Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

18 april 2018 | Thijs Jacobs

Maandag 16 april jl. is Pim Evers tijdens de Algemene Ledenvergadering van KHN Amsterdam gekozen als nieuwe voorzitter. Pim Evers begon zijn carrière in de IT- en communicatiesector en is sinds 2011 mede-eigenaar van 10 horecazaken in Amsterdam. Pim Evers was al twee jaar bestuurslid van KHN Amsterdam en is vanaf nu voorzitter van de Amsterdamse afdeling van de branchevereniging.

Maatregelen

Pim Evers: “KHN Amsterdam gaat zich de komende tijd richten op maatregelen die het nieuwe stadsbestuur wil nemen en die van grote invloed zijn op de horeca. Zo wordt de oplossing van de drukte in Amsterdam ten onrechte gezocht in meer regels en handhaving voor onze branche. We zijn niet tegen regels en handhaving, maar het moet wel het doel dienen waarvoor het wordt ingezet. Dat kan wat ons betreft slimmer en efficiënter. Bovendien onderschat het stadsbestuur van Amsterdam vaak welke bijdrage de horeca levert aan de veiligheid, werkgelegenheid en de kwaliteit van de stad.”

Samen werken aan oplossingen

Pim Evers geeft aan dat het bestuur van KHN Amsterdam nog meer dan nu in overleg wil met stakeholders om samen tot goede oplossingen te komen: voor de stad Amsterdam, haar inwoners én de horeca. Evers: “De overlast die bewoners ervaren is voor ons ook een doorn in het oog. Maar dat lossen we niet op door nog meer regels op te leggen aan horecaondernemers. Laat ons meedenken om wel tot goede en werkbare oplossingen te komen. Daarnaast kan het niet zo zijn dat toeristenbelasting als melkkoe gebruikt gaat worden. Creëer meer inkomsten door de groep betalenden groter te maken en gebruik de inkomsten van de toeristenbelasting om het toeristische klimaat verder te verbeteren.”

Grootste uitdaging: voldoende medewerkers

De nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam geeft aan dat het vinden en behouden van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers een enorme uitdaging is waar hard aan wordt gewerkt. "Met best practices willen we horecaondernemers inspireren hoe ze met de veranderende markt en behoefte om kunnen gaan."

Bestuur KHN Amsterdam

Naast Pim Evers bestaat het bestuur van KHN Amsterdam uit: Anita Bos (Amstel Hotel), Nico Evers (Westcord Jakarta), Patrick Kerkhoven (Win hotels), Jonatan Tsuff (o.a. Quentin hotels), Marco Oskam (Casablanca) en Arjan de Waard (Café Mokum en Café de Waard).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Video
Op reportage: Brownies&downies Woerden

"Onze medewerkers zijn puur", laat Dave van der Wolk weten in een interview met Lunchroom.nl. Het is een belangrijk onderdeel in het concept van de alsmaar groeiende lunchroom. ‘Onze kanjers (red. de medewerkers van Brownies & Downies) zijn het gezicht van de zaak." Het c...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: