Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

16 juli 2019 | David Bakker

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend.

In dit nieuwe boutique hotel op Zeeuwse bodem worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur. Hier wordt een plek gecreëerd waar hotelgasten, bezoekers en locals samen komen en zich thuis voelen. Franklin biedt een locatie in Middelburg met zintuiglijke belevingen, spraakmakende events en een unieke hospitality ervaring met als doel herinneringen te maken die bijblijven.

Taste @ Brasserie Franklin

Bij Brasserie Franklin staat de smaak centraal. Onder leiding van chef Nick van Eijk worden klassieke wereldgerechten geserveerd met een lokale touch. In de keuken met de Josper grill wordt vol passie gewerkt met verse streek- en seizoensproducten en ook in de bar zijn lokale leveranciers betrokken. Brasserie Franklin laat zien en vooral proeven wat voor moois en lekkers Zeeland te bieden heeft op het gebied van vlees, vis en vega.

Signatuurgerechten op het menu zijn onder andere het Zeeuws Weiderund, het puurste en lekkerste rundvlees uit Zeeland, en het traditionele ‘Pannetje Zeeuwse Mosselen’ bereid met verse kruiden, jeneverbes, venkel, roomboter en een scheutje Franklin bitter, het eigen gebrouwen bier van Brasserie Franklin.

Op de wijnkaart staan verrassende én toegankelijke wijnen, zorgvuldig geselecteerd op smaak. Ook aan de kleintjes is gedacht met een special kindermenu en een waanzinnige freak shake als toetje met de naam ‘Crazy Grace’.

Authentiek en eigentijds

In een monumentaal pand waar voorheen het befaamde café-restaurant De Mug was gevestigd, schrijft Franklin nu zijn eigen geschiedenis. Het pand werd compleet gerenoveerd en het interieur kreeg een grootstedelijke allure met een warme touch. Het eclectische interieurontwerp van Franklin werd gerealiseerd door mede-eigenaresse Juliette Peters. Haar liefde voor mooie stoffen, weelderig behang, rijke kleuren en bijzondere florale prints zijn overal in het interieur terug te vinden. Zij combineerde authentieke elementen met een eigentijds design die zorgen voor een spannend contrast. Frank van Gorcom creëerde unieke muurschilderingen met een speciale schildertechniek. In Brasserie Franklin hangen eigentijdse portretten vrouwen in Zeeuwse klederdracht gemaakt door kunstenares Carla van Tilburg.

Dream @ Boutique Hotel Franklin

Boutique Hotel Franklin krijgt 14 luxueuze suites met een persoonlijk interieur en bijzondere details. Iedere suite wordt vernoemd naar een iconische  presidentsvrouw, waaronder Jacky Kennedy, Betty Ford, Eleanor Roosevelt en Michelle Obama. De comfortabele boxspringbedden zijn van Auping en de open badkamers beschikken over ruime inloopdouches. De XL suites zijn voorzien van badkamers met ligbad. Tevens zijn er familiesuites beschikbaar.

Explore @ Cocktailbar Sir Franklin

Cocktailbar Sir Franklin neemt gasten mee op reis naar een nieuw avontuur. Verrassende smaakcombinaties, bijzondere presentaties en welkome ontspanning in een oogstrelend, kosmopolitisch interieur. Sir Franklin introduceert cocktails in Zeeland en serveert twee eigen spirits; de Franklin Gin en de Franklin Drop; een ijskoud geserveerd drankje met vodka, watermeloen, aardbei, citroen en gember. De dranken zijn gemaakt door de ambachtelijke distilleerderij The Stillery die haar producten maakt van biologisch speltgraan, bloemen en kruiden uit Nederland. Naast ‘the place to be’ voor cocktails in Zeeland, leent Sir Franklin zich tevens uitstekend voor de hosting van partijen en events.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunchroom
Anne&Max wil vijf nieuwe vestigingen in 2020

Anne&Max wilt dé huiskamer in de stad zijn die haar gasten elke dag verrast met heerlijke biologische producten, zeer gastvrije service in mooie karakteristieke panden met een trendy interieur. Anne&Max is hard gegroeid in de afgelopen twee jaar en is nog steeds volop in ontwikkeli...

Opening Rotterdam
Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Interview Longread
Schenk je geen alcohol? Gemiste kans!

Lang niet alle lunchrooms schenken alcohol. Na een paar minuten ‘googelen’ weten we dat van de grotere lunchketens blijkbaar alleen Anne&Max alcohol schenkt. Dat zet je toch aan het denken… Is het geen gemiste kans om geen alcohol te schenken en waarom doen ze het bij Anne&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: