Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

18 april 2018 | Thijs Jacobs

Maandag 16 april jl. is Pim Evers tijdens de Algemene Ledenvergadering van KHN Amsterdam gekozen als nieuwe voorzitter. Pim Evers begon zijn carrière in de IT- en communicatiesector en is sinds 2011 mede-eigenaar van 10 horecazaken in Amsterdam. Pim Evers was al twee jaar bestuurslid van KHN Amsterdam en is vanaf nu voorzitter van de Amsterdamse afdeling van de branchevereniging.

Maatregelen

Pim Evers: “KHN Amsterdam gaat zich de komende tijd richten op maatregelen die het nieuwe stadsbestuur wil nemen en die van grote invloed zijn op de horeca. Zo wordt de oplossing van de drukte in Amsterdam ten onrechte gezocht in meer regels en handhaving voor onze branche. We zijn niet tegen regels en handhaving, maar het moet wel het doel dienen waarvoor het wordt ingezet. Dat kan wat ons betreft slimmer en efficiënter. Bovendien onderschat het stadsbestuur van Amsterdam vaak welke bijdrage de horeca levert aan de veiligheid, werkgelegenheid en de kwaliteit van de stad.”

Samen werken aan oplossingen

Pim Evers geeft aan dat het bestuur van KHN Amsterdam nog meer dan nu in overleg wil met stakeholders om samen tot goede oplossingen te komen: voor de stad Amsterdam, haar inwoners én de horeca. Evers: “De overlast die bewoners ervaren is voor ons ook een doorn in het oog. Maar dat lossen we niet op door nog meer regels op te leggen aan horecaondernemers. Laat ons meedenken om wel tot goede en werkbare oplossingen te komen. Daarnaast kan het niet zo zijn dat toeristenbelasting als melkkoe gebruikt gaat worden. Creëer meer inkomsten door de groep betalenden groter te maken en gebruik de inkomsten van de toeristenbelasting om het toeristische klimaat verder te verbeteren.”

Grootste uitdaging: voldoende medewerkers

De nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam geeft aan dat het vinden en behouden van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers een enorme uitdaging is waar hard aan wordt gewerkt. "Met best practices willen we horecaondernemers inspireren hoe ze met de veranderende markt en behoefte om kunnen gaan."

Bestuur KHN Amsterdam

Naast Pim Evers bestaat het bestuur van KHN Amsterdam uit: Anita Bos (Amstel Hotel), Nico Evers (Westcord Jakarta), Patrick Kerkhoven (Win hotels), Jonatan Tsuff (o.a. Quentin hotels), Marco Oskam (Casablanca) en Arjan de Waard (Café Mokum en Café de Waard).

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

Amsterdam Culinair
Pop-up restaurant op sterrenniveau

In Amsterdam opent voor slechts één avond een pop-up risotto restaurant op sterrenniveau: de nu al legendarische Peroni Risotteria. Aan het roer staan de Italiaanse Michelinster-chefs The Costardi Brothers, die hun kookkunsten voor het eerst in Nederland komen vertonen. De Risotter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: