Turkse hamburger

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten 

400 gram rundergehakt
4 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
1 eetlepel djinten (gemalen komijn)
6 eetlepels paneermeel (met kruiden)
1 ei
2 teentjes knoflook
2 dl yoghurt (Turkse roomyoghurt)
1 eetlepel zonnebloemolie
3 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
zout en peper

Bereiding

Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Meng het gehakt met de koriander, de komijn, het paneermeel en het ei. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er platte schijven van. Verdeel de pijnboompitten over de gehaktschijven, vouw het gehakt eromheen en vorm er vervolgens hamburgers van. Pel de knoflook en pers de teentjes boven de yoghurt uit. Voeg korianderblad, zout en versgemalen peper naar smaak toe en zet de saus in de koelkast. Bestrijk de hamburgers met de olie en rooster ze op het rooster aan beide kanten bruin en in ± 8 minuten gaar. Serveer de burgers met de knoflooksaus. Lekker met Turks brood (pide) en een salade van ijsbergsla, zwarte olijven, komkommer en tomaat.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: