Takeaway.com noteert 51 procent groei in aantal bestellingen

10 april 2019 | Thijs Jacobs

Takeaway.com N.V. publiceerde vandaag een orderupdate voor het eerste kwartaal van 2019. Jitse Groen, CEO van Takeaway.com: "De voortdurende groei van Takeaway.com komt op een transformerend moment voor ons bedrijf. De overname van Delivery Hero Germany zal onze schaalgrootte verder vergroten en onze vooruitgang naar winstgevendheid versnellen. In overeenstemming met onze 'één bedrijf, één merk en één IT-platform'-strategie is Pizza.de twee dagen geleden gemigreerd naar het Takeaway.com-platform en we verwachten de andere twee websites binnenkort te kunnen migreren. We kijken uit naar een vlotte verdere integratie van de activiteiten en verwelkomen onze nieuwe medewerkers in Duitsland."

Imponerende cijfers

Takeaway.com verwerkte 31,1 miljoen bestellingen in het eerste kwartaal van 2019, wat neerkomt op een stijging van 51% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018, of 27% op een vergelijkbare basis. In Nederland stegen de bestellingen met 17 procent van 7,7 miljoen naar 9 miljoen orders, terwijl in Duitsland het aantal bestellingen steeg met 31 procent, naar 9,8 miljoen orders. In de andere markten waar Takeaway.com actief is, steeg het aantal orders met 126 procent naar 12,3 miljoen bestellingen. Onder deze andere markten vallen bijvoorbeeld België, Oostenrijk, Polen, Zwitserland en Frankrijk.

Op 1 april 2019 voltooide Takeaway.com de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero en de resultaten zullen worden geconsolideerd vanaf de voltooiing. De website Pizza.de is op 8 april 2019 gemigreerd naar het Takeaway.com platform.  

Als gevolg van de overname in Duitsland zullen de activiteiten van Scoober beschikbaar zijn in 26 andere Duitse steden. Inclusief deze uitbreiding biedt Takeaway.com restaurantdiensten aan in 64 steden in tien landen. Takeaway.com is van plan om met deze dienst het aantal steden geleidelijk uit te breiden.         

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: