Wok to go klaargestoomd voor kwalitatieve expansie in Nederland

Auteur: Thijs Jacobs
9 maart 2017
Wok to go klaargestoomd voor kwalitatieve expansie in Nederland

De Aziatische fastserviceformule Wok to go Nederland, neemt op donderdag 6 en vrijdag 7 april 2017 deel aan de nationale Franchisebeurs Onderneem ‘t! 2017 in Hoevelaken. Formulebeheerders Wim Markwat en Hung Yip zijn ambitieus en willen Wok to go uitbouwen tot een toekomstbestendige franchiseformule 3.0.

Nieuwe eisen wetgeving
‘’Momenteel zijn we samen met Ludwig & Van Dam Franchiseadvocaten in Rotterdam bezig, om onze franchiseformule zo in te richten dat deze straks als eerste zal voldoen aan de eisen van de allernieuwste Europese franchisewetgeving’’, laat Wim Markwat weten.

Daarmee wil Wok to go een goede franchisestructuur neerzetten. ‘’We laten zo zien dat we de nieuwe wetgeving ondersteunen. Dit betekent dat we als franchisegever bijvoorbeeld geen omzetprognoses afgeven. Potentiële franchisenemers moeten zelf een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek doen. “


Nieuw kantoor
Inmiddels wordt er een nieuw hoofdkantoor ingericht. Van daaruit zullen Markwat en Yip Wok to go klaarstomen voor de toekomst tot een franchiseformule 3.0 die voldoet aan alle moderne eisen van de tijd, die door kan groeien. ‘’Kwaliteit op alle fronten - van product tot franchisehandboek - dat is onze kernwaarde.’’


Lifestyle
Sinds begin dit jaar is horeca ondernemer Wim Markwat een samenwerking aangegaan met de oprichter van de franchiseformule Wok to go, Hung Yip. Zijn eerste taak is om de organisatie van deze formule te professionaliseren. “Fastservice is prima te combineren met Aziatisch eten en gezond leven. Dit is de toekomst. We maken van Wok to go Nederland een merk dat de werknemers èn gasten als lifestyle zullen
ervaren.’’


Nieuwe franchisenemers en locaties
Door de aanwezigheid op de franchisebeurs Onderneem ‘t! 2017, presenteert Wok to go zich aan franchisenemers. Verder is Wok to go op zoek naar geschikte locaties in Nederland voor uitbreiding van deze formule. Momenteel hebben zich al meer als 10 nieuwe aspirant franchisenemers gemeld. Yip gaat zich bezig houden met de groei in andere landen. Egypte en Nigeria hebben al vestigingen. Gezien de grote vraag, zullen de komende tijd nog meer landen volgen.


Aziatisch, natural food
Wok to go staat bekend om haar Aziatische, natural food dat op een meer Europese wijze is bereid, aangevuld met een aantal lunch- en dagproducten. De Chinese horeca ondernemer Hung Yip heeft Wok to go in 2003 opgericht. Er zijn 17 vestigingen, waarvan vijf company stores. Daarnaast is er een eigen productiebedrijf. Jongeren, studenten en gezinnen die snelle maar gezonde fastfood zoeken, zijn de doelgroep.


Ambities
Markwat en Yip zijn ambitieus: “We gaan met Wok to go laten zien dat gezonde fastservice een way of life is, waarmee werknemers en gasten zich graag identificeren. Vanwege de geweldige producten van Wok to go, verdient de keten meer bekendheid èn vestigingen.”

Overig nieuws