Nieuw in de Rotterdamse foodhallen: Ftou

1 november 2019 | David Bakker

Op 1 november 2019 wordt in de Foodhallen Rotterdam een nieuwe foodstand geopend. Bij Ftou, een nieuw concept van Bar Pulpo, kun je vanaf dan genieten van heerlijke Griekse gerechten met een twist. 

Eén jaar na de opening van Bar Pulpo in de Foodhallen komen eigenaren Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh met een nieuw concept: Ftou. Op het menu van de nieuwe foodstand staan Griekse gerechten als rijkgevulde pita’s, home made dips & spreads, overheerlijke bites en baklava voor de echte zoetekauw. Speciaal voor Ftou ontwikkelde Jordy’s Bakery zachte pocketpita’s die vanaf de bakplaat worden gevuld met gegrild kalfsgehakt met feta, komkommer, ui, kruidensalsa, ingelegde kool en krokante frietjes. Als spread kun je kiezen uit huisgemaakte verse tzatziki, (pittige) feta spread of smokey aubergine dip. Ook de bekende pita kaas staat op de kaart: een warme pocketpita met drie soorten gesmolten kaas met een pittige, huisgemaakte saus. De huisgemaakte dolmades van wijnbladeren worden geserveerd met kaasschuim. De Crispy Zoodles (zucchini noodles) bestaan uit krokant gebakken courgette noodles met tzatziki.

Ftou: Grieks bijgeloof

Grieken zijn een bijgelovig volkje en doen er alles aan om het ‘boze oog’ (waarbij iemand zich psychisch en lichamelijk niet goed voelt door krachten van buitenaf) op afstand te houden. Drie keer op de grond spugen - of ‘ftou, ftou, ftou’ zeggen - is dé remedie om het boze oog te verdrijven. Ook hangen Grieken strengen knoflook op en wordt de kleur blauw op muren en in amuletten gebruikt om het boze oog op afstand te houden. Bij Ftou in de Foodhallen zie je deze kleur dan ook terug in het interieur en zijn strengen knoflook en gebroken borden aan de muur een speelse verwijzing naar het Griekse bijgeloof van (on)geluk.

Over de Foodhallen Rotterdam

De Foodhallen Rotterdam bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren, op één van de mooiste en spannendste plekken van de stad. Het gebouw werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nu is het een geliefde verzamelplek voor lekker eten en drinken van over de hele wereld, met gerechten uit vijftien verschillende keukens. In het industriële gebouw zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden, zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Net als de zeelieden die in de vorige eeuw het gebied bevolkten, eet je in de Foodhallen gezellig samen aan comfortabele, houten tafels. Het centrale punt is de bar in het midden van de hal, met onder andere ambachtelijke en lokale bieren en internationale wijnklassiekers. Iedere dinsdag kun je in de Foodhallen genieten van topartiesten die live komen spelen tijdens Bands & Bites. Ook voor een feestje, een vergadering, bijeenkomst of evenement kun je bij de Foodhallen Rotterdam terecht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: