Wens: 1900 vega's aan tafel

25 juni 2015 |
Wens: 1900 vega's aan tafel<

De Vegetariërsbond wil dit jaar dat maar liefst 1900 eters deelnemen aan de Langste Vegetarische Tafel aan het Museumplein in Amsterdam.

Record
"Met 1900 deelnemers vestigen we het absolute record Langste Vegetarische Tafel. Dat betekent ook dat we nog nooit zoveel impact hebben gehad. Na de zware industrie is de voedselindustrie de grootste vervuiler. Dat komt vooral door de productie van vlees. De Langste Vegetarische Tafel is dus zeker géén symbolische actie zoals het dragen van een geel armbandje of het tekenen van een petitie. Het heeft direct effect, je verbetert de wereld hier en nu. Het is lekker eten met impact", aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.

Chef Erik Wilschut
Voor dit megabanket staan ruim 20 vrijwilligers onder leiding van chef-kok Erik Wilschut drie dagen in de keuken. Ook de hoeveelheid ingrediënten is indrukwekkend: onder andere 400 kilo tomaat, 100 kilo pompoen, 30 kilo ui, 30 kilo paprika, 30 kilo vegetarisch gehakt, 90 kilo gegrilde vegetarische stukjes, 30 liter zonnebloemolie, 3 kilo paprikapoeder en 1900 tortilla wraps.

Mexicaanse keuken
Iedereen die benieuwd is naar hoe lekker vegetarisch eten is mag gratis aanschuiven. Vanaf ongeveer 18.00 uur zal er opgeschept gaan worden. Het eten bestaat uit 5 kleine gerechten geïnspireerd door de Mexicaanse keuken.

Vijfde editie
De Langste Vegetarische Tafel vindt voor de vijfde keer plaats. Vorig jaar werd het wereldrecord, dat al in handen van de Vegetariërsbond was, verbeterd tot 1750 deelnemers. Tot 2013 stond dit record op de naam van de stad Mechelen met 1000 deelnemers. Het evenement begint om 18.00 uur en vindt plaats rond de vijver op het Museumplein.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: