Utrecht volgens bezorgdienst Deliveroo lunchstad van Nederland

29 augustus 2018 | David Bakker

Uit data van maaltijdbezorger Deliveroo blijkt dat de stad Utrecht het grootst aantal bestellingen rond ontbijt- en lunchtijd van Nederland heeft. Meest bestelde type lunch in de stad is ‘het belegde broodje’. Deliveroo is begin 2018 gestart met bezorgen tijdens het ontbijt en de lunch en het ziet sindsdien een stijging van 55% in ontbijtbestellingen en een 100% stijging van lunchbestellingen.

"Deliveroo past perfect in ons concept, wij willen mensen die geen tijd hebben om te koken, maar wel gezond willen eten, een alternatief bieden. Mochten ze ook geen tijd hebben om af te halen dan kunnen ze altijd bestellen via Deliveroo", aldus Harm Hogendoorn, eigenaar van DADO, gevestigd aan de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Jop van de Graaf van SLA Utrecht op de Voorstraat: “Te gek om te zien dat onze maaltijdsalades steeds vaker ook als lunch worden besteld, en gemiddeld binnen 20 minuten al bij klanten bezorgd worden." Marwan Salim, eigenaar van Ritos op de Potterstraat, vult aan: "voordeel zijn de altijd vriendelijke bezorgers die onze bestellingen, zoals de 'Salmon Shake Poké', vlot bij de klant bezorgen."

In maart 2016 startte Deliveroo met haar bezorgservice in Utrecht. Inmiddels werkt het bedrijf samen met 90 lokale restaurants en 180 geregistreerde bezorgers in de stad.

Top-5 type bestellingen

Afgelopen zomerweken heeft Deliveroo tijdens de hittegolf een ‘stad-analyse’ gedaan, waaruit de volgende top-5 van meest besteld type eten bleek:

1.      Belegde broodjes

2.      Hamburger

3.      Pokebowl

4.      Maaltijdsalade

5.      Noodles

Door technologie snel in huis

“Deliveroo is een technologiebedrijf. Sinds juli 2017 bieden we restaurants extra data gedreven mogelijkheden, om bestellingen zo efficiënt mogelijk te verwerken”, aldus Stijn Verstijnen, directeur Nederland bij Deliveroo en zelf inwoner van Utrecht. “Waar de bereiding van een gemiddelde bestelling in de stad voorheen 14 minuten duurde, hebben we samen met onze restaurantpartners de tijd terug weten te dringen naar 7 minuten. Gevolg hiervan is dat de bezorgers bestellingen sneller bij de klant kunnen brengen.”

Deliveroo verwacht sterk te blijven groeien in Utrecht en verwacht dit jaar nog tientallen nieuwe restaurants toe te voegen aan het aanbod.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: