Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

12 december 2019 | Thijs Jacobs

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen, de gast kan er ook uitgebreid ontbijten, lunchen of borrelen. De zaak verandert met de dag en behoeftes van de gasten mee.

Toevluchtsoord

De naam verwijst naar de straat waar Williams Canteen zich bevindt én naar William Booth, oprichter van het Leger des Heils. Deze stijlvolle kantine moet namelijk een nieuw toevluchtsoord worden voor iedereen: buurtbewoners, expats en toeristen. Het interieur is een knipoog naar de jaren '30 met een rauw Rotterdams randje en zorgt ervoor dat elk type gast zich op zijn gemak voelt. Mooie messing details, onafgewerkte muren, lambrisering van walnotenhout, een bar met roze marmeren blad en een platenspeler waar je zelf vinyl kunt draaien. “We hebben enorm veel aandacht aan het interieur besteed”, zegt mede-eigenaar Kim Riekwel. “Zo komt de antieke koelkast uit begin vorige eeuw, zijn de stoelen en de leestafel afkomstig van Vivre Interieur Authentique uit Nijmegen en haalden we de wandkast bij DASNICE uit Antwerpen. “We wilden echt iets unieks neerzetten en het moest tegelijkertijd laagdrempelig en heel stijlvol zijn.”

Internationale keuken

De keuken wordt gerund door chef-kok Jip Boon van restaurant Dertien. De menukaart bestaat voornamelijk uit klassieke Frans-Nederlandse gerechten met een internationale twist. Zoals een Nederlandse bloemkool met een Mexicaanse pompoen mole of steak tartaar met pastinaak en een koffie/paddenstoelen mayonaise. Williams Canteen heeft ook een zeer uitgebreide ontbijt- en lunchkaart met prachtige gerechten die de gast doen watertanden. Denk aan eggs anyway you like, overnight oats of een sandwich pastrami, eventueel aangevuld met Kimchi of een doperwtenspread. Natuurlijk ontbreken ook de borrelhapjes niet op het menu en kun je hier terecht voor overheerlijke boquerones, een selectie Hollandse kazen of burrata.

Support your locals

In samenwerking met Man Met Bril Koffie werd een koffie speciaal voor Williams Canteen ontwikkeld en op de kaart zijn verschillende biertjes van de Kaapse Brouwers te vinden. Maar niet alleen voor de koffie en het bier wordt er samengewerkt met een lokale leverancier, ook het biologische vlees en de kazen komen uit de regio. Opvallend zijn de zelfgemaakte etenswaren die worden ingeblikt en ook een aantal signature cocktails zijn in blik verkrijgbaar zodat je op ieder moment van de dag je je eigen ‘canned signature cocktail’ kunt maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: