Wie maakt de ultieme high tea?

7 oktober 2014 |
Wie maakt de ultieme high tea?<

Nederland is dit jaar voor de tweede keer het decor van de Dilmah Real High Tea Challenge. Vorig jaar behaalde het Amstel Hotel de
overwinning en verzekerde zich hiermee van een plek in de finale. Het Sri Lankaanse theemerk Dilmah organiseert sinds 2007 een wereldwijde gastronomische theecompetitie van hoog niveau. De Nederlandse teams strijden tegen elkaar op maandag 13 oktober in het Miele Inspirience Centre te Vianen.

Zoektocht naar de ultieme high tea
De Dilmah Real High Tea Challenge is een eigentijdse benadering van - en een zoektocht naar - de ultieme high tea. Internationale chefs worden uitgedaagd het product thee en de gastronomische mogelijkheden te verkennen, begrijpen en toe te passen. Het is de bedoeling thee zowel als ingrediënt (Tea Inspired Cuisine) als in food matches te gebruiken (Tea Pairing). De gerechten worden gecombineerd met pure thee, theecocktails en theemocktails (Tea Mixology).

Deelnemers
Deelnemers van de Nederlandse editie zijn: NH Grand Hotel Krasnapolsky, Bar Restaurant Mystique, Double Tree Amsterdam, Grand Hotel Karel V en Restaurant Vermeer (Barbizon Palace). De teams bestaan uit een culinaire Chef en een Food & Beverage medewerker.

Jury
De presentatie van de dag is in handen van patissier Hidde de Brabander. De 3-koppige jury bestaat uit de heren Bernd Uber, Dilhan Fernando en Robert Schinkel. De jury let niet alleen op de presentatie van de High Tea, maar beoordeelt ook algemene kennis van thee, de invloed van terroir, de smaak van verschillende theesoorten, het zetten van de perfecte kop thee en het gebruik van duurzame en lokale ingrediënten.

Rondreis Sri Lanka
Het winnende team zal een zevendaagse rondreis door Sri Lanka maken, waar ze de plantages bezoeken en de Dilmah familie ontmoeten. Bovendien zullen zij in mei 2015 opnieuw naar Sri Lanka reizen om deel the nemen aan de Global Real High Tea Challenge. Het winnende recept zal worden opgenomen in het Dilmah High Tea receptenboek. Bekijk hier de video van de Challenge van vorig jaar.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: