Soupier 2012 wint met pompoensoep

26 september 2012
Soupier 2012 wint met pompoensoep

Jeroen Peeters is 'Soupier van het jaar 2012'. Ook won Peeters de publieksprijs. Vrijdag werd de winnaar van de Soep van het Jaar verkiezing bij Hotel-restaurant de Echoput in Hoog Soeren bekendgemaakt.

*Tien finalekandidaten*
Na een eerdere voorronde in juni en de finale won Jeroen Peeters de verkiezing. Hij liet hiermee de tien andere finalekandidaten zowel op het gebied van presentatie als smaak ver achter zich. Peeters werkt bij Niëns Horeca in Maasbree.

*Twee rondes*
De finale bestond uit twee rondes. Kandidaten mochten een een eigen soep bereiden en alles wat ze hiervoor nodig hadden van huis mee te nemen. De jury beoordeelde de creaties op presentatie, smaak, mondgevoel, ingrediënt keuze en originaliteit. Een vijftigkoppige publieksjury van foodprofessionals velde daarnaast een oordeel over visuele aantrekkelijkheid van de soepen.

*Mystery box*
Bij de tweede finaleronde werden de overgebleven kandidaten getest op improvisatievermogen door het gebruik van een 'mystery box'. Alle ingrediënten werden tot het laatste moment geheim gehouden en moesten binnen twintig minuten omgevormd zijn tot een finalewaardige soep. Peeters overtuigde de jury met zijn verrassende pompoensoep en mag zich een jaar lang Soupier van het jaar noemen. De tweede prijs werd gewonnen door Edwin van Gent en de derde prijs ging naar Conny van Iperen.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws