Nederlandse wijn wordt steeds beter

12 mei 2017 | Thijs Jacobs

Zowel de productie als de kwaliteit van de Nederlandse wijn is gestegen, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in een rapport aan de Europese Commissie. Volgens het RVO telt ons land 134 commerciële wijngaarden, die samen goed zijn voor circa 240 hectare aan wijnplantages.

De goede nazomer deed de productie oplopen met 11 procent. De productie steeg van 7.545 hectoliter naar 8.374 hectoliter; een hoeveelheid waarvan 1,1 miljoen flessen wijn kunnen worden gemaakt.

Druiven uit de provincie

Ons klimaat is uitermate geschikt voor witte druivenrassen, maar het aandeel van rood blijkt toegenomen te zijn. Witte druivenrassen gedijen het beste in ons klimaat, maar het aandeel rood blijkt iets toegenomen. Meer dan driekwart van de in Nederland geproduceerde wijnen heeft de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). 85 procent van de druiven in een dergelijke wijn moet geteeld zijn in de provincie die op het etiket staat vermeld.

Overig nieuws

Food Tech
App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

Lunchie Market is een nieuwe app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de exclusieve gerechten van restaurants in hun omgeving. Wie gebruik maakt van het bijzondere aanbod van de...

Koffie & thee
Doppio Arnhem trakteert op ijskoude verrassing

2012; Beatrix was nog gewoon koningin, Holleeder kwam op vrij voeten en Laura Dekker zeilde de wereld rond. Maar dit alles werd natuurlijk overschaduwd door het feit dat Doppio Espresso haar deuren opende in Arnhem. Op zaterdag 26 mei 2012 om precies te gaan, de snelle rekenaars zullen nu tot de ...

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: