Topkoks maken lunch van waste

25 juni 2013 |
Topkoks maken lunch van waste<

In twee mega grote pannen wordt soep en curry gekookt, volledig gemaakt van voedsel dat anders niet op ons bord zou belanden. Om te laten zien hoeveel goed eten wordt afgekeurd, weggegooid en verspild, kookt
Damn Food Waste zaterdag 29 juni een gratis lunch voor vijfduizend mensen op het Museumplein. Om 15:00 uur nemen topchefs Joris Bijdendijk (restaurant Bridges) en Alain Caron het tegen elkaar op in een speciale Damn Food Waste Cook Off. Het concept: een tafel vol ‘waste’ en twintig minuten de tijd om er iets heerlijks van te maken.

Kromme komkommers
De gasten van Damn Food Waste worden om het middaguur uur namens de gemeente Amsterdam door wethouder Freek Ossel welkom geheten. Andere sprekers zijn onder andere staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken en Tristram Stuart, initiatiefnemer van Feeding the 5K, de mondiale campagne tegen voedselverspilling. Kromme komkommers, groente in verkeerd gelabelde verpakkingen of tomaten met een klein plekje, allemaal belanden ze in de pan.

Initiatief
Damn Food Waste is een initiatief van: FoodGuerrilla (NCDO), Voedingscentrum, Youth Food Movement, Wageningen UR, Natuur & Milieu, Feeding the 5000/EU FUSIONS.
Overige partners: Triodos Foundation en LTO Nederland.

Foto: Saffron Pape

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: