Utrecht volgens bezorgdienst Deliveroo lunchstad van Nederland

29 augustus 2018 | David Bakker

Uit data van maaltijdbezorger Deliveroo blijkt dat de stad Utrecht het grootst aantal bestellingen rond ontbijt- en lunchtijd van Nederland heeft. Meest bestelde type lunch in de stad is ‘het belegde broodje’. Deliveroo is begin 2018 gestart met bezorgen tijdens het ontbijt en de lunch en het ziet sindsdien een stijging van 55% in ontbijtbestellingen en een 100% stijging van lunchbestellingen.

"Deliveroo past perfect in ons concept, wij willen mensen die geen tijd hebben om te koken, maar wel gezond willen eten, een alternatief bieden. Mochten ze ook geen tijd hebben om af te halen dan kunnen ze altijd bestellen via Deliveroo", aldus Harm Hogendoorn, eigenaar van DADO, gevestigd aan de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Jop van de Graaf van SLA Utrecht op de Voorstraat: “Te gek om te zien dat onze maaltijdsalades steeds vaker ook als lunch worden besteld, en gemiddeld binnen 20 minuten al bij klanten bezorgd worden." Marwan Salim, eigenaar van Ritos op de Potterstraat, vult aan: "voordeel zijn de altijd vriendelijke bezorgers die onze bestellingen, zoals de 'Salmon Shake Poké', vlot bij de klant bezorgen."

In maart 2016 startte Deliveroo met haar bezorgservice in Utrecht. Inmiddels werkt het bedrijf samen met 90 lokale restaurants en 180 geregistreerde bezorgers in de stad.

Top-5 type bestellingen

Afgelopen zomerweken heeft Deliveroo tijdens de hittegolf een ‘stad-analyse’ gedaan, waaruit de volgende top-5 van meest besteld type eten bleek:

1.      Belegde broodjes

2.      Hamburger

3.      Pokebowl

4.      Maaltijdsalade

5.      Noodles

Door technologie snel in huis

“Deliveroo is een technologiebedrijf. Sinds juli 2017 bieden we restaurants extra data gedreven mogelijkheden, om bestellingen zo efficiënt mogelijk te verwerken”, aldus Stijn Verstijnen, directeur Nederland bij Deliveroo en zelf inwoner van Utrecht. “Waar de bereiding van een gemiddelde bestelling in de stad voorheen 14 minuten duurde, hebben we samen met onze restaurantpartners de tijd terug weten te dringen naar 7 minuten. Gevolg hiervan is dat de bezorgers bestellingen sneller bij de klant kunnen brengen.”

Deliveroo verwacht sterk te blijven groeien in Utrecht en verwacht dit jaar nog tientallen nieuwe restaurants toe te voegen aan het aanbod.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: