Weinig animo voor rookvrij terras bij politiek

2 september 2015
Weinig animo voor rookvrij terras bij politiek

Vorige maand verscheen het "bericht":http://www.decafekrant.nl/nieuws/steeds-meer-gedeeltelijk-rookvrije-terrassen-17878/ dat steeds meer terrassen gedeeltelijk rookvrij zijn, zoals het Tilburgse café Anvers. Volgens de eigenaar
van dit café vindt driekwart van zijn gasten dat wenselijk.

*Weinig animo*
Toch is er onder politieke partijen nog weinig animo om het rookverbod in de horeca uit te breiden naar het terras. Dit meldt "elsevier.nl":http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/9/Politiek-ziet-rookvrij-terras-nog-niet-zitten-2679393W/?masterpageid=158493. De website deed een rondgang onder de woordvoerders van de Tweede Kamerfracties, waaruit blijkt dat veel partijen tegen het idee van een rookvrij terras zijn.

*Betuttelend*
De VVD noemt het voorstel betuttelend, onzinnig en niet effectief. Volgens de partij is bij de invoering van het rookverbod aan mensen verteld dat zij nog wel in de vrije buitenlucht hun sigaret mogen opsteken.

*ChristenUnie*
De meeste partijen vinden, net als de Koninklijke Horeca Nederland, dat de ondernemers zelf moeten bepalen of hun terras (gedeeltelijk) rookvrij wordt. Zelfs de ChristenUnie, die voorstander is van het rookverbod, vindt het nog te vroeg om dat verbod uit te breiden naar terrassen.

Overig nieuws