Oud Sluis opnieuw beste restaurant

9 november 2009 |
Oud Sluis opnieuw beste restaurant<

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, evenals vorig jaar, ingenomen door De Librije van Jonnie en Thérèse Boer. Enige verschuiving in de top-drie was dat Beluga van Hans van Wolde plaats moest maken voor De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman. Beluga is in de lijst terug te vinden op de vierde plek.


Kim Veldman en Jacob Jan Boerma zijn in hun nopjes met de nummer drie positie.

Een opvallende binnenkomer in de top-10 van de lijst was Da Vinci. Het restaurant van ladychef Margo Reuten stijgt in de lijst van de 21e naar de 9e positie. Ook Cordial in Oss en La Rive uit Amsterdam betreden komend jaar de top-10. Cordial kwam van 14 en steeg naar 6. La Rive komt van 11 en staat in Lekker 2010 op de 8e positie. De Bokkedoorns in Overveen moest de vierde plaats van vorig jaar prijsgeven en deze editie genoegen nemen met de tiende plek.


De creme de la creme van de Nederlandse restaurantbranche heft het glas.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de top-100 is restaurant Ivy van François Geurds. De gids in magazinevorm telt in totaal 74 nieuwe adressen. Het is de 32ste keer dat de restaurantgids wordt uitgegeven. De presentatie vond plaats in Hotel The Dylan in Amsterdam.

Het sprookje is ook komend jaar dus nog niet over voor de driesterrenchef en het team van Oud Sluis. Recentelijk ontving de chef-kok met als standplaats het Zeeuwse Sluis ook al twintig punten in de GaultMillau voor komend jaar, een unicum.


Zo smaakt overwinning. Sommelier van Oud Sluis Benjamin de Buck schenkt de glazen vol.

In aanloop naar de bekendmaking van de top-10 vroeg Frénk van der Linden de zaal, aan de hand van de zeven zonden, naar bijzondere culinaire belevenissen. Bij jaloersheid vroeg Van der Linden aan Herman wat hij daarover te zeggen had. "Toen ik voor het eerst bij Pierre Gagnière in Parijs had gegeten had ik naderhand even een, pardon voor het woord, 'kutmomentje'. Van zo, hoe moet ik dat nu dan doen?" Na het krijgen van het bord en de oorkonde horend bij de nummer één positie was daar bij Herman helemaal geen sprake meer van. Sterker nog: "Dit is overweldigend", sprak de chef-kok met een brok in de keel zijn eerste reactie uit.

Tijdens het vermeende 'lekken' van de top-10 twee weken geleden bleek dat de lijst die toen in de media rondging wel de juiste was. Hoofdredacteur van Lekker, Makkie Mulder zei nog over het lekken: "Lekker is gelekt, dus lekker leeft." In haar toespraken gaf Mulder aan dat het niveau in de hoogste regionen alleen nog maar beter wordt en dat de redactie het liefst twintig restaurants aan een top-10 notering had willen helpen.

De RestaurantKrant; Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/oud-sluis-opnieuw-lekkerste-restaurant/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: