Titel Meester Wijn & Spijs '16 voor 'Eindeloos'

7 oktober 2016 | Jorien Slager

Alle leden van Les Jeunes Restaurateurs werden uitgedaagd een spannend gerecht te bedenken dat perfect past bij Domaine du Tariquet Prèmieres Grives. Alle combinaties werden door René van Heusden (Perswijn) en een aantal wijn- en foodprofessionals beoordeeld. Het resultaat: 6 teams (bestaande uit een chef en een sommelier), die vervolgens streden om de 3 finaleplekken in het Miele Experience Center te Houten.

Tijdens de 30 minuten durende finale bereidden de 3 overgebleven chefs voor een laatste keer hun gerecht en presenteerden de sommeliers de wijn-spijscombinaties aan de jury, bestaande uit vier wijn- en foodprofessionals. De jury beoordeelde het totaalplaatje en er was extra aandacht voor de presentatie aan tafel. Deze jury, met als voorzitter Bart van Berkel (winnaar Masterchef 2014), koos uiteindelijk de Meester van Wijn & Spijs.

Het team van Eindeloos uit Leeuwarden werd gekozen tot winnaar van de eerste editie Meester van Wijn & Spijs. Sommelier Jorrit Bokma en Chef Willem Schaafsma van Eindeloos waren met het gerecht van Langoustine met Citruskorst, romige mais met venkel en een jus van saffraan de terechte winnaar. Het eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerecht sloot het mooiste aan bij de Domaine du Tariquet Premières Grives. In 2017 volgt de tweede editie van Meester van Wijn & Spijs.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: