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). De winkels worden omgebouwd, zodat klassieke kruidenierswaren minder ruimte zullen krijgen. Het FD beroe...

12 december 2018 Food trends
Food Trends 2019: we checkten onze glazen bol!

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om de food trends voor 2019 eens op een rij te zetten. Welke ingrediënten zijn straks niet meer weg te denken uit de (professionele) keuken? Eén ding is zeker: we gaan minder vlees en zuivel nuttigen en transparantie over de herkomst van prod...

10 december 2018 Opening Verbouwen
Smaak Lokaal weer open

Ruim 6 weken geleden ging Smaak Lokaal, na een flinke verbouwing, weer open in winkelcentrum De Laverije in Rijen. Eigenaren Anielka Menner en Rob Marcelissen lanceerden toen ook meteen een gloednieuw eetconcept. Dagelijks kun je nu vanaf 09.30 uur genieten van allerlei hartige en zoete hapjes, die ...

6 december 2018 Amsterdam Opening
The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens z...

6 december 2018 Opening Culinair
Pas geopend G7 Food & Drinks in Gruizenkerkje uniek voor Sittard

Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht hebben per 1 november 2018 een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. In G7 wordt verrassend, creatief en betaalbaar gekookt met dagverse producten. Het restaurant is gevestigd aan de voet va...

29 november 2018 Interview
“We willen drie zaken per jaar openen”

Coffeelicious opende ruim een maand geleden de vijfde zaak binnen zes jaar tijd. Het succes ligt volgens eigenaresse Fiona Stöger aan de uniformiteit en continuïteit die het bedrijf al vanaf dag één hanteert. “Elke zaak moet exact dezelfde kwaliteit leveren.” Een ...

27 november 2018 Economie Wet- en regelgeving Ondernemen
De restaurantsector: zakelijk denken vanuit liefde voor het vak

Hotelschool The Hague en Uitgeverij PS: bv presenteren vol trots het boek ‘Ondernemen in de restaurantsector’. Het eerste exemplaar werd door Jeroen Oskam (Directeur Research Centre bij Hotelschool The Hague, links op de foto) overhandigd aan chef-kok Joris Bijdendijk in de keuken van RI...

21 november 2018 Opening
Kop van Oost officieel geopend

Bar-restaurant De Kop van Oost heeft officieel haar deuren geopend. Deze nieuwe hotspot in Amsterdam Oost heeft een spraakmakend interieur, een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouwerij ’t IJ en een menukaart vol klassiekers met een twist. De Kop van Oost is ee...

20 november 2018 Columns Achtergronden
Thijs Rullens nieuwe columnist voor Lunchroom

Thijs Rullens (rechts op de foto), de eigenaar van lunchroom 'De keuken van Thijs' in Utrecht, is vanaf nu columnist voor vakblad Lunchroom. Vanaf december maakt hij je deelgenoot van zijn ervaringen. Hoofdredacteur Thijs Jacobs ging even op bezoek om de puntjes op de 'i' te zetten e...

19 november 2018 Opening
Café/restaurant opent in Veronicaschip aan de NDSM-werf

Op vrijdag 16 november heeft het Veronicaschip haar deuren officieel geopend in het gelijknamige schip aan de NDSM-werf. Het restaurant bevindt zich in het binnendek van het beroemde schip en lokale ingrediënten als vis en groente zullen er een belangrijke rol gaan vervullen. Naast het binnenge...

19 november 2018 Advertorial
Een saus kan je gerecht maken of breken!

Vandaag de dag dient iedere chef een saucier te zijn. Want één ding blijft onveranderd: sauzen kunnen een gerecht maken of breken. Als chef kun je met een geweldige roomsaus echt het verschil maken en je vakmanschap laten zien. Saus is de verbinding tussen alle elementen op een bord. E...

8 november 2018 Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: