Thuiseten.nl en De Voedselbank slaan handen ineen

10 april 2018 | David Bakker
Thuiseten.nl en De Voedselbank slaan handen ineen<

Op vrijdag 6 april heeft thuiseten.nl, een nieuw platform voor afhaal- en
bezorgrestaurants, in Rotterdam een samenwerkingscontract getekend met
Voedselbanken Nederland. Thuiseten.nl realiseert zich dat iedere dag een goede maaltijd
helaas niet voor iedereen is weggelegd. Daarom gaat een deel van de winst rechtstreeks
naar de voedselbank.

Er komen speciale acties, en zowel consumenten als restauranthouders kunnen straks per bestelling besluiten een extra donatie aan de voedselbank te doen. Voor de voedselbank is deze samenwerking extra interessant omdat vooral de jonge doelgroep moeilijk te bereiken is. Thuiseten.nl is een jonge en transparante club, die denkt dat het anders en eerlijker kan. Ze luisteren graag naar de ondernemer en willen het vooral sámen doen.

Thuisbezorgd.nl

Onder restauranthouders met afhaal- en bezorgdienst is de afgelopen maanden immers grote ophef ontstaan, omdat marktleider thuisbezorgd.nl zonder enig overleg de commissie heeft verhoogd van 12% naar 13%. De onvrede is groot omdat veel horeca-ondernemers  door die onredelijke en eigenmachtige verhoging hun marge onder druk zien staan.

Nieuwkomer thuiseten.nl pakt de handschoen op en komt met een eerlijk en betaalbaar alternatief. thuiseten.nl garandeert ondernemers een splinternieuw platform met een reële, permanente commissie van 6%. ‘No bullshit’, zeggen de makers van het platform onomwonden, "Bij ons wordt er niet aan de prijs gemorreld. 6 procent is en blijft 6 procent. Dat is een keiharde belofte." De voordelen voor de ondernemer zijn duidelijk, die krijgt in feite 7 procent commissie terug, méér dan de helft. Een andere keiharde belofte is de hoogwaardige kwaliteit van het platform. Thuiseten.nl is dan wel nieuw op de markt, de makers zijn beslist geen nieuwkomers.

Gebruiksgemak

De mensen achter het bedrijf hebben hun sporen verdiend met vergelijkbare platforms, waarmee al miljoenen bestellingen zijn verwerkt. Daarom durft men een bestelplatform te garanderen dat qua overzichtelijkheid en gebruiksgemak met gemak kan concurreren met de marktleider. Daarnaast komt thuiseten.nl straks voor de consument met een aantal innovatieve extra’s. Een consument die thuiseten.nl trouwens zonder problemen zal weten te vinden, want de merknaam is gericht op herkenbaarheid. Helder en makkelijk te onthouden.

Op dit moment voert thuiseten.nl campagne onder restauranthouders om in korte tijd zoveel
mogelijk leden te werven. Immers een platform werkt alleen als het voldoende omvang heeft. Daarmee verschilt thuiseten.nl overigens van de andere, vaak lokale of regionale, platforms die op dit moment uit protest worden opgericht. thuiseten.nl wordt landelijk uitgerold en gaat keihard de concurrentie aan met de marktleider.

De eerste resultaten van de campagne zijn veelbelovend. Want het argument van een vaste commissie van 6% spreekt iedere horeca-ondernemer aan. Bijkomend voordeel is dat meedoen weinig inspanning kost. Naast een instap met tijdelijke hoge kortingen op terminal en printer, is het ook mogelijk om zónder instapkosten deel te nemen. Een ondernemer kan met alleen de app de bestellingen simpelweg binnen laten komen via zijn eigen telefoon of tablet. Dat maakt het dus mogelijk om de diensten van thuiseten.nl zonder kosten of risico’s uit te proberen.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: