U heeft gezocht op : Delft

25 februari 2020 Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

16 januari 2020
Jesse Eekhout maakt wedstrijd Lekker Anders 2020

Jesse Eekhout wint de wedstrijd Lekker Anders. Hij won tijdens de Horecava met zijn ‘Adducted’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Jesse werkt bij de Firma van Buiten uit Delft. De vakjury prees het winnende gerecht met name door de verfijnde smaak en het originele gebruik van ingredië...

14 januari 2020 Awards Culinair
Tjarda Romeijn maakte het Lekkerste Lunchgerecht op de Horecava

Tjarda maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Horeca. Hij won tijdens de Horecava met haar ‘Burrata di Vega’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Tjarda werkt bij Stads-Koffyhuis in Delft. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door een juiste knapperigheid van het br...

27 november 2019 Awards
Mooie Boules verkozen tot beste hospitality concept 2019

De eerste jeu de boules-foodhallen van Nederland ‘Mooie Boules’ zijn gisteravond verkozen tot beste hospitality concept van Nederland. Mooie Boules wist de vakjury van de Entree Awards 2019 in Theater Amsterdam weg te blazen met een ijzersterk ‘doe-horeca’ concept dat zich ri...

7 november 2019 trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

4 september 2019 Opening
Family opent vijfde nieuwe vestiging dit jaar [foto's]

Na de opening van Family Oude Wetering, Family Saendelft, Family Purmerend en Family Axel eerder dit jaar volgt wederom de opening van een nieuwe vestiging. Deze keer in het midden van het land. Family Maarssen is sinds 2 september een feit. De nieuwe vestiging is gelegen in het winkelcentrum Bi...

20 juni 2019 Bezorgen
McDelivery gelanceerd in Breda en Tilburg

Vanaf vandaag kunnen gasten in Breda en Tilburg hun favoriete McDonald’s producten bestellen en laten bezorgen via de Uber Eats-app. De dienst is, met deze uitbreiding, beschikbaar in veertien Nederlandse en drie Brabantse steden. Joost Elshof, Brand Manager bij McDonald’s Nederland ...

3 juni 2019 Bezorgen
Deliveroo bezorgt maaltijden met waterfiets

Ter ere van World Bicycle Day (vandaag, 3 juni) bezorgen riders van Deliveroo eten op het water vanaf een waterfiets. Met deze ludieke actie wil Deliveroo laten zien dat je werkelijk op elke plek, en dus ook op het water, eten kunt bestellen. De bezorgers van Deliveroo rijden dagelijks door de strat...

30 april 2019 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo gaat vermiste personen zoeken

Op 30 april lanceren Deliveroo en de politie de campagne ‘Ride to Find’. Deliveroo-bezorgers zullen in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen een maand lang maaltijden bezorgen met een verdwijningsposter op hun bezorgtas. Hiermee hoopt de politie waardevolle tips binnen te krijgen over v...

25 april 2019 Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

21 maart 2019 Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

10 januari 2019 Awards Culinair
Anouska Hendriks maakt Het Lekkerste Lunchgerecht, Lekker Anders

Anouska Hendriks maakt Het Lekkerste Lunchgerecht, Lekker Anders. Anouska won tijdens de Horecava met haar ‘Varkentje eet appel’ deze vakwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Anouska werkt bij De Zoetelaar – Ipse de Bruggen in Zoetermeer. De vakjury prees het w...

29 november 2018 Interview
“We willen drie zaken per jaar openen”

Coffeelicious opende ruim een maand geleden de vijfde zaak binnen zes jaar tijd. Het succes ligt volgens eigenaresse Fiona Stöger aan de uniformiteit en continuïteit die het bedrijf al vanaf dag één hanteert. “Elke zaak moet exact dezelfde kwaliteit leveren.” Een ...

28 juni 2018 Lunch Opening Fastservice
Happy Tosti opent vestiging in Deventer

Happy Tosti opent op donderdag 28 juni een vestiging in Deventer aan de Lange Bisschopstraat 23. De sociale lunchrestaurantketen gaat Deventer kennis laten maken met haar wilde tosticreaties. Bezoekers kunnen smullen van bijvoorbeeld een tosti geitenkaas, tosti chorizo of de welbekende tosti ham kaa...

31 mei 2018 Opening Den Haag
Den Haag uniek horecaconcept rijker 

Den Haag is vanaf gisteren een uniek horecaconcept rijker met de officiële opening van Greens in the Park, ofwel Greens, op het voormalige midgetgolfterrein in het Haagse Westbroekpark. Greens bestaat uit een restaurant én een zorg(moes)tuin. De biodynamische moestuin voorziet de keuk...

23 mei 2018 Amsterdam Opening
Happy Tosti Amsterdam De Pijp gaat open

Op vrijdag 25 mei 2018 is het feest bij Happy Tosti. Ten eerste opent Happy Tosti Amsterdam De Pijp officieel haar deuren en ten tweede zal 'Het Ultieme Tostiboek' officieel worden gepresenteerd door de schrijvers en de uitgever! Happy Tosti Amsterdam De Pijp is het zesde lunchrestaurant ...

12 april 2018 Opening Lunchroom
Nieuwe lunchroom in Delft

Delftenaren kunnen, na twee jaar leegstand, binnenkort terecht in het pand op de hoek van de Burgwal en de Oude Langedijk. Daar opent lunchroom Rombout de deuren. Ook snackbar Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een lunchcafé waar men bewust kan eten. De nieuwe eigenaar gaat niet uit...

19 januari 2018 Bier Ondernemen
Bierfabriek lanceert flessenlijn

Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk startschot in het 850m2 grote pop-up restaurant werd het nieuwe hoofdstuk ingeluid. Vanaf heden zijn de Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robi...

10 januari 2018 Awards Brood
Tom Duijndam maakt het Lekkerste Broodje Anders van Nederland

Duijndam won tijdens de Horecava met 'Billy's Burger' de vakwedstrijd Lekkerste Broodje Anders. Tom werkt bij Firma Van Buiten in Delft. De vakjury prees het winnende broodje vanwege de heerlijke smaak en het enthousiasme waarmee het werd gemaakt. De wedstrijd Lekkerste Broodje Anders...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

17 november 2017 Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

14 november 2017 Opening
Dunkin’ Donuts opent in samenwerking met NS filiaal Amsterdam Centraal

De eerste Dunkin’ Donuts in samenwerking met de NS is afgelopen vrijdag 10 november geopend op het Centraal Station te Amsterdam. Amsterdam Centraal is het eerste treinstation met een Dunkin’ Donuts filiaal, nadat er vanaf 23 maart zeven vestigingen in Nederland zijn geopend. Deze ach...

6 november 2017 Lekkerste Lunchroombroodje
Het aftellen begint: wie heeft het lekkerste broodje?

Wie heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Nog maar een paar dagen wachten en dan weten we het. Op vrijdag 10 november verrassen we de winnaar tussen 12.00 en 13.00 uur in zijn of haar eigen zaak! Hieronder volgen de vijf finalisten in willekeurige volgorde: 1. 'Kip in het...

2 november 2017 Opening
Vierde Moeke zaak opent haar deuren in Nijkerk

Gasterij De Roode Schuur en Restaurant Meadows in Nijkerk krijgen een nieuwe eigenaar. Meyer Beheer neemt de succesvolle horecagelegenheid over van Arjan van de Pol. Per 1 januari zal Gasterij De Roode Schuur en Restaurant Meadows onderdeel worden van Meyer Beheer. Hotel De Roode Schuur zal ge&eu...

31 oktober 2017 Bezorgen
Hungry.nl groeit met 65 procent

Twee jaar na de lancering van Hungry.nl, is de lean and mean maaltijdbezorgsite een geduchte speler binnen de Nederlandse take-away markt. Het bedrijf hanteert een sympathiek verdienmodel wat past bij de huidige markt, met lage commissie (7%) op bestellingen krijgen restaurants en consumenten meer w...

10 oktober 2017 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Dit zijn de 5 genomineerden voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

De jury heeft de zware taak gehad om uit alle inzendingen, en dat waren er dit keer heel veel, vijf finalisten te kiezen. Een zware opgave, want de kwaliteit van de inzendingen was hoog. Nadat alle punten waren opgeteld, bleken deze vijf broodjes de beste van dit jaar. Zij dingen mee naar de award v...

10 oktober 2017 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 1: Kip in het bakkie

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2017. Dit is 'Kip in het bakkie' van lunchroom Bij Best in Delft. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden bezocht door...

5 oktober 2017 Opening Utrecht
Dunkin’ Donuts Utrecht opent op 12 oktober

De eerste Dunkin’ Donuts in Utrecht gaat volgende week donderdag, 12 oktober, open. Utrecht heeft de primeur nadat er vanaf 23 maart zes vestigingen in Amsterdam zijn geopend. De inrichting is volgens de nieuwste intern...

17 augustus 2017 Opening Achtergronden
BRAM’S Gourmet Frites opent vestiging in Delft

Voor een portie overheerlijke frites met Stoof kan het publiek in Delft vanaf 22 augustus terecht bij BRAM’S Gourmet Frites op het terrein van de Makro aan de Schieweg. Hier opent een nieuwe containervestiging van de bekende frietformule. Eigenaar Rocco Ladage vertelt enthousiast over de ni...

23 mei 2017 Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

2 mei 2017
Nacht van de Fooi zoekt deelnemers 

Op zaterdag 20 mei 2017 staan deelnemende horecabedrijven in veertien steden hun fooi af aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Wageningen, Groningen, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Delft, Leiden en Maastricht kunnen horecaon...

10 april 2017 Food Bier Opening
Horecahotspot: Bierfabriek Almere is geopend

Bierfabriek Almere is op vrijdag 7 april officieel geopend. Tijdens de drukbezochte avond hebben genodigden kennis gemaakt met het nieuwste horecaconcept van Almere. Burgemeester Weerwind tapte het eerste biertje waarna komediant Arie Koomen vertelde over zijn liefde voor bier. Bierfabriek Almere is...

31 maart 2017
Italiaans restaurant in oud stationsgebouw Delft

In het voormalige stationsgebouw van Delft komt een tweede vestiging van Italiaans restaurant Pavarotti. In het pand is straks plek voor duizend bezoekers, aldus het AD. Het restaurant komt op de benedenverdieping van het station. De centrale hal wordt voorzien van een bar met open keuken. Panini...

17 maart 2017 Opening
Eerste Nederlandse Dunkin' Donuts opent volgende week

De eerste Dunkin' Donuts in Nederland gaat donderdag 23 maart aanstaande open. Amsterdam heeft de primeur. Van internationaal formaat nog wel, want deze Dunkin' Donuts is state of the art en nog nergens anders ter wereld te zien. De inrichting is volgens de nieuwste internationale huisstijle...

1 februari 2017
Horeca in grootschalig complex in nieuw Delfts stadsdeel

Michel Kolenbrander van Born2Brand was in het team verantwoordelijk voor het programma en het concept waarmee Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV de tender voor het kopgebouw, Antoni, aan het Stationsplein in Delft gewonnen hebben. Op een centrale plek in Nieuw Delft, wordt ruimte g...

31 januari 2017
Moeke opent derde vestiging in Delft

In Delft wordt aanstaande donderdag een derde vestiging geopend van Moeke. De nieuwe zaak komt aan de Beestenmarkt, waar voorheen Café Diner Vlaanderen zat. Moeke is een grand café dat gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan en waar de sfeer laagdrempelig is. Café Diner...

12 januari 2017 Awards Brood Lunchroom
Dit is het lekkerste broodje in de categorie Lekker Anders

Philip van der Sar van Stads-Koffyhuis winnaar vakwedstrijd 'Het Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Lekker Anders' op de Horecava Philip van der Sar werkzaam bij Stads-Koffyhuis won met zijn broodje ‘Flipse’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland, ...

13 december 2016 Lunch Opening Ontbijt
Nieuw all day breakfast concept opent in Delft

Na het succes in Haarlem opent ROAST Chicken Bar en het bijbehorende concept The Egg Store in prinsenstad Delft. Iedereen in Delft en omgeving kan vanaf donderdag 17 november genieten van heerlijke kip en van eiergerechten. Aan de Voldersgracht 12, een straat die zich ontwikkeld heeft en waar mo...

15 november 2016 Opening Restaurant
Nieuw in Delft: Roast Chicken Bar

Na het succes in Haarlem opent ROAST Chicken Bar en het bijbehorende concept The Egg Store in prinsenstad Delft. Iedereen in Delft en omgeving kan vanaf half november komen genieten van heerlijke kip en eiergerechten. Aan de Voldersgracht 12, een straat die zich ontwikkeld heeft en waar mooie sp...

25 oktober 2016 Opening Hotelketens Restaurant
Apollo Hotels en Bierfabriek kondigen samenwerking aan

Midden in het centrum, direct naast de stadschouwburg van Almere opent begin 2017 een derde vestiging van Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept vestigt zich in Apollo Hotel Almere City Centre en is een samenwerking tussen de hotelketen en Bierfabriek. Wouter Dekker, General Manager van Apol...

11 oktober 2016 Lunch Brood
Fotoverslag: inspiratielunch Hanos, Bresc, Bussing en Molco

Bij Hanos Delft werden gisteren verschillende broodgerechten geserveerd tijdens een inspiratielunch. Dit bleef niet onopgemerkt. Er werd live gekookt met producten van Bresc, Bussing en Molco. Geniet nog even mee met onderstaand fotoverslag en doe inspiratie op voor nieuwe lunchgerechten. ...

11 oktober 2016 Bier Opening
Bierfabriek Amsterdam naar grotere locatie

Bierfabriek Amsterdam, het trendsettende horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant, is verhuisd naar een groter pand. Na vijf jaar op Rokin 75 in Amsterdam te hebben gezeten, heeft Bierfabriek vorige week de laatste zakken doppinda’s verhuisd naar de nieuwe locatie van voormalig B...

30 augustus 2016 Diner Achtergronden
Enschedeërs maken voor 5 euro maand lang kennis met restaurants

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Enschede een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 30 restaurants doen mee met deze zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants zijn v...

17 augustus 2016 Bezorgen
Online menu's voor maar 5 euro in Eindhoven

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Eindhoven een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 40 restaurants in Eindhoven doen mee met de zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants...

26 juli 2016 Vis
HANOS breidt uit met Q-vis

Door de krachtenbundeling ontstaat er voor klanten van beide bedrijven een groter assortiment en een optimale dienstverlening met snelle levering. Met de overname haalt de kennis en het inkoopnetwerk van de visspecialist in huis. Het voltallige team van Q-vis verhuist per 1 augustus 2016 naar de ...

23 juni 2016
Nu ook Ribs Factory in Amsterdam

Spareribsketen Ribs Factory heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend. De keten heeft al vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Delft, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg en Utrecht. De nieuwste vestiging van de Brabantse spareribsketen beslaat drie pandjes op de Amstelstraat, maar...

20 juni 2016 Lunch Opening
Bagels & Beans ook naar Alphen aan den Rijn

Vanaf 20 juli 2016 begint het vernieuwde stadshart van Alphen aan den Rijn écht te kloppen. Op die datum opent Bagels & Beans de deuren aan het Thorbeckeplein. De nieuwe Bagels & Beans bevindt zich in het al even nieuwe Thorbeckegebouw, met een fijn terras dat uitkijkt over het gel...

30 mei 2016
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Ha...

24 mei 2016
28 mei Nacht van de Fooi

Zaterdag 28 mei vindt de twaalfde editie van de Nacht van de Fooi plaats. In veertien steden staan op deze dag de deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. De hele dag door is het mogelijk om uit te gaan en ondertussen iets bij te dragen a...

12 mei 2016
Horeca grote stijger in aantal contactloze betalingen

De mijlpaal van drie miljard contactloze betalingen in de afgelopen twaalf maanden is bereikt, dit is bijna een verdriedubbeling vergeleken met het jaar ervoor. Europese consumenten gebruikten hun kaarten 360 miljoen keer voor een contactloze betaling in april– dat zijn bijna 140 transacties per...

24 maart 2016
Terrasvergunningen als melkkoe voor gemeenten

In Delft betaalt een horecaondernemer op jaarbasis 67,28 euro per vierkante meter terras. Dat is 7,20 euro per m² per maand. In Amsterdam is een ondernemer nog meer kwijt: per jaar 90,76 euro per vierkante meter. In Zoetermeer betaal je daarentegen 37 euro per vierkante meter terras per jaar. ...

8 januari 2016
Hanos verruimt openingstijden groothandels

Dertien groothandels van Hanos zijn vanaf deze week geopend van zeven uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds. Op donderdag en vrijdag zijn er koopavonden en kunnen horecaondernemers tot acht uur ‘s avonds in de winkels terecht. Vestigingen De nieuwe openingstijden gelden voor de volgende ...

18 december 2015
Trends in mobiele betalingen en winkelen

Sociale media en smartphoneacceptatie spelen een steeds belangrijkere rol in het succes van winkelformules, zo blijkt uit het recent verschenen Future of Retail Report van Visa Europe. Nederland middenmoter Het onderzoek identificeert bovendien de top tien landen in Europa die klaar zijn voor...

18 november 2015
5 tips voor meer omzet

Jochum Jarigsma is auteur van het boek 'De nieuwe weg - in 7 stappen naar meer omzet. Speciaal voor horecaondernemers heeft Jochum 5 tips om meer omzet te behalen. Foto: Jochum Jarigsma Meer verdienen aan bestaande gasten Je product is op orde. Je hebt een goed assortiment, de kwaliteit van ...

3 november 2015
Restaurant wereldmuseum heeft beste wijn

Restaurant Wereldmuseum uit Rotterdam heeft de Award 'Wijnkaart van het Jaar' van de GaultMillau 2016 gewonnen. Tijdens de presentatie van hotel- en restaurantgids GaultMillau voor 2016 afgelopen maandag, mocht sommelier Robbert Nijenhuis de oorkonde voor Wijnkaart van het Jaar in ontvangst nemen...

14 oktober 2015
Yoghurt Barn gaat als een speer

Food retailer Yoghurt Barn opende onlangs zijn derde winkel in Haarlem en heeft meer openingen op de planning staan. Volgend jaar gaat de retailer uitbreiden naar Den Haag en Amsterdam Centraal Station. Foto: Wouter Staal, eigenaar en oprichter van Yoghurt Barn Uitbreiding Ook kijkt Yoghurt...

6 oktober 2015
Van reclamestunt tot klassieker: Arretjescake

Je kent het of je kent het niet: Arretjescake. Deze koude cake wordt gemaakt met onder andere kaakjes, boter, en (veel) cacaopoeder en is een echte chocoladebom. Verrassend is dat je bij deze cake geen bloem nodig hebt. Bovendien plaats je Arretjescake in de koelkast in plaats van de oven, omdat de...

27 maart 2015
Grand-Café Brasserie Maximiliaan geopend

Op woensdag 25 maart opende historisch Hotel Die Port van Cleve in het centrum van Amsterdam officieel de deuren van Grand-Café Brasserie Maximiliaan. De Brasserie, gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal, kreeg een nieuwe inrichting met internationale allure. Buffet verplaatst De in het monu...

12 maart 2015
11e editie Nacht van de Fooi

Op zaterdag 30 mei vindt de elfde editie van Nacht van de Fooi plaats. In 14 steden staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison. ...

4 maart 2015
Crowdfunding voor vestiging Coffeecompany

De financiering voor de start van een franchise van de Coffeecompany in Amsterdam-West is van start gegaan. De Coffeecompany is een bewezen franchiseformule en de ondernemer heeft ruime ervaring opgebouwd met een andere vestiging. Met dit alles in het achterhoofd, is het succes goed te verklaren. ...

29 januari 2015
Forse groei Nederlandse V PAY-betalingen

Visa Europe heeft zijn positie in de Nederlandse markt versterkt door een toename van het aantal transacties in het fiscale jaar 2014. Betalingen met V PAY zijn in de periode van 1 oktober 2013 tot en met 30 september 2014 op jaarbasis meer dan verdubbeld en het aantal transacties is met 27% gegro...

7 maart 2014
Horecabezorging nodig?

Makro biedt horecaondernemers naast een compleet assortiment en scherpe prijzen ook een uitstekende service voor bezorging. De voordelen van bezorgen zijn ongekend en Makro is zeer flexibel. De eigen chauffeurs staan garant voor een prettig persoonlijk contact. Bezorgen is bij Makro dan ook echt '...

15 januari 2014
Lekkerste Broodje Anders uit Delft

Jiwar Amin van Stads - Koffyhuis in Delft heeft met zijn broodje Waterrijk de wedstrijd Lekker Anders gewonnen. Op de derde dag van de Horecava vond de wedstrijd plaats. Er deden vijftien deelnemers mee die gingen voor de wisselbokaal. Nummer 2 en 3 In 2012 won Amin ook de prijs. Erik Niezin...

13 januari 2014
La Ruche maakt Lekkerste Broodje

Susanne Meijer heeft de eerste prijs gewonnen voor de wedstrijd van Het Lekkerste Broodje Horeca. Ze kon helaas niet aanwezig zijn bij de wedstrijd en daarom nam haar collega Soufian Berkane de prijs in ontvangst. De finalisten werken allebei bij La Ruche Bijenkorf in Den Haag. De wedstrijd van H...

21 mei 2013
Starten met to go? Leer van HMSHost!

Veel horecaondernemers kijken met lede ogen hoe consumenten tankstations, woonboulevards en outlets bij retail ‘leegplunderen’ op het gebied van food & beverage. Er zijn genoeg ondernemers in de horecabranche die het zelf aanbieden van to go overwegen. Gaat het gouden bergen opleveren? De reda...

4 april 2013
Eerste diervriendelijke snackbar opent

Het eerste vegetarische fastfoodrestaurant van Nederland is geopend in Den Haag. In de snackbar worden alleen maar honderd procent vegetarische en veganistische producten bereid. Initiatieven als deze snackbar zijn een stap in de richting van de omschakeling naar duurzaam voedsel. Mayo zonder ...

29 maart 2013
Bakkersvak ook in 2014 op kalender

De tweede editie van Bakkersvak was zeer succesvol. Met 70 procent meer bezoekers ten opzichte van de vorige editie bevestigt de markt de behoefte aan een jaarlijks event. In 2014 vindt er dus weer een Bakkersvak plaats op 23 en 24 maart. Leukste bakker van Nederland Een goede ambiance aangev...

20 februari 2013

Douwe Egberts opent samen met Nationale-Nederlanden een koffiecafé in het kantoorgebouw Delftse Poort in Rotterdam. De verzekeringsmaatschappij wil een verbinding met de stad en haar inwoners. In contact komen Het initiatief is ook bedoeld voor klanten die op een eenvoudige manier in contact wi...

3 december 2012
Kanshebbers Innovation Award bekend

De nominaties voor de 13e Horecava Innovation Award zijn bekend. De jury heeft uit ruim 110 inzendingen zestien genomineerden benoemd die kans maken op een award. Categorieën De nominaties zijn verdeeld over vier categorieën: Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concept...

27 november 2012
CoffeeCompany wint koffieprijs

CoffeeCompany heeft de European Coffee Award voor beste koffieketen van de Benelux 2012 gewonnen. Met deze award versloeg ze Starbucks in de verkiezing. De European Coffee Awards De prijs werd uitgereikt tijdens de European Coffee Awards in Amsterdam. De Awards worden jaarlijks uitgereikt en ko...

26 september 2012
GIJS levert de perfecte leverworst

De gerookte leverworst van GIJS streekproducten is op de Slavakto beoordeeld op o.a. uiterlijk, smaak en structuur en kreeg de hoogst mogelijke score van 100 punten toegekend. Trots op het slagersvak Slavakto is de jaarlijkse beurs voor slagers. ''Niet trots op onszelf, maar vooral trots op wors...

4 mei 2012
Satebar is klaar om te groeien

De Satebar wil het aantal vestigingen gaan uitbreiden door middel van franchising. Het bedrijf telt nu drie zaken in R'dam, maar gaat zich focussen op Utrecht, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Delft. De Satebar is een horecaformule die de traditionele Indonesische keuken heeft vertaald in een zog...

18 april 2012
Vegetarische snackbar voor Delft

Delft is sinds kort een vegetarische snackbar rijker. De gast kan bij de Vegetarische Snackbar een kipburger, vegetarische saté of andere vegasnacks bestellen. Jürgen Verwoerd deed zijn inspiratie op nadat hij sprak met de vegetarische slager op de Horecava. De snackbar is ingedeeld in twee apar...

11 april 2012
Cijfers worden helder met HorecaManager

Om meer geld te verdienen in minder tijd heeft u betrouwbare, tijdige en leesbare informatie nodig om te kunnen managen. De online tool HorecaManager helpt hierbij. Informatie bundelen Zonder administratie en registratie is er geen inzicht, geen structuur en controle. HorecaManager maakt adminis...

11 januari 2012
Amin maakt Lekkerste Broodje Anders

Jiwar Amin heeft met zijn 'Boeren Burger' de eerste prijs gewonnen met de wedstrijd het Lekkerste Broodje Anders. Jesse Eekhout won met 'Broodje Polderbol' de tweede prijs en Philip van der Sar ging er met brons vandoor. De jury vond dat het niveau van deze wedstrijd niet onder deed in vergelijkin...

17 juni 2010
Bakker Brakenhoff nu ook lunchroom

In Assendelft blijft bakkerij Brakenhoff vernieuwen. Na een grondige verbouwing heeft de bakkerij nu ook een lunchroomgedeelte. Het bakkerijbedrijf was voorheen verdeeld over twee panden. Na de werkzaamheden is één gebouw nu ingericht als productieruimte en het andere als locatie om te verkopen. D...

15 januari 2010
Winnaar broodje 'Lekker Anders'

Sven Treurniet van De Wereldzaak uit Delft won de 'Lekker Anders' broodjeswedstrijd op de Hroecava met zijn creatie Vitamineshot. De felbegeerde bokaal en kookworkshop in het Librije's zjn voor hem. De deelnemers aan deze categorie hebben een verstandelijke handicap en zijn werkzaam in de horeca. De...

15 januari 2010
Erwin van Oosten maakt 'Lekkerste broodje Horeca'

Het lekkerste broodje Horeca van Nederland is gewonnen door Erwin van Oosten van Café Diner Vlaanderen met zijn creatie Ostrich-licious en heeft de felbegeerde bokaal en kookworkshop in het Librije's kookatelier gekregen. 1 Erwin van Oosten van Café Diner Vlaanderen uit Delft met creatie Ostri...

13 januari 2010
Antonio van den Hengel HorecaHeld 2010

De buslading met medewerkers en vaste klanten van eetcafé Centraal in Soest ontstak in vurige blijdschap toen 'hun' Antonio van den Hengel op de Horecava werd uitgeroepen tot HorecaHeld van het jaar. Van den Hengel kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing tot HorecaHeld van het jaar. Piet de J...

6 januari 2010
Marijke Vuik derde finalist HorecaHeld 2010

Marijke Vuik, eigenaresse van Biercafé Doerak in Delft, is de derde finalist in de verkiezing van de HorecaHeld 2010. In december kreeg zij via de website www.horecahelden.nl de meeste stemmen. In oktober en november verzekerde Antonio van den Hengel (Eetcafé Centraal) en Piet de Jongh (Café de B...

27 mei 2009
Nationale Lunchroomdag succesvol

Op 25 mei vond de eerste Nationale Lunchroomdag plaats. Zo’n 200 bezoekers konden culinair genieten, deden tips op voor hun lunchkaart en wonnen informatie bij experts in hoe ze nog beter konden ondernemen. Een korte fotoreportage van een zeer geslaagde dag, speciaal voor de lunchroomondernemer. ...

19 december 2008
Stoppen

Het slagveld heeft zich sinds de laatste column behoorlijk uitgebreid. We zitten momenteel niet alleen met een rookcrisis in de horeca, maar tevens met een stevige depressie in de economie. De strijd rond het rookverbod lijkt zich te verharden en ik vrees dat de kleine ondernemer het onderspit delft...

19 december 2008
De crisis

Het slagveld heeft zich sinds de laatste column behoorlijk uitgebreid. We zitten momenteel niet alleen met een rookcrisis in de horeca, maar tevens met een stevige depressie in de economie. De strijd rond het rookverbod lijkt zich te verharden en ik vrees dat de kleine ondernemer het onderspit delft...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: