Subway wil naar 200 zaken

11 december 2013
Subway wil naar 200 zaken

Broodjesketen Subway zet de teller van haar aantal zaken in Nederland op 150. Onlangs opende in Alphen aan den Rijn nummer 150 haar deuren. Dit jaar zette de Amerikaanse formule 34 zaken
neer in Nederland. Eind 2014 moet het portfolio uit 200 zaken bestaan.

*Drive-thru’s*
Justin Goes, Area Development Manager voor de broodjesketen: “Het perspectief voor 2014 is weer veelbelovend, we verwachten dat de teller eind 2014 op 200 vestigingen staat. En dan hebben we het niet alleen over ‘traditionele’ stores, maar ook in de vorm van drive-thru’s en als store-in-storeconcept. Het voordeel van ons concept is namelijk dat er niet veel ruimte nodig is om een store uit te baten."

*Horecafamilie*
Koplopers als het gaat om aantallen filialen zijn Rotterdam (13), Amsterdam (9) en Den Haag (10). De zaak in Alphen aan den Rijn is gevestigd in winkelcentrum Groot Baronie, een locatie waar franchiser Nico van Rijn erg over is te spreken. “We hebben voor dit winkelcentrum gekozen vanwege het concept wonen, werken en winkelen”, vertelt Nico, die zelf uit een horecafamilie komt. “Te midden van onder andere grote supermarkten, scholen, een nieuw fitnesscentrum en een industrieterrein, verwachten we zowel overdag als ’s avonds een flinke aanloop van mensen."

*149ste vestiging*
Subway Bussum was de 149ste vestiging van de Amerikaanse formule in Nederland. Eigenaar Patrick Mooiweer heeft ook een zaak in Hoofddorp. Wat deze ondernemer aanspreekt in het concept is dat klanten zelf kunnen bepalen wat ze wel en niet willen, tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. “Dat is de grote kracht van dit concept”, vindt Patrick, die vroeger kok is geweest. “Verder is Subway natuurlijk wereldwijd een gevestigde naam, met een beproefde formule. Een groot merk, dat toch echt aanvoelt als een familiebedrijf. Dat komt door de goede ondersteuning vanuit de organisatie en het contact met mede-franchisers!”

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws