Stichting Horecaperspectief ondersteunt horecaondernemers in zwaar weer

24 maart 2021 | Redactie

Nog nooit zijn de bedrijfseconomische gevolgen van een crisis zo hevig geweest als nu. De maatregelen omtrent de COVID-19 crisis zorgen voor onzekerheid en onduidelijkheid. De ontstane schade reikt verder dan alleen gederfde omzet. Horecabedrijven staan op de rand van de afgrond, waarbij ook persoonlijk leed vaak niet uitblijft.

Stichting Horecaperspectief is in het leven geroepen om de horecaondernemer te ondersteunen. Dit kan door middel van een herstructurering of een saneringstraject, maar ook door afspraken te maken met verhuurders of eventueel middels een weloverwogen faillissement. Het uiteindelijke doel is (financiële) stabiliteit en perspectief. Recente wetgeving (WHOA) geeft op dit punt extra mogelijkheden.

Een collectief met kennis

Stichting Horecaperspectief is opgericht door AWHoreca Adviesgroep B.V., een specialist met ruim 40 jaar ervaring binnen de horecabranche. Dat maakt AWHoreca Adviesgroep de aangewezen partner op het gebied van (financiële) herstructurering van horecabedrijven.

Voor de juridische expertise is de samenwerking gezocht met Dommerholt Advocaten. Dommerholt Advocaten heeft lokale vestigingen in Zwolle, Apeldoorn en Heerenveen en heeft decennialange ervaring met onder meer het herstructureren van MKB-bedrijven.

Daarnaast is er een samenwerking aangegaan met Credion. Dit bedrijf helpt MKB-ondernemers aan zakelijke financieringsoplossingen. Credion beschikt over een netwerk van meer dan 110 verschillende geldverstrekkers en 50 over het land verspreide vestigingen.

Met deze gebundelde expertise kan Stichting Horecaperspectief voor de horeca-ondernemer het verschil maken.

Ondernemers kunnen contact opnemen met:

Stichting Horecaperspectief
Koert van de Weerd
Telefoon 088-4600650 of 0651415323
E-mail:   info@horecaperspectief.nl
Website:  www.horecaperspectief.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: