Oud Sluis opnieuw beste restaurant

9 november 2009 |
Oud Sluis opnieuw beste restaurant<

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, evenals vorig jaar, ingenomen door De Librije van Jonnie en Thérèse Boer. Enige verschuiving in de top-drie was dat Beluga van Hans van Wolde plaats moest maken voor De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman. Beluga is in de lijst terug te vinden op de vierde plek.


Kim Veldman en Jacob Jan Boerma zijn in hun nopjes met de nummer drie positie.

Een opvallende binnenkomer in de top-10 van de lijst was Da Vinci. Het restaurant van ladychef Margo Reuten stijgt in de lijst van de 21e naar de 9e positie. Ook Cordial in Oss en La Rive uit Amsterdam betreden komend jaar de top-10. Cordial kwam van 14 en steeg naar 6. La Rive komt van 11 en staat in Lekker 2010 op de 8e positie. De Bokkedoorns in Overveen moest de vierde plaats van vorig jaar prijsgeven en deze editie genoegen nemen met de tiende plek.


De creme de la creme van de Nederlandse restaurantbranche heft het glas.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de top-100 is restaurant Ivy van François Geurds. De gids in magazinevorm telt in totaal 74 nieuwe adressen. Het is de 32ste keer dat de restaurantgids wordt uitgegeven. De presentatie vond plaats in Hotel The Dylan in Amsterdam.

Het sprookje is ook komend jaar dus nog niet over voor de driesterrenchef en het team van Oud Sluis. Recentelijk ontving de chef-kok met als standplaats het Zeeuwse Sluis ook al twintig punten in de GaultMillau voor komend jaar, een unicum.


Zo smaakt overwinning. Sommelier van Oud Sluis Benjamin de Buck schenkt de glazen vol.

In aanloop naar de bekendmaking van de top-10 vroeg Frénk van der Linden de zaal, aan de hand van de zeven zonden, naar bijzondere culinaire belevenissen. Bij jaloersheid vroeg Van der Linden aan Herman wat hij daarover te zeggen had. "Toen ik voor het eerst bij Pierre Gagnière in Parijs had gegeten had ik naderhand even een, pardon voor het woord, 'kutmomentje'. Van zo, hoe moet ik dat nu dan doen?" Na het krijgen van het bord en de oorkonde horend bij de nummer één positie was daar bij Herman helemaal geen sprake meer van. Sterker nog: "Dit is overweldigend", sprak de chef-kok met een brok in de keel zijn eerste reactie uit.

Tijdens het vermeende 'lekken' van de top-10 twee weken geleden bleek dat de lijst die toen in de media rondging wel de juiste was. Hoofdredacteur van Lekker, Makkie Mulder zei nog over het lekken: "Lekker is gelekt, dus lekker leeft." In haar toespraken gaf Mulder aan dat het niveau in de hoogste regionen alleen nog maar beter wordt en dat de redactie het liefst twintig restaurants aan een top-10 notering had willen helpen.

De RestaurantKrant; Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/oud-sluis-opnieuw-lekkerste-restaurant/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: