Parkcafé Groen in Hoofddorp heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

10 november 2017 | Thijs Jacobs

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je in Hoofddorp. Onder de rook van Schiphol vind je op een niet alledaagse locatie lunchroom Parkcafé Groen. De horecazaak is centraal gelegen op een hypermodern bedrijventerrein, met aandacht voor natuurlijke en eerlijke producten en met een keuken waar menig sterrenzaak jaloers op kan zijn.

Het winnende broodje, het broodje humus met gegrilde groenten, is dit jaar van een zeer hoog niveau, mede door de gebruikte ingrediënten en de vaardigheid van de chef. De wedstrijd is een initiatief van vakblad Lunchroom, een titel van Uitgeverij PS: bv. Voor meer informatie kun je www.lunchroom.nl bezoeken.

Waar werd op gelet?

Deze prijs is een vakprijs. Daarom werd er door de jury goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, de originaliteit van de receptuur, de presentatie en uiteraard de smaak. De prijs heet dan ook niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.

Reacties van de jury

Een greep uit de reacties van de juryleden: “De kaas. Waar koop je die? Die is voortreffelijk”. Of wat dacht je van deze: “Fan-tas-tisch! Zo mooi dat het bijna jammer is om er je tanden in te zetten.” Tot slot: “Het gebruik van de overheerlijke groenten en de combinatie van smaken zorgen voor een sensorische sensatie.” Daarnaast bleek de jury vol lof over de zelfgemaakte humus, die van een uitzonderlijk hoog niveau was. Een meer dan terechte winnaar van een strijd die toch al werd gekenmerkt door een hoog niveau.

Over het winnende broodje

Het gerecht bestaat uit de zelfgemaakte humus, met daarin kikkererwten, groentebouillon, knoflook, limoen, olijfolie en tahini, die wordt belegd met de kaas en de gegrilde groenten – bospeen, asperges en paprika - uit de eigen kas. Als finishing touch worden eetbare bloemen en geroosterde sesamzaadjes toegevoegd, met als resultaat een schilderij op het bord.

Uitreiking

De prijs werd vandaag door hoofdredacteur Thijs Jacobs - van vakblad Lunchroom - uitgereikt aan de nietsvermoedende winnaar. De eigenaren en aanwezige gasten van Parkcafé Groen waren zichtbaar verrast. De schaal, oorkonde en bloemen bleven achter in Hoofddorp, waar je in Parkcafé Groen het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2017 vindt. Wat de jury betreft is dit broodje het omrijden waard!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: