U heeft gezocht op : ABN AMRO

18 september 2019 Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

10 september 2019 Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

1 augustus 2019 Wet- en regelgeving
Nieuwe wetgeving komt horeca duur te staan

In 2020 gaan de prijzen in de horeca opnieuw omhoog, mede door de aanstaande invoering van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Die wet beoogt vaste contracten aantrekkelijker te maken. Dat blijkt uit een rapport van ABN AMRO. Werkgevers die veel flexibele werkvormen aanbieden, krijgen te ...

28 januari 2019 Fastservice Fastfood
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

22 januari 2019 Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

8 januari 2019 Economie Ondernemen
Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jaren voortzet via de uitbreiding van ketens én overnames. Na een recordjaar in 2018 verwacht ABN AMRO dat het aantal overnames van eetzaken in 2019 boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Verder breiden kete...

2 januari 2019 Economie
Groei voor leisure markt ondanks personeelstekort

De Leisure-sector liet in 2018 groei zien, geholpen door de positieve economische omstandigheden en de toename van het toerisme. Bijvoorbeeld de fastfood-branche, restaurants en hotels laten groei zien. Zo meldt ABN AMRO. Dat biedt reden tot optimisme. Toch is waakzaamheid geboden voor ondernemers i...

25 oktober 2017 Economie Bezorgen
Maaltijdbezorging nog nooit zo populair

In het tweede kwartaal van 2017 zijn er 38,6 miljoen versbereide maaltijden bezorgd. Hieraan gaven Nederlanders in totaal 440,5 miljoen euro uit. Gemiddeld 11,40 euro per maaltijd. ABN AMRO verwacht dat de omzet van maaltijdbezorgers in 2017 tussen 1,3 en 1,4 miljard euro zal bedragen. Voor 2018 ...

16 oktober 2017 Opening Koffie & thee
Eerste Nederlandse gebarentaal-koffiebar opent in Amsterdam

Aan de Amsteldijk in Amsterdam opent donderdag 19 oktober de Sign Language Coffee Bar om 12.00 uur haar deuren. Het is de eerste Nederlandse koffiebar waar alleen maar dove barista’s werken en waar je met gebarentaal je bestelling moet plaatsen. Bezoekers die geen gebarentaal beheersen, kun...

18 september 2017 Lunch Soep
Happy Tosti zet soep uit De Verspillingsfabriek op de kaart

Sinds de soep uit De Verspillingsfabriek verkrijgbaar is via Bidfood, zijn er steeds meer enthousiaste afnemers. Een van hen is Happy Tosti, met vestigingen in Den Haag, Leiden en Hoofddorp. Deze jonge organisatie won onlangs de ABN AMRO ‘Start-up of the year award’ en zorgt er met de ve...

15 september 2017 Achtergronden
Nederlanders consumeren vaker onderweg en op kantoor

In Nederland vindt de food-consumptie vaker buitenshuis plaats. Niet alleen in de klassieke horeca, maar ook op high traffic-locaties langs de snelweg en op het station. Ook bedrijfscateraars groeien weer. In 2017 verwacht FoodService Instituut Nederland (FSIN) dat bij tankshops, bedrijfsrestaurants...

28 juli 2017 Columns
Robots in de keuken: zo groeien Nederlandse restaurateurs nog sneller

Nederland eet steeds meer buiten de deur. Restaurateurs die daarvan willen profiteren, spelen in op de vraag naar ‘affordable luxury’. En denken goed na over innovatieve manieren om hun aanbod sneller, overzichtelijker, goedkoper én aantrekkelijker te ontsluiten. Het consumente...

21 juli 2017 Brood Achtergronden
Brood is broodnodig

Lunchrooms serveren brood. Veel brood. Niet verwonderlijk, wanneer je ook in je eigen zaak ziet dat de focus ligt op ontbijt en lunch. Wanneer je op dergelijke schaal afhankelijk bent van een product, dan is het wel raadzaam om na te gaan of je wel het best mogelijke product in huis haalt en wat de ...

10 oktober 2016 Economie Brood Koffie & thee
Brood goedkoper, koffie duurder

Het economisch bureau van ABN AMRO voorspelt dat de prijs van brood volgend jaar omlaag gaat, dankzij de tarwevoorraad die de laatste jaren flink is toegenomen. Bij koffiebonen, suiker en cacao is een tegenovergestelde ontwikkeling te zien. Voor granen, zoals tarwe en mais, worden op de internati...

8 augustus 2016 Economie Events
Overname van formaat voor Artexis Easyfairs in Nederland

Artexis Easyfairs, de Brusselse organisator van beurzen en beheerder van expohallen en congresgebouwen, heeft zijn eventlocaties en evenementen portfolio aanzienlijk uitgebreid met de overname van Evenementenhal, dat maar liefst 78 events organiseert en 3 eventlocaties uitbaat in Nederland. Hiermee ...

27 juli 2016
'Toeristenindustrie loopt miljoenen mis vanwege Brexit'

De toeristische sector in Nederland loopt komende jaren miljoenen mis door de Brexit, voorspelt ABN AMRO in een vandaag gepubliceerd rapport. De daling van de waarde van de pond maakt tripjes naar Nederland duurder. De verwachte economische neergang zal ervoor zorgen dat er mogelijk duizenden m...

23 juni 2016 Economie
Nieuw: betalen via WhatsApp

Met de app Tikkie kun je vanaf nu geld 'overmaken' via WhatsApp. Met de Tikkie-app kun je aan je WhatsAppcontacten een betaallinkje sturen. Zij krijgen dan een link toegestuurd in een WhatsAppbericht, waarmee ze via iDeal meteen het bedrag over kunnen maken. In de app zie je vervolgens wie a...

11 mei 2016
QR-code van iDEAL om te betalen in de horeca

De Nederlandse banken en Betaalvereniging Nederland registreerden op Koningsdag de miljardste betaling met iDEAL, bij pizzabakker New York Pizza. In 2005 konden de klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank voor het eerst afrekenen met iDEAL, bij een taartenbakker. In de tussenliggende tien jaar is iDE...

21 april 2016
Koffieprijs gaat stijgen

De prijs van koffie zal komende maanden stijgen, vooral door de droogte op plantages bij boeren vanwege het weerfront El Nin?o. Oogst Dat droge weer raakt de oogst, en met minder bonen zal de koffie op de handelsmarkten duurder worden. Die prijsontwikkeling meldt ABN Amro-econoom Frank Rijkers, ...

13 april 2016
Maaltijdbezorging groeit als kool

Het bezorgen én afhalen van complete maaltijden is een markt met veel potentie en is op dit moment goed voor zo’n 876 miljoen maaltijden op jaarbasis. Dat is één maaltijd per Nederlander per week. ABN AMRO verwacht dat het segment maaltijdbezorging dit jaar een waarde zal vertegenwoordigen va...

20 januari 2016
Horecabroers lichten ABN Amro op voor 11 miljoen

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagochtend in Zutphen gevangenisstraffen geëist van respectievelijk vijf en drie jaar tegen de broers John (46) en Hans den B. (54). De horecaondernemers zouden ABN Amro voor 11 miljoen euro hebben opgelicht. Elf miljoen euro De broers runden tientallen horec...

2 januari 2015
Lunchroom Raoul verliest terrasrechtszaak

De eigenaar van lunchroom Raoul in het centrum van Rotterdam heeft van de Raad van State ongelijk gekregen over het aantal zonuren op zijn terras. Eigenaar Wiedouw eiste dat het nieuw te bouwen Forum minder hoog zou worden dan gepland, omdat het gebouw zijn zonneterras in de schaduw zou leggen. ...

16 september 2014
Bakker Bart beste winkelketen 2014

Bakker Bart is Beste Winkelketen 2014 in de categorie Food to Go geworden. Bakker Bart behaalt de hoogste scores op de servicegerelateerde aspecten en het assortiment. Loyaal Opvallend is dat Bakker Bart naast de meest tevreden klanten, ook de meest loyale klanten heeft. Zo blijkt uit het groot...

2 juli 2013
De geldlade is voorbij - en nu?

Mechanische kassa’s met fysieke druktoetsen en een geldlade die ‘ping’ zegt als hij wordt opengeslingerd – waar kom je ze nog tegen? In het geldmuseum waarschijnlijk. De technologische ontwikkelingen hebben voor een revolutie in de wereld van afrekentechnieken gezorgd. Bij alle omwentelin...

18 januari 2013
Studenten ontwerpen krijtglas

Zeven mbo-studenten hebben met ‘krijtglas’ de prijs voor het meest innovatieve en duurzame product gewonnen. Het voetje van het wijnglas is geverfd van krijtglas zodat er op geschreven kan worden. Veertig miniondernemingen Studenten van het mbo en hbo uit regio Arnhem, Nijmegen, Wageningen ...

14 oktober 2011
Milde recessie in horeca

Volgens ABN Amro zorgen het afnemende consumenten- en producentenvertrouwen, gecombineerd met het geringe vertrouwen van banken onderling, voor weinig goed nieuws voor de horeca. Gelijkenissen met eerdere crisis ABN ziet tal van gelijkenissen met de vooravond van de crisis in 2008. Naast de vert...

9 maart 2010
Perspectieven lagere horeca beter

Het Economisch Bureau van ABN AMRO voorspelt dat het Nederlandse bedrijfsleven, uitgezonderd de Bouw, voor eind september 2010 in herstel zal zijn. Echter, voor de sectoren Retail, Horeca en de Voedings- en Genotmiddelenindustrie blijven de sector economen voorzichtig. Dit blijkt uit de derde editie...

7 december 2009
Omzet horeca stabiliseert medio 2010

De sectoreconomen van ABN Amro voorspellen dat de omzet in de horeca medio 2010 zal stabiliseren. "Lange tijd was er sprake van een omzetdaling in de horeca, maar aan de krimp komt definitief een einde. De groei zien we het komende halfjaar nog niet gebeuren, maar de sector zal wel stabiliseren", al...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: