Winnaars Vegan Awards 2018

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Gisteren is bekendgemaakt wie zich een jaar lang beste vegan product, webwinkel, kookboek, cateraar, eetgelegenheid, blog, onderneming en nieuwkomer mogen noemen. De Vegan Awards 2018 zijn uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) op Vegenement VegFestNL in Utrecht. 

Het was een drukte van jewelste in de Jaarbeurs. Op het hoofdpodium werden hier voor de zevende keer de Vegan Awards overhandigd. In de goed gevulde zaal waren honderden mensen aanwezig voor de prijsuitreiking. In september kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete vegan initiatieven. In totaal zijn er meer dan 25.000 stemmen uitgebracht door 5.700 stemmers. Acht winnaars gingen naar huis met een award.

Nieuwe initiatieven

Debby van Velzen, communicatiemedewerker NVV: “Dit jaar zijn er enorm veel nieuwe initiatieven bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan diverse soorten vegan roomijs, nieuwe eetgelegenheden, kookboeken en pizza die je tegenwoordig bij twee grote ketens kan bestellen. Het was dan ook niet makkelijk om een selectie te maken. Maar ik denk dat we een mooie lijst met winnaars hebben.”

Een overzicht van de winnaars:

Beste vegan nieuwkomer: Flower Burger, Rotterdam
Beste vegan eetgelegenheid: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam
Beste vegan product: Peanut Butter & Cookies Non-Dairy ijs, Ben&Jerry's
Beste vegan cateraar: Daantje food & drinks, Dordrecht
Beste vegan (web)winkel: The Dutch Vegan Bakery - veganbakery.nl
Beste vegan blog of vlog: Wat eet je dan wel? - wateetjedanwel.nl
Beste vegan (kook)boek: Easy vegan, Living the Green Life
Beste vegan onderneming: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam

Van Velzen: “Het was een zeer succesvolle editie van de Vegan Awards. Niet eerder hebben zijn er zoveel stemmen uitgebracht en konden we genieten van zo’n volle zaal. Ook volgend jaar zullen we weer de Vegan Awards uitreiken, dus wie niet gewonnen heeft maakt volgend jaar gewoon weer kans. Als mensen dit initiatief willen steunen, dan kunnen ze lid worden van de NVV.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: