Starbucks doneert 250.000 pond voor boeren in Oost-Afrika

26 juli 2017 | Roy Spijker

Starbucks heeft samen met internationale ontwikkelingsorganisatie Send a Cow gewerkt aan een nieuw project om landbouwgemeenschappen in Rwanda te helpen effectieve en duurzame landbouwmethoden te ontwikkelen. Vandaag is de lancering van het driejarige Coffee + Cows project waar meer dan 3000 mensen rechtstreeks van zullen profiteren door hen te voorzien van trainingen in duurzame landbouwtechnieken, gender- en sociale ontwikkeling, het leveren van vee evenals continue ondersteuning.

De samenwerking tussen Starbucks en Send a Cow begon toen Starbucks barista’s tijdens een bedrijfsreis om koffieboerderijen te bezoeken een project bezochten dat werd uitgevoerd door de liefdadigheidsorganisatie in Rwanda. Partners (werknemers) waren zo geïnspireerd door hun ervaring dat ze begonnen met een inzamelingsactie bij Starbucks locaties in het Verenigd Koninkrijk voor Send a Cow. Deze activiteit bracht £100.000 op, wat overeenkomt met 153 landbouwfamilies voorzien van een melkkoe.

Voor het Coffee + Cows project dat vandaag wordt gelanceerd, doneert Starbucks 50 pence van elke verkoop van ‘koffie voor thuis’-producten die in de winkels wordt verkocht, inclusief zakken koffiebonen en espresso capsules.* Klanten zullen ook de Send a Cow samenwerking zien op het Starbucks Chilled Classics assortiment van gekoelde koffies, beschikbaar in supermarkten en lokale winkels tot oktober.

Met de samenwerking zullen Send a Cow en Starbucks:
- Meer dan 3000 mensen helpen om toegang te krijgen tot een betrouwbare voedingsbron, verbeterde voeding en de hulp om uit de armoede te komen
- Meer dan 2300 uur training geven over essentiële vaardigheden over hygiëne, gendergelijkheid, agronomie, duurzame landbouwmethoden en ondernemerschap
- Levensveranderende hulp bieden op het gebied van vee (koeien, geiten, kippen), gereedschap, fruitbomen en zaden

Martin Brok, president, Starbucks EMEA zegt: “Deze samenwerking is ontstaan uit de passie van onze partners, iets waar we enorm trots op zijn. We willen aandacht vragen voor het essentiële werk dat Send a Cow doet om landbouwgemeenschappen in Oost-Afrika te helpen, door middel van de verkoop van ‘koffie voor thuis’ in onze winkels en onze gekoelde koffies in de supermarkten. We zijn toegewijd om ethisch verantwoorde koffie te serveren, en dat betekent ook iets terugdoen voor de boeren die zo’n geweldig product hebben. We kijken ernaar uit om dit bericht te delen met onze klanten en om te zien hoe onze donatie de Send a Cow projecten in Rwanda ondersteunt.”

Send a Cow CEO, Paul Stuart zegt: ‘‘We hebben een fantastische samenwerking opgebouwd met het team van Starbucks en wij zijn blij om het nieuwe Coffee + Cows project vandaag te lanceren. Onze twee organisaties delen veel dezelfde waarden en de betrokkenheid om kleine boeren te ondersteunen. Daarnaast voelen wij een verantwoordelijkheid om duurzame praktijken aan te moedigen. We kijken ernaar uit om samen te werken en echte veranderingen door te voeren in gemeenschappen in Oost-Afrika.”

Starbucks is trots om de mijlpaal van 99% gecertificeerde ethisch verkregen koffie te bereiken door middel van haar Coffee and Farmer Equity (C.A.F.E) Practices, ontwikkeld met Conservation International. C.A.F.E. Practices zijn een reeks duurzaamheidsnormen die zijn ontworpen om landbouwers te helpen koffie te verbouwen op een manier die beter is voor zowel de mensen als de planeet. Meer dan een miljoen koffieboeren op vier continenten hebben geprofiteerd van het programma. Starbucks is ook een oprichter van de Sustainable Coffee Challenge met Conservation International, met de ambitie om koffie het eerste duurzame landbouwproduct ter wereld te maken.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Dertien in een dozijn

In de horeca vliegen de trends en concepten je om de oren. Iedereen wil een graantje meepikken als een trend of concept succesvol blijkt. En daarom verandert menig horecabedrijf weleens van concept of past op zijn minst het assortiment aan. Er verschijnt wat nieuws aan de horecahorizon en vervolgens...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Horeca Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

Culinair Internationaal
10 restaurants om voor naar New York te reizen

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: