Onbenutte restaurants ingezet als werkplek voor creatives

10 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Er wordt veel gesproken over onderwerpen als ‘drukte in de stad’, ‘het groeiende aantal freelancers’, ‘de nieuwe manier van werken’ en ‘tolerantie en acceptatie’. ChillySpaces, een nieuwe Start-up in Amsterdam, ziet mogelijkheden in deze hedendaagse problematiek.

ChillySpaces transformeert stijlvolle restaurants buiten openingstijden in werkplekken voor freelancers en andere vrije ondernemende mensen. Hierdoor veranderen ongebruikte ruimtes in productieve en creatieve werkplaatsen. Een kwestie van 're-thinking the city'.

Vier jonge ondernemende mensen van buitenlandse komaf die zich welkom voelen in het Nederlandse ondernemersklimaat willen aan de slag met een concept dat zij met hun frisse blik hebben ontwikkeld.

Ammar Takla – Syrie. 3 jaar in Nederland
Maryam Safa – Iran, 7 jaar in Nederland
Bruno Grosso – Portugal, 1 jaar in Nederland
Richard van Schaik – GB / NL, opgegroeid in Nederland

Betaalbaar alternatief
Ammar Takla: “In principe zijn er voor freelancer 3 mogelijkheden om te werken. Vanuit huis, maar daar droogt de inspiratie snel op door de eenzaamheid. Vanuit een koffiebar,waar de drukte echter vaak storend kan zijn, zeker om zakelijke relaties uit te nodigen. En de derde optie is een (vaak dure) coworking space zoals WeWork of Tribes. Met ChillySpaces creëren wij een zeer betaalbaar alternatief. Voor EUR 120.- per maand heb je onbeperkt toegang tot alle aangesloten restaurants om overdag in te kunnen werken. Met een begin dit jaar in 1 restaurant zal dit aantal snel groeien, en niet alleen in Amsterdam. De restaurants worden geselecteerd op locatie, aantal zitplaatsen, aanwezigheid van bar en/of lounge gedeelte en uiteraard stijl. Alleen leden van ChillySpaces hebben toegang, wat betekent dat je ongestoord kunt werken, nieuwe contacten kunt opdoen en je relaties kunt uitnodigen in een rustige, stijlvolle en professionele omgeving. Snelle WiFi-verbinding wordt uiteraard ook verzorgd door ChillySpaces.”

ChillySpaces is trots op de eerste samenwerking met restaurant Cedars in Amsterdam, waar nu de eerste ChillySpace geopend is. Cedars, Libanees restaurant, Heemstedestraat 80, 1058 NP, Amsterdam. www.cedars.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: