Zilveren Ui uitgereikt aan Margo Reuten

15 september 2009 |
Zilveren Ui uitgereikt aan Margo Reuten<

Op maandag 14 september werd in Maasbracht de Zilveren Ui Trofee 2009 uitgereikt. Deze prijs is door Oos Kesbeke van Kesbeke Fijne Tafelzuren uit Amsterdam in het leven geroepen. De trofee wordt toegekend aan een chef-kok die bewijst dat tafelzuur thuishoort in de sterrenkeuken. Dit jaar won Margo Reuten van restaurant Da Vinci de award. Vorig viel de eer te beurt aan Paul Fagel.

Natuurlijk was het voor de aanwezigen geen verrassing meer wie de trofee dit jaar uitgereikt zou krijgen. Wel was iedereen benieuwd naar de recepten die prijswinnares Margo Reuten zou presenteren. De verwachtingen waren hooggespannen; Margo Reuten is immers de eerste en enige vrouwelijke chef-kok met twee Michelinsterren in Nederland. Na geproefd te hebben van de gerechten was duidelijk waarom Reuten deze prijs heeft gewonnen. Verrassende en goed uitgebalanceerde smaken streelden de tong.


Oos Kesbeke had een klassieke kar met tafelzuren meegenomen.

Oos Kesbeke, een rasechte Amsterdammer, hield een praatje tijdens de uitreiking van de prijs aan de Limburgse chef. "Voordat ik voor het eerst naar Maasbracht reed om samen met Margo te koken, was ik nog nooit verder gereden dan Abcoude," zei Kesbeke gekscherend tijdens zijn speech. Zijn praatje was verder doorspekt met typische Amsterdamse humor, grappige anekdotes en veel respect voor Margo en haar medewerkers. De voltallige keukenbrigade werd uitgebreid bedankt door Kesbeke. Het hele team zet immers iedere dag weer een topprestatie neer in het tweesterrenrestaurant.



Margo Reuten, haar partner Petro Kools (rechts) en Oos Kesbeke worden in het zonnetje gezet.

Margo Reuten heeft een aantal recepten met tafelzuur ontwikkeld die op de etiketten van de tafelzuren van Kesbeke zullen prijken. Het kan dan ook niet lang meer duren voordat andere chef-koks deze tafelzuren ontdekken. Binnenkort komen er ook de innovatieve tafelzuren op de markt die Kesbeke samen met chef-kok Jonnie Boer van De Librije heeft ontwikkeld.

Tijdens de uitreiking was het een drukte van belang. De aanwezigen genoten van heerlijke hapjes uit de keuken van Da Vinci en de gemoedelijke Limburgse sfeer. Zowel de landelijke als regionale pers was in grote getale uitgerukt. Ook verschillende bekende Nederlanders waren op het evenement afgekomen. Willibrord Frequin was zelfs naar Maasbracht getogen met een cameraploeg.


Over aandacht van de pers was niet te klagen.

Als besluit van de middag werden er nog meer culinaire hapjes gepresenteerd, maakte een zanger er een feestje van en werden de nodige flessen champagne ontkurkt. De Zilveren Ui Trofee is dit jaar in goede handen.

De RestaurantKrant; Lunchroom, Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: