Opening begin 2019: Brasserie Carstens Amsterdam 

25 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Begin volgend jaar opent de nieuwe brasserie Carstens zijn deuren in de Hasselaerssteeg, op een steenworp afstand van het Amsterdam Centraal Station. Het concept is bedacht door Maik Kuijpers, de voormalige chef-kok van restaurant De Librije*. Maik wil een brasserie creëren die toegankelijk is voor iedereen en waar je dag in dag uit geniet van écht lekker eten zonder poespas.

De dagelijkse leiding van Carstens komt in handen van restaurantmanager Timo van der Stad en chef-kok Rick van der Meij.  Op je bord vind je herkenbare gerechten met een creatieve twist. De mooie en verrassende ingrediënten, voornamelijk van Nederlandse bodem, spelen hier de hoofdrol. 

Alle aandacht voor het product

De menukaart van Carstens biedt producten van uit de Noordzee tot de Veluwe en veel ingrediënten van de in Baambrugge gelegen boerderij Lindenhoff. Bij Carstens kom je voor een Noordzeetong gebakken in bruine boter of een ouderwetse caesar salad, maar dan wel gemaakt met biologische boerenkool. Carstens voert elk seizoen een nieuwe menukaart; stoere kost met geraffineerde smaken. De smakelijke gerechten worden begeleid door wijnen van wijnmakers met een Hollandse connectie of lokale bieren van ambachtelijke brouwerijen.

Carstens

De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens krijgt een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: