Winnaar Lekkerste Lunchroombroodje: Het broodje wordt nu veel vaker besteld

10 januari 2017 | Jorien Slager

Eind november won Johnny Ma van SAP Bagel & Juice Bar de verkiezing Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland van vakblad Lunchroom. De bagel, met de opvallende naam ‘BlTCH’ is een klassieker in een modern jasje, zeer goed van smaak en een lust voor het oog. BlTCH staat trouwens voor ‘Bacon, lettuce, Tomato, Cheese, Ham’, alhoewel veel gasten per abuis een ‘bitch’ bestellen. Het broodje staat nu op de kaart onder vermelding van de award en wordt daardoor vaker besteld dan ooit.

Op de kaart

“Ik heb nu op de kaart staan dat BlTCH een award heeft gewonnen en de bagel wordt nu heel vaak besteld”, vertelt Johnny. “Het is behalve een beloning voor mij natuurlijk ook leuk voor de vaste bezoekers. Veel vaste gasten zeggen: ‘we wisten al dat dit een bijzondere plek is’, maar zo’n prijs zet je toch extra in de spotlight.”

Deze prijs is een vakprijs. Daarom werd er door de jury goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, mise en place (voor de niet-horecamensen onder ons: dat is de voorbereiding in de keuken, zodat het ‘in elkaar zetten’ van het broodje daarna relatief snel gaat), de originaliteit van de receptuur en uiteraard de smaak. Dat zat wel goed. 

Over ‘BlTCH’ 

Het gerecht bestaat uit een vers afgebakken sesambagel, belegd met Lollo Bianco salade, een salademix Mesclun, bourgondische beenham, tomaat, kaas, streaky bacon van Krull varken, huisgemaakte spicy garlic saus en gebakken uitjes. De prijs van het broodje bedraagt € 5,80. De prijs-kwaliteitverhouding is bij SAP dus prima in orde! 

Reacties van de jury 

“Het gerecht zag er geweldig mooi en kleurrijk uit”, “de combinatie van smaken en zeer zeker het gebruik van vlees was subliem” en “Dit broodje was uitstekend te eten zonder te morsen, maar dan moet je het eigenlijk wel met de handen eten”, luidden reacties van de jury. 

Groot effect

Johnny: “Het winnen van de prijs heb ik natuurlijk uitgebreid op social media gezet. En dat vinden mensen blijkbaar leuk. Ze gaan erover praten. Mensen vertelden me dat ze al eens langs waren gelopen, maar toch niet bij SAP Bagel & Juice bar naar binnen waren gegaan. Nadat we de prijs binnen hadden gehaald, kwamen ze ons alsnog bezoeken. Dat zijn leuke verhalen om te horen.”

“Daarnaast geeft het mij een podium. Het is mijn concept en het geeft me meer overtuigingskracht om mijn verhaal te vertellen bij investeerders of wanneer ik nieuwe partijen zoek om mee samen te werken.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: