Winnaars Vegan Awards 2018

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Gisteren is bekendgemaakt wie zich een jaar lang beste vegan product, webwinkel, kookboek, cateraar, eetgelegenheid, blog, onderneming en nieuwkomer mogen noemen. De Vegan Awards 2018 zijn uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) op Vegenement VegFestNL in Utrecht. 

Het was een drukte van jewelste in de Jaarbeurs. Op het hoofdpodium werden hier voor de zevende keer de Vegan Awards overhandigd. In de goed gevulde zaal waren honderden mensen aanwezig voor de prijsuitreiking. In september kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete vegan initiatieven. In totaal zijn er meer dan 25.000 stemmen uitgebracht door 5.700 stemmers. Acht winnaars gingen naar huis met een award.

Nieuwe initiatieven

Debby van Velzen, communicatiemedewerker NVV: “Dit jaar zijn er enorm veel nieuwe initiatieven bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan diverse soorten vegan roomijs, nieuwe eetgelegenheden, kookboeken en pizza die je tegenwoordig bij twee grote ketens kan bestellen. Het was dan ook niet makkelijk om een selectie te maken. Maar ik denk dat we een mooie lijst met winnaars hebben.”

Een overzicht van de winnaars:

Beste vegan nieuwkomer: Flower Burger, Rotterdam
Beste vegan eetgelegenheid: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam
Beste vegan product: Peanut Butter & Cookies Non-Dairy ijs, Ben&Jerry's
Beste vegan cateraar: Daantje food & drinks, Dordrecht
Beste vegan (web)winkel: The Dutch Vegan Bakery - veganbakery.nl
Beste vegan blog of vlog: Wat eet je dan wel? - wateetjedanwel.nl
Beste vegan (kook)boek: Easy vegan, Living the Green Life
Beste vegan onderneming: Vegan Junk Food Bar, Amsterdam

Van Velzen: “Het was een zeer succesvolle editie van de Vegan Awards. Niet eerder hebben zijn er zoveel stemmen uitgebracht en konden we genieten van zo’n volle zaal. Ook volgend jaar zullen we weer de Vegan Awards uitreiken, dus wie niet gewonnen heeft maakt volgend jaar gewoon weer kans. Als mensen dit initiatief willen steunen, dan kunnen ze lid worden van de NVV.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

Advertorial
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: