Zilveren Ui uitgereikt aan Margo Reuten

15 september 2009 |
Zilveren Ui uitgereikt aan Margo Reuten<

Op maandag 14 september werd in Maasbracht de Zilveren Ui Trofee 2009 uitgereikt. Deze prijs is door Oos Kesbeke van Kesbeke Fijne Tafelzuren uit Amsterdam in het leven geroepen. De trofee wordt toegekend aan een chef-kok die bewijst dat tafelzuur thuishoort in de sterrenkeuken. Dit jaar won Margo Reuten van restaurant Da Vinci de award. Vorig viel de eer te beurt aan Paul Fagel.

Natuurlijk was het voor de aanwezigen geen verrassing meer wie de trofee dit jaar uitgereikt zou krijgen. Wel was iedereen benieuwd naar de recepten die prijswinnares Margo Reuten zou presenteren. De verwachtingen waren hooggespannen; Margo Reuten is immers de eerste en enige vrouwelijke chef-kok met twee Michelinsterren in Nederland. Na geproefd te hebben van de gerechten was duidelijk waarom Reuten deze prijs heeft gewonnen. Verrassende en goed uitgebalanceerde smaken streelden de tong.


Oos Kesbeke had een klassieke kar met tafelzuren meegenomen.

Oos Kesbeke, een rasechte Amsterdammer, hield een praatje tijdens de uitreiking van de prijs aan de Limburgse chef. "Voordat ik voor het eerst naar Maasbracht reed om samen met Margo te koken, was ik nog nooit verder gereden dan Abcoude," zei Kesbeke gekscherend tijdens zijn speech. Zijn praatje was verder doorspekt met typische Amsterdamse humor, grappige anekdotes en veel respect voor Margo en haar medewerkers. De voltallige keukenbrigade werd uitgebreid bedankt door Kesbeke. Het hele team zet immers iedere dag weer een topprestatie neer in het tweesterrenrestaurant.



Margo Reuten, haar partner Petro Kools (rechts) en Oos Kesbeke worden in het zonnetje gezet.

Margo Reuten heeft een aantal recepten met tafelzuur ontwikkeld die op de etiketten van de tafelzuren van Kesbeke zullen prijken. Het kan dan ook niet lang meer duren voordat andere chef-koks deze tafelzuren ontdekken. Binnenkort komen er ook de innovatieve tafelzuren op de markt die Kesbeke samen met chef-kok Jonnie Boer van De Librije heeft ontwikkeld.

Tijdens de uitreiking was het een drukte van belang. De aanwezigen genoten van heerlijke hapjes uit de keuken van Da Vinci en de gemoedelijke Limburgse sfeer. Zowel de landelijke als regionale pers was in grote getale uitgerukt. Ook verschillende bekende Nederlanders waren op het evenement afgekomen. Willibrord Frequin was zelfs naar Maasbracht getogen met een cameraploeg.


Over aandacht van de pers was niet te klagen.

Als besluit van de middag werden er nog meer culinaire hapjes gepresenteerd, maakte een zanger er een feestje van en werden de nodige flessen champagne ontkurkt. De Zilveren Ui Trofee is dit jaar in goede handen.

De RestaurantKrant; Lunchroom, Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: