Nieuwe hotspot in Veere

17 september 2015 |
Nieuwe hotspot in Veere<

'Creëer betaalbare luxe in een mooie omgeving.' Dat was de opdracht die Dutch designer Robert Kolenik kreeg van de eigenaren van
Restaurant De Werf. Het charmante, historische gebouw is nu een elegant restaurant dat binnen over 80 en buiten op het terras aan het water over 180 couverts beschikt.



Interieur
Op de bovenverdieping waar een boetiek en het kantoor gevestigd was, kan nu geluncht en gedineerd worden, maar deze plek kan ook worden gebruikt als intieme private dining. Alle meubelen, met uitzondering van de barkrukken en verlichting, zijn door de ontwerper speciaal voor De Werf ontworpen. Kolenik heeft een eigen meubellijn en zijn expertise op het gebied van comfortabel zitten komt ook hier goed van pas. Het verfijnde en ingetogen kleurpalet en het gebruik van materialen als blauwstaal, hout en leer geven het interieur het verassende karakter dat eigen is aan een Kolenik-ontwerp. Daarmee sluit het volgens de ondernemers naadloos aan bij de kaart. Deze is internationaal, geïnspireerd op de klassieke Franse keuken maar met een moderne twist.



Eyecatcher
Bij binnenkomst valt meteen de spectaculaire eyecatcher op die speciaal voor de ruimte is ontworpen: een asymmetrische, organisch vormgegeven 2,5 hoge en 350 kilo zware sculptuur van zachtroze zeepokken die in de lucht lijkt te zweven. De eigenaren zijn heel enthousiast over het resultaat en over de samenwerking. "Robert heeft ons in alle opzichten enorm ondersteund; ook om vooral ook binnen ons budget te blijven. Daarvoor bedacht hij steeds weer nieuwe oplossingen. De samenwerking verliep geweldig en het eindresultaat is mooier dan wij hadden verwacht. Wij krijgen ook alleen maar enthousiaste reacties van onze gasten. Het buitenterras met 180 plaatsen op een van de mooiste locaties is de basis van ons concept, maar nu matchen exterieur en interieur en klopt het geheel. Wij zijn er heel blij mee, in Zeeland ontbreekt het echt aan goede restaurants met een mooie inrichting."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: