Wereldwijde primeur: Kweekvlees Kookboek

28 juli 2014 |
Wereldwijde primeur: Kweekvlees Kookboek<

Precies één jaar na de onthulling van de eerste in het lab gekweekte hamburger, presenteert het Next Nature Netwerk het Kweekvlees Kookboek, met 45 speculatieve kweekvlees gerechten
die mogelijk in de toekomst op ons bord belanden. De recepten zijn ontwikkeld door een team van koks, designers en ingenieurs. Het Kweekvlees Kookboek wil de mogelijke impact van kweekvlees op onze eetcultuur tastbaar maken. Op 5 augustus om 17:00 wordt het boek gepresenteerd in "Felix en Foam" te Amsterdam.

Vleesijsjes
Omdat kweekvlees nog in ontwikkeling is, kun je de gerechten uit het kweekvlees kookboek nog niet koken. Het boek is gemaakt om de discussie over de toekomst van vlees aan te jagen. Het bevat zowel innovatieve en overheerlijke, maar ook vreemde en onwennige kweekvlees recepten, varierend van de gebreide biefstuk, Dodo Nuggets, Celebrity Cubes van Lady Gaga, Tovervleesballen voor de kinderen, transparante vleessushi, tot vleesijsjes gemaakt met stamcellen van een ijsbeer.

MEER LEZEN OVER KOOKBOEKEN? KLIK HIER!
Diervriendelijk alternatief
Kweekvlees wordt geproduceerd door dierlijke cellen in een bioreactor op te kweken tot een stukje vlees. Onderzoekers verwachten dat kweekvlees een duurzaam en diervriendelijk alternatief kan bieden voor het vlees van vandaag. Nederland is leidend in de ontwikkeling van het kweekvlees. In 1999 ontving Willem van Eelen het allereerste patent op kweekvlees en op 5 augustus 2013 presenteerde professor Mark Post Wereld's kweekvlees hamburger.

Tastbaar
Terwijl kweekvlees stap voor stap steeds dichter bij komt, vinden de meest mensen het nog geen aantrekkelijk idee om vlees uit een lab te eten. En dat is terecht. Want voordat we kunnen bepalen of we ooit bereid zullen zijn kweekvlees te consumeren, moeten we de eetcultuur die het ons brengt verkennen. Hoewel het verleidelijk is te denken dat we met dierloos vlees de vertrouwde hamburgers, worsten en biefstukken zullen gaan nabootsen, heeft de in-vitro technologie ook een geheel eigen potentie die we ons vandaag nog amper kunnen voorstellen. Het kweekvlees kookboek verkent dit creatieve potentieel en maakt de mogelijke impact van kweekvlees op onze eetgewoonten nu al tastbaar voor een groot publiek.

Boekpresentatie
Het kweekvlees kookboek wordt op 5 augustus om 17:00 gepresenteerd in in de Shaffyzaal van "Felix en Foam" aan de Keizersgracht 324 te Amsterdam. Toegang gratis. Het gesimuleerde kweekvlees ijs zal gedurende de de lancering aan mensen op straat worden uitgedeeld. Tevens zal de maker van de kweekvlees hamburger, Mark Post, aanwezig zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: