Soupier 2012 wint met pompoensoep

26 september 2012 |
Soupier 2012 wint met pompoensoep<

Jeroen Peeters is 'Soupier van het jaar 2012'. Ook won Peeters de publieksprijs. Vrijdag werd de winnaar van de Soep van het Jaar verkiezing bij Hotel-restaurant de Echoput in Hoog Soeren bekendgemaakt.

Tien finalekandidaten
Na een eerdere voorronde in juni en de finale won Jeroen Peeters de verkiezing. Hij liet hiermee de tien andere finalekandidaten zowel op het gebied van presentatie als smaak ver achter zich. Peeters werkt bij Niëns Horeca in Maasbree.

Twee rondes
De finale bestond uit twee rondes. Kandidaten mochten een een eigen soep bereiden en alles wat ze hiervoor nodig hadden van huis mee te nemen. De jury beoordeelde de creaties op presentatie, smaak, mondgevoel, ingrediënt keuze en originaliteit. Een vijftigkoppige publieksjury van foodprofessionals velde daarnaast een oordeel over visuele aantrekkelijkheid van de soepen.

Mystery box
Bij de tweede finaleronde werden de overgebleven kandidaten getest op improvisatievermogen door het gebruik van een 'mystery box'. Alle ingrediënten werden tot het laatste moment geheim gehouden en moesten binnen twintig minuten omgevormd zijn tot een finalewaardige soep. Peeters overtuigde de jury met zijn verrassende pompoensoep en mag zich een jaar lang Soupier van het jaar noemen. De tweede prijs werd gewonnen door Edwin van Gent en de derde prijs ging naar Conny van Iperen.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: