Spingaren restaurant & proeflokaal is geopend

11 september 2017 | Roy Spijker

Eerder in 2017 lanceerde Spingaren haar eigen charcuterie op de Amsterdamse markt. De vijf gepassioneerde horecamensen van Spingaren hebben zich vol toewijding gestort op het artisanaal maken van charcuterie, met enthousiaste reacties van het publiek tot gevolg. Nu is het tijd om hun assortiment een eigen podium te geven en hebben zij een restaurant & proeflokaal aan de Herengracht in Amsterdam geopend. Met deze opening introduceren ze tevens een online reserveringssysteem met flexibele prijzen in het restaurant.

In het proeflokaal kunnen gasten genieten van charcuterie gerechten op een plank. Denk hierbij aan droge worst, kimchi, boerenvarkenspaté, pickles en vegetarische worst. De gast stelt de plank zelf samen en kan deze vergezellen van een bijpassende wijn, bier of cocktail.

Naast charcuterie staan op de menukaart smaakvolle, pure vleeshouwersgerechten, verse vis en opvallen veel verrassende groentegerechten. Denk hierbij aan heerlijke biefstuk van het Blonde d’Aquitan rund, sticky bloemkool of een hele vis. Maar ook wild, mosselen en asperges in het seizoen.

Revolutionair reserveringssysteem
Al jaren wordt voorspeld dat restaurants de luchtvaartmaatschappijen en hotels zullen volgen met een flexibele prijsstelling. Lange tijd stond deze ontwikkeling stil, maar nu wordt deze voorspelling werkelijkheid. Spingaren heeft een online reserveringssysteem ontwikkeld waarbij de prijs wordt bepaald door 10 factoren. Het systeem is heel eenvoudig. De gast boekt via de website van Spingaren in vier stappen een reservering en ontvangt dan een kortingspercentage. Zij kunnen zelf de korting beïnvloeden door een bepaalde dag of tijdstip te kiezen. Dit percentage wordt aan het eind van de avond verrekent over alles wat men eet en drinkt.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: gaat het nu werkelijk zo goed met de horeca?

Als ik de berichten in de media lees, dan zit de horeca in zijn gloriejaren. De omzet plust, kwartaal na kwartaal, en de bomen schijnen tot in de hemel te groeien. De cijfers van het CBS zijn dan ook lovend. Na de harde klap van 2008 zit de horeca ondertussen op het hoogst gemeten omzetniveau ooi...

Events Achtergronden
Groot succes voor horecavakbeurs HorecaEvenTT

De elfde editie van de horecavakbeurs HorecaEvenTT, die van 5 tot en met 7 februari in Assen werd gehouden, is op alle fronten een groot succes geweest. De beurs noteerde een bezoekersrecord – vooral op de maandag was het gigantisch druk – een deelnemersrecord en een beursoppervlakte die...

Regelgeving KHN
KHN stuurt brandbrief naar staatssecretaris VWS over verbod rookruimten in de horeca

De uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 13 februari jl. betekent kort gezegd dat, op basis van een WHO-verdrag, rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Dat zorgt voor grote onrust bij veel horecaondernemers, want de uitspraak heeft grote impact op de gastvrijheid e...

Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge...

Interview KHN
De strijd tussen KHN en de marktleiders

In deze serie bespreekt De Restaurantkrant de hete hangijzers in de veranderlijke wereld van de horeca. In de eerste aflevering; de groeiende macht van Thuisbezorgd, IENS en Booking. De Koninklijke Horeca Nederland zet zich als brancheorganisatie in om een zo eerlijk mogelijk speelveld voor de hore...

Ontbijt Achtergronden
Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels. Croissantje De absolute ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: