Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

22 september 2020 | redactie

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghetti bowl zonder nonsens, maar met een vleugje rock ‘n roll!

Maastricht is de uitgelezen plek voor het ontdekken van historische buurtjes, het opsnuiven van kunst en cultuur, maar bovenal om te genieten van goed en lekker eten. Het waren net deze elementen die de mensen achter Bavet overtuigden om zich te vestigen in deze bruisende stad. 

Je kunt Bavet het best omschrijven als een collectie spaghettirestaurants die een beleving genereert aan beide kanten van het tafelgebeuren en dit door middel van een échte Bavet spaghetti. Dat klopt, geen Italiaanse spaghetti, maar een spaghetti met een Bavet twist!

Take in or take out

Grote of kleine honger? ‘Made for you’ of ‘Create your own’? Take in of Take out? Bij Bavet is het simpel: op het menu, een nostalgische LP, vind je drie soorten spaghetti (wit, volkoren en glutenvrij) en een verscheidenheid aan sauzen. Er is de klassieke bolognese, de pikante versie, eentje met kippengehakt, een kaassaus of veggie Bolognese... voor elk wat wils! Meatlovers, veggies, vegans, flexitarians, iedereen is welkom bij Bavet. Daarbovenop zijn er a looooot of toppings. Gezien Bavet ‘neet verantwoordelek is veur spatte op dien humme’ word je vriendelijk verzocht om steeds je Slabber, of zeg maar je ‘Bavet’ te dragen, want die krijg je er gratis bij! 

Naast het serveren van kwalitatieve en zoalege spaghetti, zet Bavet in op beleving en lokale cultuur. Elk restaurant onderscheidt zich door een specifieke eigenheid en is ondergebracht in een karaktervol hoekpand met respect voor de locatie en buurt. Voor de inrichting van hun restaurant is Bavet op zoek naar Maastrichts muze. Wie is de trots van Maastricht en prijkt binnenkort levensgroot op de muur van het spaghettirestaurant? Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen in het restaurant. Binnen enkele weken wordt de tot nu toe lege muur geïllustreerd met een door het volk gekozen muze van de hand van illustrator Sjoerd Verbeek.

Zie Bavet gerust als lokaal ‘buurcafé’! Geniet er naast een spaghetti van een lokaal biertje: Nova 7 van Brouwerij Zuyd of woon de zogenaamde ‘Bavet Carpet' avonden bij om die eerste werkdag van de week weg te lachen met lokale muziekoptredens en cabaretiers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: