Smullen van Spanje ín Spanje

29 november 2019 | Redactie

Smullen van Spanje ín Spanje
Lekker lang uitslapen en daarna een gezellig tentje opzoeken voor een vers gezette café con leche en een toast met tomaat. Zie je jezelf al zitten? Steeds meer Nederlanders nuttigen hun maaltijden buiten de deur. En vaak wordt de Spaanse menukaart als favoriet bestempeld. Het Zuid-Europese land staat niet voor niks bekend om het lekkere eten & drinken. Maar waarom niet ín Spanje zo’n gezellige cafeetje op zoeken? Met reisorganisatie TUI kun je nog dit weekend het vliegtuig instappen voor een zonvakantie vol heerlijke tapas, sangria, paella, gazpacho en tortilla. Buen provecho!

Tapas for free in Madrid

Zeggen wij Nederlanders Spanje dan zeggen we vaak meteen ook tapas. In Nederland delen we deze kleine hapjes met de hele tafel en bestellen we ze in meerdere rondes. Maar dat is Spanje wel anders. Daar krijg je de tapas namelijk gratis bij het bestellen van een biertje of een glas wijn. Vooral hoofdstad Madrid staat vol met tapasbars en bodega’s waar je van Iberico ham, patatas bravas en tortilla de patata smult. Een stedentrip Madrid kun je dan ook gerust bestempelen als heerlijk. Tip van TUI: de meest gulle bar op het gebied van tapas is El Tigre waarbij je bij elk drankje een nieuw bord vol croquetas, serrano ham of manchego kaas cadeau krijgt.

 

Valencia = Paella

Om paella kun je niet heen tijdens een vakantie in Spanje. Vooral in het zonnige Valencia smul je van de lekkerste paella’s. Dat komt omdat dit typisch Spaanse gerecht uit deze stad komt. En waar de meeste varianten zeevruchten, garnalen en inktvis bevatten zijn er ook paella’s met kip. Er is voor ieder wat wils. Uitbuiken doe je na het lunchen op de goudkleurige stadstranden van Valencia. Geniet van de laatste zonnestralen, ga beachvolleyballen met de locals of koel af in het diepblauwe water van de Middellandse Zee. ’s Avonds kun je op de achterliggende Paseo Marítimo gaan voor ronde twee. De palmenboulevard staat namelijk vol met beachbarretjes, restaurants en cafés.


Gazpacho tegen de Zuid-Spaanse hitte


Koude tomatensoep niet lekker? Zeg dat maar niet tegen de inwoners van het Spaanse Andalusië. Daar is gazpacho dé manier om de hitte van Zuid-Spanje te bestrijden. En na het snijden van de komkommer, ui, knoflook en rode paprika heb je zo’n koud drankje ook wel nodig. Vaak worden er ook nog stukjes geroosterd brood in gegooid. En wedden dat jij die koude tomatensoep stiekem ook heel erg lekker vindt na het bewonderen van de pueblos blancos en Moorse kastelen onder de hete zon. Zo kun je er daarna weer tegenaan. Wat dacht je van een zonsessie op de stranden van de Costa del Sol? Het gezellige Malaga is volgens TUI ‘the place to be’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Coffeelicious gelooft niet in de anderhalvemetereconomie en sluit locatie Rotterdam

Sinds de start van de coronacrisis heeft Coffeelicious er alles aan gedaan om het hoofd boven water te houden. Met succes. Echter nemen zij nu rigoureuze maatregelen om hun business weer gezond te maken en te behouden. De eerste knoop is doorgehakt: Coffeelicious Rotterdam sluit na dit weekend de...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Koffie & thee Coronacrisis
Doppio opent op 1 juni en gaat zelfs een stapje verder

De medewerkers van de 29 vestigingen van Espressobarketen Doppio Espresso bereiden zich voor om op 1 juni de deuren weer te openen voor hun gasten. Naast de regels die voor iedere horecazaak gaan gelden, kiest de landelijke koffiefranchise voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: