Vier finalisten Columbus Troffee bekend

2 december 2009 |
Vier finalisten Columbus Troffee bekend<

Eind november heeft de laatste jurering van de Columbus Trofee plaatsgevonden. De Columbus Trofee is een aanmoedig-ingsprijs voor jonge ondernemers die werkzaam zijn als toeleverancier aan de horeca. Na een nominatieronde bleven er vier finalisten over. Deze krijgen sowieso een stand op de BBB horecavakbeurs in Maastricht en maken daarnaast nog kans op de Columbus Trofee en de cheque van 2.500 euro. De finalisten zijn Couverts van Michiel Huisman; Jongen Bakkers van Maurice Jongen; ID Trade van Ingmar Verbeek en Tender#One van Edwin Jansen.

Presenteren
De ondernemers hebben zichzelf en hun product in zes minuten moeten presenteren aan de jury, bestaande uit dertig kopstukken uit de Hospitality Branche. Eerder heeft de jury al beoordeeld in hoeverre de producten innovatieve en toegevoegde waarde bieden aan de horecabranche.

De ondernemer
Gedurende deze laatste jurering heeft de jury vooral gekeken naar de ondernemer achter het idee. Er is gelet op de mate van creativiteit, prestatiegerichtheid en eigenzinnigheid van de ondernemer. Daarnaast hebben zij ook gekeken naar de strategische keuzes, de visie en de doelstellingen die het bedrijf nastreeft.

Geen reserveringen meer mislopen
Michiel Huisman, initiatiefnemer van Couverts, weet dat het vaak moeilijk is om overdag voor diezelfde avond een tafel in een restaurant te reserveren. Van hieruit is het idee ontstaan om een dienstverlening te ontwikkelen waardoor restaurants minder reserveringen mislopen. Couverts biedt een telefoonservice op werkdagen van 9-17 uur en een reserveringssysteem met agenda functie voor restaurants.

Lunchroom; De CaféKrant; De RestaurantKrant, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: