Vier finalisten Columbus Troffee bekend

2 december 2009 |
Vier finalisten Columbus Troffee bekend<

Eind november heeft de laatste jurering van de Columbus Trofee plaatsgevonden. De Columbus Trofee is een aanmoedig-ingsprijs voor jonge ondernemers die werkzaam zijn als toeleverancier aan de horeca. Na een nominatieronde bleven er vier finalisten over. Deze krijgen sowieso een stand op de BBB horecavakbeurs in Maastricht en maken daarnaast nog kans op de Columbus Trofee en de cheque van 2.500 euro. De finalisten zijn Couverts van Michiel Huisman; Jongen Bakkers van Maurice Jongen; ID Trade van Ingmar Verbeek en Tender#One van Edwin Jansen.

Presenteren
De ondernemers hebben zichzelf en hun product in zes minuten moeten presenteren aan de jury, bestaande uit dertig kopstukken uit de Hospitality Branche. Eerder heeft de jury al beoordeeld in hoeverre de producten innovatieve en toegevoegde waarde bieden aan de horecabranche.

De ondernemer
Gedurende deze laatste jurering heeft de jury vooral gekeken naar de ondernemer achter het idee. Er is gelet op de mate van creativiteit, prestatiegerichtheid en eigenzinnigheid van de ondernemer. Daarnaast hebben zij ook gekeken naar de strategische keuzes, de visie en de doelstellingen die het bedrijf nastreeft.

Geen reserveringen meer mislopen
Michiel Huisman, initiatiefnemer van Couverts, weet dat het vaak moeilijk is om overdag voor diezelfde avond een tafel in een restaurant te reserveren. Van hieruit is het idee ontstaan om een dienstverlening te ontwikkelen waardoor restaurants minder reserveringen mislopen. Couverts biedt een telefoonservice op werkdagen van 9-17 uur en een reserveringssysteem met agenda functie voor restaurants.

Lunchroom; De Caf├ęKrant; De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: