Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

19 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 3 en zondag 4 september het tweedaagse event het Nationaal Barbecue-spektakel georganiseerd. Onderdeel van dit barbecue-event zijn de World Barbecue Association Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen.

'Barbecueën is al lang véél meer dan simpelweg een stukje vlees op het vuur braden', zegt Barbecuespecialist Wim Vink, medeorganisator en voorzitter van de WBQA Nederland. 'Ook Barbecueën is culinair genieten. Tijdens deze dagen laten de wedstrijddeelnemers aan jong en oud zien hoe leuk én lekker barbecueën is.' 
 
Proeven en beleven
Het betreft een internationaal event met een culinaire omlijsting. Er zijn diverse stands, presentaties en workshops. Tevens worden er culinaire gerechten en uitzonderlijke recepten door (inter)nationale BBQ-teams bereid. De bezoekers kunnen van alles zien, proeven en beleven.
 
Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap
Op zondag zullen er professionele internationale barbecueteams deelnemen aan het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap. Deze (inter)nationale teams zullen onderling strijden in vijf verschillende categorieën. De WBQA is wereldwijd actief in 23 landen op vijf continenten.
 
Organisatie
Het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap wordt georganiseerd door de World Barbecue Association (www.WBQA.nl). De WBQA is een Nederlandse stichting die zich inzet voor het barbecueën in de breedste zin van het woord. Het vrij toegankelijke barbecuefestijn begint beide dagen om 13.00 uur. Het programma is te vinden op www.BBQspektakel.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: