NVWA zet inspectieresultaat online

13 februari 2014
NVWA zet inspectieresultaat online

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) brengt deze week tweeduizend lunchroomondernemers op de hoogte over de Horeca Inspectiekaart. Deze kaart geeft gasten inzicht over de
voedselveiligheid van lunchrooms. Via een folder en een brief geeft zij uitleg over de procedure en welke gegevens de NVWA openbaar zal maken.

*Kleuren*
In de loop van 2014 maakt de NVWA de inspectieresultaten van lunchrooms bekend via haar website en via een app. Consumenten zien dan per lunchroom of de regels voor veilig voedsel worden nageleefd, uitgedrukt in een kleur: groen (voldoet), oranje (te verbeteren) of rood (verscherpt toezicht). Wanneer een horecabedrijf in het afgelopen jaar niet is geïnspecteerd, krijgt deze de kleur wit (geen recente gegevens).

*Gegevens openbaar*
De inspectiekaart geeft consumenten inzicht in de voedselveiligheid en geeft ondernemers de kans zich positief te onderscheiden van hun concurrenten.
Deze start van publiceren van deze resultaten markeert het begin van een proces waarbij de NVWA steeds meer gegevens via haar website actief openbaar gaat maken. Op basis van de resultaten van de eerste fase wordt het openbaarmakingproces verder uitgerold binnen de overige horeca en volgen op termijn ook andere sectoren binnen de (voedsel)productieketen.

*Nationale Lunchroomdag*
Wilt u meer weten over deze procedure? Bezoek dan de Nationale Lunchroomdag. Vakblad Lunchroom organiseert samen met de NVWA een rendementssessie over de Horeca Inspectiekaart. Op de Nationale Lunchroomdag zal door de NVWA toegelicht worden hoe de kleur tot stand komt. Maar ook vooral hoe u, als ondernemer, via het invullen van de Veilig Voedsel Verklaring, groen kan worden. "Via deze link schrijft u zich kosteloos in voor het bezoeken van de Nationale Lunchroomdag.":http://www.nationalelunchroomdag.nl/

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws