Parkcafé Groen in Hoofddorp heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

10 november 2017 | Thijs Jacobs

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je in Hoofddorp. Onder de rook van Schiphol vind je op een niet alledaagse locatie lunchroom Parkcafé Groen. De horecazaak is centraal gelegen op een hypermodern bedrijventerrein, met aandacht voor natuurlijke en eerlijke producten en met een keuken waar menig sterrenzaak jaloers op kan zijn.

Het winnende broodje, het broodje humus met gegrilde groenten, is dit jaar van een zeer hoog niveau, mede door de gebruikte ingrediënten en de vaardigheid van de chef. De wedstrijd is een initiatief van vakblad Lunchroom, een titel van Uitgeverij PS: bv. Voor meer informatie kun je www.lunchroom.nl bezoeken.

Waar werd op gelet?

Deze prijs is een vakprijs. Daarom werd er door de jury goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, de originaliteit van de receptuur, de presentatie en uiteraard de smaak. De prijs heet dan ook niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.

Reacties van de jury

Een greep uit de reacties van de juryleden: “De kaas. Waar koop je die? Die is voortreffelijk”. Of wat dacht je van deze: “Fan-tas-tisch! Zo mooi dat het bijna jammer is om er je tanden in te zetten.” Tot slot: “Het gebruik van de overheerlijke groenten en de combinatie van smaken zorgen voor een sensorische sensatie.” Daarnaast bleek de jury vol lof over de zelfgemaakte humus, die van een uitzonderlijk hoog niveau was. Een meer dan terechte winnaar van een strijd die toch al werd gekenmerkt door een hoog niveau.

Over het winnende broodje

Het gerecht bestaat uit de zelfgemaakte humus, met daarin kikkererwten, groentebouillon, knoflook, limoen, olijfolie en tahini, die wordt belegd met de kaas en de gegrilde groenten – bospeen, asperges en paprika - uit de eigen kas. Als finishing touch worden eetbare bloemen en geroosterde sesamzaadjes toegevoegd, met als resultaat een schilderij op het bord.

Uitreiking

De prijs werd vandaag door hoofdredacteur Thijs Jacobs - van vakblad Lunchroom - uitgereikt aan de nietsvermoedende winnaar. De eigenaren en aanwezige gasten van Parkcafé Groen waren zichtbaar verrast. De schaal, oorkonde en bloemen bleven achter in Hoofddorp, waar je in Parkcafé Groen het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2017 vindt. Wat de jury betreft is dit broodje het omrijden waard!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Economie Achtergronden
CBS: consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger

Consumenten hebben in april 1,8 procent meer besteed dan in april 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande drie maanden. Consumenten hebben in april 2019 vooral meer aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteed. Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: