Wie maakt de ultieme high tea?

7 oktober 2014
Wie maakt de ultieme high tea?

Nederland is dit jaar voor de tweede keer het decor van de Dilmah Real High Tea Challenge. Vorig jaar behaalde het Amstel Hotel de
overwinning en verzekerde zich hiermee van een plek in de finale. Het Sri Lankaanse theemerk Dilmah organiseert sinds 2007 een wereldwijde gastronomische theecompetitie van hoog niveau. De Nederlandse teams strijden tegen elkaar op maandag 13 oktober in het Miele Inspirience Centre te Vianen.

*Zoektocht naar de ultieme high tea*
De Dilmah Real High Tea Challenge is een eigentijdse benadering van - en een zoektocht naar - de ultieme high tea. Internationale chefs worden uitgedaagd het product thee en de gastronomische mogelijkheden te verkennen, begrijpen en toe te passen. Het is de bedoeling thee zowel als ingrediënt (Tea Inspired Cuisine) als in food matches te gebruiken (Tea Pairing). De gerechten worden gecombineerd met pure thee, theecocktails en theemocktails (Tea Mixology).

*Deelnemers*
Deelnemers van de Nederlandse editie zijn: NH Grand Hotel Krasnapolsky, Bar Restaurant Mystique, Double Tree Amsterdam, Grand Hotel Karel V en Restaurant Vermeer (Barbizon Palace). De teams bestaan uit een culinaire Chef en een Food & Beverage medewerker.

*Jury*
De presentatie van de dag is in handen van patissier Hidde de Brabander. De 3-koppige jury bestaat uit de heren Bernd Uber, Dilhan Fernando en Robert Schinkel. De jury let niet alleen op de presentatie van de High Tea, maar beoordeelt ook algemene kennis van thee, de invloed van terroir, de smaak van verschillende theesoorten, het zetten van de perfecte kop thee en het gebruik van duurzame en lokale ingrediënten.

*Rondreis Sri Lanka*
Het winnende team zal een zevendaagse rondreis door Sri Lanka maken, waar ze de plantages bezoeken en de Dilmah familie ontmoeten. Bovendien zullen zij in mei 2015 opnieuw naar Sri Lanka reizen om deel the nemen aan de Global Real High Tea Challenge. Het winnende recept zal worden opgenomen in het Dilmah High Tea receptenboek. Bekijk "hier":http://vimeo.com/87844200 de video van de Challenge van vorig jaar.

~Christel Tuin~

Overig nieuws