Nieuwe Haarlemse hotspot DeDAKKAS

7 juni 2018 |

Vanaf dinsdag 12 juni is DeDAKKAS, de nieuwe, spectaculaire Haarlemse hotspot, geopend voor het publiek. Een groen, transparant horecapaviljoen op een van de lelijkste gebouwen van de stad, een parkeergarage. Maar wél met het mooiste uitzicht op de stad en in de zomer de hele dag zon. Een bijzondere plek om te ontspannen, heerlijk te eten en drinken en te genieten van bijzondere exposities en optredens.

Juni 2018. Aan de rand van de historische binnenstad van Haarlem staat een onaantrekkelijk gebouw,  parkeergarage De Kamp. Je loopt naar binnen, neemt de lift naar de bovenste verdieping en plotseling sta je op de meest fantastische plek van Haarlem. Met de stad aan je voeten en zicht tot aan zee. En je ziet een glazen gebouw staan, DeDAKKAS. Een inspirerende plek waar je kunt eten, drinken, live muziek beluisteren en ondertussen genieten van het Haarlemse panorama, met de middeleeuwse Bavokerk als topstuk.

De droom

Overdonderd door de combinatie van rust en een verbluffend uitzicht kwam Dennis de Waart in 2014, toen hij zijn auto parkeerde in De Kamp, op het idee van DeDAKKAS. De bovenste verdieping van de parkeergarage werd niet meer gebruikt, maar bleek wel een van de meest bijzondere plekken van de stad. Daar moet iets moois van te maken zijn, dacht hij.

Duurzaam horecapunt en podium

DeDAKKAS is een groot paviljoen met een terras van maar liefst 345 m². In de planning staat nog een groots stadspark. Op deze plek word je letterlijk even boven de drukte van de stad uitgetild. Uitzichtpost, horecapunt en podium, met een programmering op het gebied van muziek, media en debat. Ook heeft DeDAKKAS een apart gedeelte voor (zakelijke) groepen, met een eigen dakterras. De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk. De komst van DeDAKKAS is tevens de start voor het geheel vergroenen van de betonnen parkeergarage, die nu nog als een grijze pilaar midden in het centrum staat.

foto's: Helene Wiesenhaan

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Fastservice Verbouwen
Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd

Na een intensieve verbouwing is nu ook Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd naar de nieuwe huisstijl. De locatie, gelegen aan een kruispunt, is met de blauwe Foodmaster gevel nu echt niet meer te missen. Wanneer je binnenstapt in deze knusse vestiging waan je je direct in de traditionele e...

Culinair Rotterdam
Foodhallen Rotterdam onthult eerste standhouders

Na vier succesvolle jaren in Amsterdam opent de tweede locatie van indoor food market De Foodhallen deze zomer in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Geen gevalletje copy-paste. Foodhallen verzamelt dit keer het beste van 010. Vijf lokale ondernemers tekenden afgelopen...

Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: