Wagamama haalt 177.500 euro op

24 februari 2015 |
Wagamama haalt 177.500 euro op<

Wagamama, het succesvolle Japanse noodlerestaurant met drie locaties in Amsterdam, heeft afgelopen vrijdag in 2,5 uur tijd via crowdfunding 177.500 euro
opgehaald voor een nieuw te openen vestiging aan de IJ-zijde van het Centraal Station Amsterdam. In totaal haalde ondernemer en franchisenemer Arjen Schrama 225.000 euro op bij het publiek. Zijn eigen netwerk investeerde afgelopen woensdag en donderdag al 47.500 euro in de nieuwe Wagamama die haar deuren opent op 1 juni 2015.

40 miljoen reizigers
Naar verwachting passeren jaarlijks zo’n 40 miljoen reizigers straks de nieuwe vestiging in de IJhal, op weg naar trein, bus, veerboten, taxi’s, de Noord-Zuid lijn of de kiss & ride. Het 312m2 grote restaurant beschikt over 120 zitplaatsen en heeft een groot terras met 60 zitplaatsen. Het restaurant is aan de voor- en achterzijde volledig transparant en biedt een schitterend uitzicht over het IJ en het Eye Film Museum aan de overkant.

Fast casual dining
Schrama haalde de Londense Wagamama formule in 2000 naar Nederland. Na het Leidseplein, Rembrandtplein en Zuidplein (WTC) is de IJhal de vierde A-locatie in Amsterdam waar Wagamama haar deuren opent. De ‘fast casual dining’ formule, met ter plekke vers bereid eten en veel keuzemogelijkheden biedt uitkomst voor reizigers die behoefte hebben aan een snelle, betaalbare maaltijd of een goed 2- of 3-gangendiner. Naast de vestigingen in Amsterdam heeft Wagamama een vestiging in Antwerpen, aan de Keyserlei. Alle restaurants zijn winstgevend en kenden in 2014 een gezamenlijke omzet van 7,9 miljoen euro.

50/50
De totale investering voor het nieuwe Wagamama restaurant bedraagt 450.000 euro. De helft van deze investering komt uit de eigen middelen van de onderneming. De andere helft werd door particuliere investeerders geleend aan Wagamama, in de vorm van een lineaire lening van 48 maanden met een vaste rente van 6,5%. In de zogenaamde ‘inner crowd’ periode investeerde het netwerk van Arjen Schrama al 47.500 euro in het bedrijf.Vrijdagmiddag werd de overige 177.500 euro daar aan toegevoegd door de investeerders van Collin. Gemiddeld staken de 67 investeerders 3358 euro in Wagamama.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: