Nieuwe hotspot in Veere

17 september 2015 |
Nieuwe hotspot in Veere<

'Creëer betaalbare luxe in een mooie omgeving.' Dat was de opdracht die Dutch designer Robert Kolenik kreeg van de eigenaren van
Restaurant De Werf. Het charmante, historische gebouw is nu een elegant restaurant dat binnen over 80 en buiten op het terras aan het water over 180 couverts beschikt.



Interieur
Op de bovenverdieping waar een boetiek en het kantoor gevestigd was, kan nu geluncht en gedineerd worden, maar deze plek kan ook worden gebruikt als intieme private dining. Alle meubelen, met uitzondering van de barkrukken en verlichting, zijn door de ontwerper speciaal voor De Werf ontworpen. Kolenik heeft een eigen meubellijn en zijn expertise op het gebied van comfortabel zitten komt ook hier goed van pas. Het verfijnde en ingetogen kleurpalet en het gebruik van materialen als blauwstaal, hout en leer geven het interieur het verassende karakter dat eigen is aan een Kolenik-ontwerp. Daarmee sluit het volgens de ondernemers naadloos aan bij de kaart. Deze is internationaal, geïnspireerd op de klassieke Franse keuken maar met een moderne twist.



Eyecatcher
Bij binnenkomst valt meteen de spectaculaire eyecatcher op die speciaal voor de ruimte is ontworpen: een asymmetrische, organisch vormgegeven 2,5 hoge en 350 kilo zware sculptuur van zachtroze zeepokken die in de lucht lijkt te zweven. De eigenaren zijn heel enthousiast over het resultaat en over de samenwerking. "Robert heeft ons in alle opzichten enorm ondersteund; ook om vooral ook binnen ons budget te blijven. Daarvoor bedacht hij steeds weer nieuwe oplossingen. De samenwerking verliep geweldig en het eindresultaat is mooier dan wij hadden verwacht. Wij krijgen ook alleen maar enthousiaste reacties van onze gasten. Het buitenterras met 180 plaatsen op een van de mooiste locaties is de basis van ons concept, maar nu matchen exterieur en interieur en klopt het geheel. Wij zijn er heel blij mee, in Zeeland ontbreekt het echt aan goede restaurants met een mooie inrichting."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: