Verse Van Dobben croquetten in Sochi

4 februari 2014
Verse Van Dobben croquetten in Sochi

Meester Croquettenmaker Piet Brink zal tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi verse Van Dobben croquetten en bitterballen maken in het Holland Heineken House. De export
van vleesproducten naar Rusland bleek onmogelijk door strenge regelgeving.

*Inkopen*
Hierop besloot Van Dobben hun Meester Croquettenmaker zelf naar Sochi te vliegen. Op dit moment is de chef de cuisine van het Holland Heineken House al inkopen aan het doen in Rusland, volgens de originele Van Dobben receptuur. Per dag zal Piet Brink in het Holland Heineken House honderden verse bitterballen en kroketten maken voor de bezoekers.

*Proefkeuken*
“Uiteraard maak ik dagelijks kroketten in de proefkeuken van Royaan waar Van Dobben gemaakt wordt. Daar bedenk en creëer ik nieuwe recepturen en doe ik kwaliteitstests. Maar Sochi is van een hele andere orde. Twee weken lang dagelijks honderden kroketten en bitterballen draaien, dat wordt keihard werken van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Zo deden ze dat vroeger ook in de Van Dobben Eetsalon, dat maakt het extra bijzonder”, aldus de croquettenmaker.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws