Tweede Eetsalon Van Dobben snel open

15 maart 2011 |
Tweede Eetsalon Van Dobben snel open<

Het Amsterdamse en Nederlandse begrip Eetsalon van Dobben bestaat dit jaar 65 jaar. Als onderdeel van een uitbreiding-strategie opent men medio april een tweede vestiging, en wel in de Pijp in Amsterdam. Op 15 april aanstaande zal burgemeester Eberhard van der Laan tijdens een heugelijke gebeurtenis het woord richten tot de genodigden.

Samen in zee
De geschiedenis van Van Dobben gaat een kleine 66 jaar terug. In de wereld van de croquet is 28 juni 1945 een historische datum. Op die dag opende Aat van Dobben samen met zijn latere echtgenote Eugenie Laaper in hartje Amsterdam een broodjeszaak. De naam van het bedrijf luidde "Eetsalon Van Dobben". Eugenie werkte ten tijde van de bevrijding in een broodjeszaak elders in Amsterdam. Daar ontmoette zij een leuke jongeman, die het vlees leverde, Aat van Dobben. Aat kon een pandje huren aan de Korte Regulierdwarsstraat, waar hij een eetzaak wilde beginnen. Dat sprak Eugenie ook erg aan en ze besloten samen in zee te gaan.

Landelijk begrip
De luxe lunchroom, die zijn faam oorspronkelijk te danken heeft aan de Van Dobben Croquetten, werd al snel na de opening een pleisterplaats voor artiesten, voetballers en vele andere bekende en onbekende Amsterdammers. De Eetsalon Van Dobben groeide uit tot een landelijk begrip en komen er ook vele toeristen speciaal voor een originele Van Dobben naar de eetsalon.

Foto: victorsounds/cc via Flickr

Frank Lindner


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: