Top 10 meest bestelde snacks van 2015

16 maart 2016 |
Top 10 meest bestelde snacks van 2015<

Ben je benieuwd wat de 10 meest bestelde snacks van 2015 zijn? Lees dan gauw verder! Thuisbezorgd.nl zette alle data eens op een rijtje en kwam met de opvallende top tien, waarbij de traditionele frikandel de absolute winnaar bleek.

10. Op de tiende plaats staat een goede, oude bekende: de bamischijf. Met een percentage van 2,47 wordt hij al beduidend meer besteld dan de gehaktbal. Voor wie ‘m nog niet kent: een bamischijf is een schijf paneermeel, gevuld met bami en Aziatische kruiden.

9. Nog een klassieker (vooral onder vegetariërs) is de kaassoufflé. Deze lekkere snack staat met 2,54% op een welverdiende negende plaats.

8. Mijn favoriet, de bitterbal, komt uiteraard ook voor in onze top tien! Net iets meer dan de kaassoufflé, omvatten bitterballen 2,65% van alle bestellingen. Misschien kan ik het cijfer dit jaar nog wat opkrikken. 8. Mijn favoriet, de bitterbal, komt uiteraard ook voor in onze top tien! Net iets meer dan de kaassoufflé, omvatten bitterballen 2,65% van alle bestellingen.

7. De kipcorn heeft sinds 2014 iets aan bestellingen verloren, maar staat alsnog stevig in de top 7 met 3,33% van de bestellingen. Kipcorn is een staafvormige snack die bestaat uit een korst van maïspaneermeel en een vulling van kip en/of kalkoen. In Frankrijk bestaat deze snack ook en wordt daar poulycroc genoemd.

6. Wie bestelt er niet regelmatig een mexicano? Veel mensen wel! Daarom staat deze pittige snack op de zesde plaats met 5,39% van de snackbestellingen.

5. De overduidelijk Indonesische invloed van de kipsaté laat – net als de bamischijf – snackliefhebbers ook Oosterse smaken proeven. Met 6,24% van alle snackbestellingen kun je wel zien dat we dit ook maar al te graag doen.

4. Ook in 2015 belandden de kipnuggets net buiten de top 3. Ze zijn nog steeds ongekend populair bij de jeugd, en met 6,62% zijn ze vergeleken met het jaar ervoor bijna met 1% gestegen!

Top 3 meest bestelde snacks 2015

3. In 2015 hebben we alle soorten kroketten bij elkaar opgeteld. Toch is het ze niet gelukt om op de tweede plaats te komen. Sterker nog: met 9,03% is het aantal kroketbestellingen met meer dan 50% gezakt vergeleken met 2014.

2. Loempia’s zijn vergeleken met 2014 bijna gelijk gebleven. Dat jaar stonden ze tweede met 17,5% en in 2015 maken zij 17,28% van de bestellingen uit. Wanneer mensen een maaltijd bij een Aziatisch restaurant bestellen, worden er vaak ook snackloempia’s bijbesteld. Dat is vast een van de redenen dat loempia’s zo populair zijn.

1. Op nummer één staat de frikandel! Net als vorig jaar is dit de meest bestelde snack via Thuisbezorgd.nl. Stond deze lekkernij vorig jaar nog op plaats één met 29,95%, dit jaar blinkt hij uit met wel 34,33%! Van alle bestelde frikandellen is 35% een frikandel speciaal. En dat is zo gek nog niet! Deze smaken gaan gewoon heel goed samen.

Bron: Thuisbezorgd.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: