Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

12 december 2019 | Thijs Jacobs

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen, de gast kan er ook uitgebreid ontbijten, lunchen of borrelen. De zaak verandert met de dag en behoeftes van de gasten mee.

Toevluchtsoord

De naam verwijst naar de straat waar Williams Canteen zich bevindt én naar William Booth, oprichter van het Leger des Heils. Deze stijlvolle kantine moet namelijk een nieuw toevluchtsoord worden voor iedereen: buurtbewoners, expats en toeristen. Het interieur is een knipoog naar de jaren '30 met een rauw Rotterdams randje en zorgt ervoor dat elk type gast zich op zijn gemak voelt. Mooie messing details, onafgewerkte muren, lambrisering van walnotenhout, een bar met roze marmeren blad en een platenspeler waar je zelf vinyl kunt draaien. “We hebben enorm veel aandacht aan het interieur besteed”, zegt mede-eigenaar Kim Riekwel. “Zo komt de antieke koelkast uit begin vorige eeuw, zijn de stoelen en de leestafel afkomstig van Vivre Interieur Authentique uit Nijmegen en haalden we de wandkast bij DASNICE uit Antwerpen. “We wilden echt iets unieks neerzetten en het moest tegelijkertijd laagdrempelig en heel stijlvol zijn.”

Internationale keuken

De keuken wordt gerund door chef-kok Jip Boon van restaurant Dertien. De menukaart bestaat voornamelijk uit klassieke Frans-Nederlandse gerechten met een internationale twist. Zoals een Nederlandse bloemkool met een Mexicaanse pompoen mole of steak tartaar met pastinaak en een koffie/paddenstoelen mayonaise. Williams Canteen heeft ook een zeer uitgebreide ontbijt- en lunchkaart met prachtige gerechten die de gast doen watertanden. Denk aan eggs anyway you like, overnight oats of een sandwich pastrami, eventueel aangevuld met Kimchi of een doperwtenspread. Natuurlijk ontbreken ook de borrelhapjes niet op het menu en kun je hier terecht voor overheerlijke boquerones, een selectie Hollandse kazen of burrata.

Support your locals

In samenwerking met Man Met Bril Koffie werd een koffie speciaal voor Williams Canteen ontwikkeld en op de kaart zijn verschillende biertjes van de Kaapse Brouwers te vinden. Maar niet alleen voor de koffie en het bier wordt er samengewerkt met een lokale leverancier, ook het biologische vlees en de kazen komen uit de regio. Opvallend zijn de zelfgemaakte etenswaren die worden ingeblikt en ook een aantal signature cocktails zijn in blik verkrijgbaar zodat je op ieder moment van de dag je je eigen ‘canned signature cocktail’ kunt maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: