Topkoks maken lunch van waste

25 juni 2013
Topkoks maken lunch van waste

In twee mega grote pannen wordt soep en curry gekookt, volledig gemaakt van voedsel dat anders niet op ons bord zou belanden. Om te laten zien hoeveel goed eten wordt afgekeurd, weggegooid en verspild, kookt
Damn Food Waste zaterdag 29 juni een gratis lunch voor vijfduizend mensen op het Museumplein. Om 15:00 uur nemen topchefs Joris Bijdendijk (restaurant Bridges) en Alain Caron het tegen elkaar op in een speciale Damn Food Waste Cook Off. Het concept: een tafel vol ‘waste’ en twintig minuten de tijd om er iets heerlijks van te maken.

*Kromme komkommers*
De gasten van Damn Food Waste worden om het middaguur uur namens de gemeente Amsterdam door wethouder Freek Ossel welkom geheten. Andere sprekers zijn onder andere staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken en Tristram Stuart, initiatiefnemer van Feeding the 5K, de mondiale campagne tegen voedselverspilling. Kromme komkommers, groente in verkeerd gelabelde verpakkingen of tomaten met een klein plekje, allemaal belanden ze in de pan.

*Initiatief*
Damn Food Waste is een initiatief van: FoodGuerrilla (NCDO), Voedingscentrum, Youth Food Movement, Wageningen UR, Natuur & Milieu, Feeding the 5000/EU FUSIONS.
Overige partners: Triodos Foundation en LTO Nederland.

~Foto: Saffron Pape~

Overig nieuws