Soupier 2012 wint met pompoensoep

26 september 2012 |
Soupier 2012 wint met pompoensoep<

Jeroen Peeters is 'Soupier van het jaar 2012'. Ook won Peeters de publieksprijs. Vrijdag werd de winnaar van de Soep van het Jaar verkiezing bij Hotel-restaurant de Echoput in Hoog Soeren bekendgemaakt.

Tien finalekandidaten
Na een eerdere voorronde in juni en de finale won Jeroen Peeters de verkiezing. Hij liet hiermee de tien andere finalekandidaten zowel op het gebied van presentatie als smaak ver achter zich. Peeters werkt bij Niëns Horeca in Maasbree.

Twee rondes
De finale bestond uit twee rondes. Kandidaten mochten een een eigen soep bereiden en alles wat ze hiervoor nodig hadden van huis mee te nemen. De jury beoordeelde de creaties op presentatie, smaak, mondgevoel, ingrediënt keuze en originaliteit. Een vijftigkoppige publieksjury van foodprofessionals velde daarnaast een oordeel over visuele aantrekkelijkheid van de soepen.

Mystery box
Bij de tweede finaleronde werden de overgebleven kandidaten getest op improvisatievermogen door het gebruik van een 'mystery box'. Alle ingrediënten werden tot het laatste moment geheim gehouden en moesten binnen twintig minuten omgevormd zijn tot een finalewaardige soep. Peeters overtuigde de jury met zijn verrassende pompoensoep en mag zich een jaar lang Soupier van het jaar noemen. De tweede prijs werd gewonnen door Edwin van Gent en de derde prijs ging naar Conny van Iperen.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: