Sterrenkoks bereiden gezamelijke lunch

1 oktober 2015 |
Sterrenkoks bereiden gezamelijke lunch<

Drachten mag zich aankomende maandag voor even de gastronomische hoofdstad van Nederland noemen. Speciaal voor de prijsuitreiking
van de Horecaverkiezing 2015 nemen de koks van de vijf met een Michelinster bekroonde restaurants het restaurant van de Lawei over. Resultaat is volgens de organisatie een seizoensgerelateerde en vooral spectaculaire lunch geserveerd voor een select gezelschap. Het is de eerste keer dat de vijf chefs samenwerken.

Culinaire top
Het sterrenensemble bestaat uit Jan Gaastra van Restaurant Koriander, Geerhard Slenema van Herberg Onder de Linden, Steven Klein Nijenhuis van Restaurant In de Molen, Jarno Eggen van De Groene Lantaarn en Jilt Cazemier van Restaurant de Vlindertuin. Zij staan allen in de befaamde ‘rode gids’ met één Michelinster en behoren hiermee tot de top van de Noord-Nederlandse culinaire wereld.

Horecaverkiezing 2015
De Horecaverkiezing bewijst naar eigen zeggen dat het Noorden massaal de culinaire sector waardeert. Gedurende de (na)zomerperiode stemden culinaire fans ruim 20.000 keer op hun favoriete eetgelegenheid, van gezellige bistro’s tot populaire tapasrestaurants. De publieksstemronde heeft twaalf genomineerden opgeleverd. Op maandag 5 oktober wordt, tijdens een feestelijke lunch met de koks, bekend wie zich mogen kronen tot beste ‘grote’ en ‘kleine’ horecagelegenheid van Noord-Nederland. Kijk voor meer informatie op www.horecaverkiezing.nl.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: