Topkoks maken lunch van waste

25 juni 2013 |
Topkoks maken lunch van waste<

In twee mega grote pannen wordt soep en curry gekookt, volledig gemaakt van voedsel dat anders niet op ons bord zou belanden. Om te laten zien hoeveel goed eten wordt afgekeurd, weggegooid en verspild, kookt
Damn Food Waste zaterdag 29 juni een gratis lunch voor vijfduizend mensen op het Museumplein. Om 15:00 uur nemen topchefs Joris Bijdendijk (restaurant Bridges) en Alain Caron het tegen elkaar op in een speciale Damn Food Waste Cook Off. Het concept: een tafel vol ‘waste’ en twintig minuten de tijd om er iets heerlijks van te maken.

Kromme komkommers
De gasten van Damn Food Waste worden om het middaguur uur namens de gemeente Amsterdam door wethouder Freek Ossel welkom geheten. Andere sprekers zijn onder andere staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken en Tristram Stuart, initiatiefnemer van Feeding the 5K, de mondiale campagne tegen voedselverspilling. Kromme komkommers, groente in verkeerd gelabelde verpakkingen of tomaten met een klein plekje, allemaal belanden ze in de pan.

Initiatief
Damn Food Waste is een initiatief van: FoodGuerrilla (NCDO), Voedingscentrum, Youth Food Movement, Wageningen UR, Natuur & Milieu, Feeding the 5000/EU FUSIONS.
Overige partners: Triodos Foundation en LTO Nederland.

Foto: Saffron Pape

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: