Takeaway.com stijgt fors ondanks concurrentie

10 april 2018 | David Bakker
Takeaway.com stijgt fors ondanks concurrentie<

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, zag zijn orders het afgelopen kwartaal met bijna een derde stijgen ten opzichte van eerste kwartaal in 2017. Dat laat het bedrijf weten via persbericht. Daarin staat vermeld dat het aantal bestellingen in Nederland met 23 procent groeide en in Duitsland met maar liefst 32 procent. 

Jitse Groen, CEO van Takeaway.com, laat in het persbericht weten dat "Takeaway.com zijn groei in het eerste kwartaal van 2018 zag stijgen ten opzichte van het vorige kwartaal. In
vooral Duitsland hebben we nu een sterkere marktpositie en zien we een toename van de ordergroei."

Concurrentie

Takeaway verhoogde aan het begin van dit jaar in alle leidende markten zijn provisie. Daarbij verwachten ze een verhogende omzet. Maar dat is allerminst zeker. Veel horecaondernemers klagen over het het bedrijf en er zijn meerdere initiatieven, zoals BookDinners, in het leven geroepen om de strijd aan te gaan met Thuisbezorgd.nl. Voorlopig hebben deze initiatieven weinig invloed op de groei van de marktleider. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: