Winnaars Vegan Awards 2018

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Gisteren is bekendgemaakt wie zich een jaar lang beste vegan product, webwinkel, kookboek, cateraar, eetgelegenheid, blog, onderneming en nieuwkomer mogen noemen. De Vegan Awards 2018 zijn uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) op Vegenement VegFestNL in Utrecht. 

Het was een drukte van jewelste in de Jaarbeurs. Op het hoofdpodium werden hier voor de zevende keer de Vegan Awards overhandigd. In de goed gevulde zaal waren honderden mensen aanwezig voor de prijsuitreiking. In september kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete vegan initiatieven. In totaal zijn er meer dan 25.000 stemmen uitgebracht door 5.700 stemmers. Acht winnaars gingen naar huis met een award.

Nieuwe initiatieven

Debby van Velzen, communicatiemedewerker NVV: “Dit jaar zijn er enorm veel nieuwe initiatieven bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan diverse soorten vegan roomijs, nieuwe eetgelegenheden, kookboeken en pizza die je tegenwoordig bij twee grote ketens kan bestellen. Het was dan ook niet makkelijk om een selectie te maken. Maar ik denk dat we een mooie lijst met winnaars hebben.”

Een overzicht van de winnaars:

Beste vegan nieuwkomer: Flower Burger, Rotterdam
Beste vegan eetgelegenheid: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam
Beste vegan product: Peanut Butter & Cookies Non-Dairy ijs, Ben&Jerry's
Beste vegan cateraar: Daantje food & drinks, Dordrecht
Beste vegan (web)winkel: The Dutch Vegan Bakery - veganbakery.nl
Beste vegan blog of vlog: Wat eet je dan wel? - wateetjedanwel.nl
Beste vegan (kook)boek: Easy vegan, Living the Green Life
Beste vegan onderneming: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam

Van Velzen: “Het was een zeer succesvolle editie van de Vegan Awards. Niet eerder hebben zijn er zoveel stemmen uitgebracht en konden we genieten van zo’n volle zaal. Ook volgend jaar zullen we weer de Vegan Awards uitreiken, dus wie niet gewonnen heeft maakt volgend jaar gewoon weer kans. Als mensen dit initiatief willen steunen, dan kunnen ze lid worden van de NVV.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Video
Op reportage: Brownies&downies Woerden

"Onze medewerkers zijn puur", laat Dave van der Wolk weten in een interview met Lunchroom.nl. Het is een belangrijk onderdeel in het concept van de alsmaar groeiende lunchroom. ‘Onze kanjers (red. de medewerkers van Brownies & Downies) zijn het gezicht van de zaak." Het c...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: