Top 10 meest bestelde snacks van 2015

16 maart 2016 |
Top 10 meest bestelde snacks van 2015<

Ben je benieuwd wat de 10 meest bestelde snacks van 2015 zijn? Lees dan gauw verder! Thuisbezorgd.nl zette alle data eens op een rijtje en kwam met de opvallende top tien, waarbij de traditionele frikandel de absolute winnaar bleek.

10. Op de tiende plaats staat een goede, oude bekende: de bamischijf. Met een percentage van 2,47 wordt hij al beduidend meer besteld dan de gehaktbal. Voor wie ‘m nog niet kent: een bamischijf is een schijf paneermeel, gevuld met bami en Aziatische kruiden.

9. Nog een klassieker (vooral onder vegetariërs) is de kaassoufflé. Deze lekkere snack staat met 2,54% op een welverdiende negende plaats.

8. Mijn favoriet, de bitterbal, komt uiteraard ook voor in onze top tien! Net iets meer dan de kaassoufflé, omvatten bitterballen 2,65% van alle bestellingen. Misschien kan ik het cijfer dit jaar nog wat opkrikken. 8. Mijn favoriet, de bitterbal, komt uiteraard ook voor in onze top tien! Net iets meer dan de kaassoufflé, omvatten bitterballen 2,65% van alle bestellingen.

7. De kipcorn heeft sinds 2014 iets aan bestellingen verloren, maar staat alsnog stevig in de top 7 met 3,33% van de bestellingen. Kipcorn is een staafvormige snack die bestaat uit een korst van maïspaneermeel en een vulling van kip en/of kalkoen. In Frankrijk bestaat deze snack ook en wordt daar poulycroc genoemd.

6. Wie bestelt er niet regelmatig een mexicano? Veel mensen wel! Daarom staat deze pittige snack op de zesde plaats met 5,39% van de snackbestellingen.

5. De overduidelijk Indonesische invloed van de kipsaté laat – net als de bamischijf – snackliefhebbers ook Oosterse smaken proeven. Met 6,24% van alle snackbestellingen kun je wel zien dat we dit ook maar al te graag doen.

4. Ook in 2015 belandden de kipnuggets net buiten de top 3. Ze zijn nog steeds ongekend populair bij de jeugd, en met 6,62% zijn ze vergeleken met het jaar ervoor bijna met 1% gestegen!

Top 3 meest bestelde snacks 2015

3. In 2015 hebben we alle soorten kroketten bij elkaar opgeteld. Toch is het ze niet gelukt om op de tweede plaats te komen. Sterker nog: met 9,03% is het aantal kroketbestellingen met meer dan 50% gezakt vergeleken met 2014.

2. Loempia’s zijn vergeleken met 2014 bijna gelijk gebleven. Dat jaar stonden ze tweede met 17,5% en in 2015 maken zij 17,28% van de bestellingen uit. Wanneer mensen een maaltijd bij een Aziatisch restaurant bestellen, worden er vaak ook snackloempia’s bijbesteld. Dat is vast een van de redenen dat loempia’s zo populair zijn.

1. Op nummer één staat de frikandel! Net als vorig jaar is dit de meest bestelde snack via Thuisbezorgd.nl. Stond deze lekkernij vorig jaar nog op plaats één met 29,95%, dit jaar blinkt hij uit met wel 34,33%! Van alle bestelde frikandellen is 35% een frikandel speciaal. En dat is zo gek nog niet! Deze smaken gaan gewoon heel goed samen.

Bron: Thuisbezorgd.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: