Zilveren Ui uitgereikt aan Margo Reuten

15 september 2009 |
Zilveren Ui uitgereikt aan Margo Reuten<

Op maandag 14 september werd in Maasbracht de Zilveren Ui Trofee 2009 uitgereikt. Deze prijs is door Oos Kesbeke van Kesbeke Fijne Tafelzuren uit Amsterdam in het leven geroepen. De trofee wordt toegekend aan een chef-kok die bewijst dat tafelzuur thuishoort in de sterrenkeuken. Dit jaar won Margo Reuten van restaurant Da Vinci de award. Vorig viel de eer te beurt aan Paul Fagel.

Natuurlijk was het voor de aanwezigen geen verrassing meer wie de trofee dit jaar uitgereikt zou krijgen. Wel was iedereen benieuwd naar de recepten die prijswinnares Margo Reuten zou presenteren. De verwachtingen waren hooggespannen; Margo Reuten is immers de eerste en enige vrouwelijke chef-kok met twee Michelinsterren in Nederland. Na geproefd te hebben van de gerechten was duidelijk waarom Reuten deze prijs heeft gewonnen. Verrassende en goed uitgebalanceerde smaken streelden de tong.


Oos Kesbeke had een klassieke kar met tafelzuren meegenomen.

Oos Kesbeke, een rasechte Amsterdammer, hield een praatje tijdens de uitreiking van de prijs aan de Limburgse chef. "Voordat ik voor het eerst naar Maasbracht reed om samen met Margo te koken, was ik nog nooit verder gereden dan Abcoude," zei Kesbeke gekscherend tijdens zijn speech. Zijn praatje was verder doorspekt met typische Amsterdamse humor, grappige anekdotes en veel respect voor Margo en haar medewerkers. De voltallige keukenbrigade werd uitgebreid bedankt door Kesbeke. Het hele team zet immers iedere dag weer een topprestatie neer in het tweesterrenrestaurant.



Margo Reuten, haar partner Petro Kools (rechts) en Oos Kesbeke worden in het zonnetje gezet.

Margo Reuten heeft een aantal recepten met tafelzuur ontwikkeld die op de etiketten van de tafelzuren van Kesbeke zullen prijken. Het kan dan ook niet lang meer duren voordat andere chef-koks deze tafelzuren ontdekken. Binnenkort komen er ook de innovatieve tafelzuren op de markt die Kesbeke samen met chef-kok Jonnie Boer van De Librije heeft ontwikkeld.

Tijdens de uitreiking was het een drukte van belang. De aanwezigen genoten van heerlijke hapjes uit de keuken van Da Vinci en de gemoedelijke Limburgse sfeer. Zowel de landelijke als regionale pers was in grote getale uitgerukt. Ook verschillende bekende Nederlanders waren op het evenement afgekomen. Willibrord Frequin was zelfs naar Maasbracht getogen met een cameraploeg.


Over aandacht van de pers was niet te klagen.

Als besluit van de middag werden er nog meer culinaire hapjes gepresenteerd, maakte een zanger er een feestje van en werden de nodige flessen champagne ontkurkt. De Zilveren Ui Trofee is dit jaar in goede handen.

De RestaurantKrant; Lunchroom, Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Ondernemen
Mis geen euro extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: