Wie wordt de Dutch Barista?

5 september 2012
Wie wordt de Dutch Barista?

Op 10 en 17 september beginnen de voorrondes om deel te mogen nemen aan de Dutch Barista Championship. De acht beste barista’s gaan door naar de finale op 12 november dit jaar.

De winnaar van de finalewedstrijd vertegenwoordigt Nederland bij het jaarlijks terugkerende World Barista Championship (WBC).

*Binnen vijftien minuten*
De deelnemers moeten vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier signature drinks serveren aan de jury. Dit moeten zij volbrengen binnen een tijdslimiet van vijftien minuten. Tijdens de bereidingen moeten de potentiële kampioenen een presentatie geven over hun vak, de keuze van koffie, servies en andere zaken.

*Tips en publiek*
De wedstrijd volgt het reglement van de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE). Op de website van "SCAE":http://www.scaenederland.nl/wedstrijden/barista geeft barista Monique Smit tips voor de voorbereiding van de voorrondes. Ook publiek is welkom tijdens de voorrondes. Op 10 september beginnen de voorrondes om 13.00 uur en op 17 september om 10.00 uur. Op het terrein van FrieslandCampina, Stationsplein 4 in Amersfoort vinden de selecties plaats.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws