Top 10 meest bestelde snacks van 2015

16 maart 2016
Top 10 meest bestelde snacks van 2015

Ben je benieuwd wat de 10 meest bestelde snacks van 2015 zijn? Lees dan gauw verder! "Thuisbezorgd.nl":https://www.thuisbezorgd.nl/blog/meest-bestelde-snacks/ zette alle data eens op een rijtje en kwam met de
opvallende top tien, waarbij de traditionele frikandel de absolute winnaar bleek.

10. Op de tiende plaats staat een goede, oude bekende: de bamischijf. Met een percentage van 2,47 wordt hij al beduidend meer besteld dan de gehaktbal. Voor wie ‘m nog niet kent: een bamischijf is een schijf paneermeel, gevuld met bami en Aziatische kruiden.

9. Nog een klassieker (vooral onder vegetariërs) is de kaassoufflé. Deze lekkere snack staat met 2,54% op een welverdiende negende plaats.

8. Mijn favoriet, de bitterbal, komt uiteraard ook voor in onze top tien! Net iets meer dan de kaassoufflé, omvatten bitterballen 2,65% van alle bestellingen. Misschien kan ik het cijfer dit jaar nog wat opkrikken. 8. Mijn favoriet, de bitterbal, komt uiteraard ook voor in onze top tien! Net iets meer dan de kaassoufflé, omvatten bitterballen 2,65% van alle bestellingen.

7. De kipcorn heeft sinds 2014 iets aan bestellingen verloren, maar staat alsnog stevig in de top 7 met 3,33% van de bestellingen. Kipcorn is een staafvormige snack die bestaat uit een korst van maïspaneermeel en een vulling van kip en/of kalkoen. In Frankrijk bestaat deze snack ook en wordt daar poulycroc genoemd.

6. Wie bestelt er niet regelmatig een mexicano? Veel mensen wel! Daarom staat deze pittige snack op de zesde plaats met 5,39% van de snackbestellingen.

5. De overduidelijk Indonesische invloed van de kipsaté laat – net als de bamischijf – snackliefhebbers ook Oosterse smaken proeven. Met 6,24% van alle snackbestellingen kun je wel zien dat we dit ook maar al te graag doen.

4. Ook in 2015 belandden de kipnuggets net buiten de top 3. Ze zijn nog steeds ongekend populair bij de jeugd, en met 6,62% zijn ze vergeleken met het jaar ervoor bijna met 1% gestegen!

Top 3 meest bestelde snacks 2015

3. In 2015 hebben we alle soorten kroketten bij elkaar opgeteld. Toch is het ze niet gelukt om op de tweede plaats te komen. Sterker nog: met 9,03% is het aantal kroketbestellingen met meer dan 50% gezakt vergeleken met 2014.

2. Loempia’s zijn vergeleken met 2014 bijna gelijk gebleven. Dat jaar stonden ze tweede met 17,5% en in 2015 maken zij 17,28% van de bestellingen uit. Wanneer mensen een maaltijd bij een Aziatisch restaurant bestellen, worden er vaak ook snackloempia’s bijbesteld. Dat is vast een van de redenen dat loempia’s zo populair zijn.

1. Op nummer één staat de frikandel! Net als vorig jaar is dit de meest bestelde snack via Thuisbezorgd.nl. Stond deze lekkernij vorig jaar nog op plaats één met 29,95%, dit jaar blinkt hij uit met wel 34,33%! Van alle bestelde frikandellen is 35% een frikandel speciaal. En dat is zo gek nog niet! Deze smaken gaan gewoon heel goed samen.

~Bron: Thuisbezorgd.nl~

Overig nieuws