Nederlandse steden meer gastvrij

10 oktober 2012 |
Nederlandse steden meer gastvrij<

De steden van ons land zijn ten opzichte van vorig jaar gastvrijer geworden. Dat blijkt uit de verkiezing van de Meest Gastvrije Stad. Over de hele linie presteerden de steden beter.
Door de bank genomen werden de plaatsen 6,5 procent beter gewaardeerd dan in 2011.

Drie keer op rij
De overalltitel ging voor de derde keer op rij naar 's Hertogenbosch. Net als in 2010 en 2011 kreeg de Brabantse hoofdstad dit jaar de hoogste waarderingscijfers van haar bezoekers. Evenals vorig jaar eindigt Breda op de tweede plaats, gevolgd door Maastricht op plaats drie, Haarlem op vier en Groningen dat als nieuwkomer de top vijf compleet maakt.

Beste horeca in Breda
Voor de beste horeca moet men volgens het onderzoek in Breda zijn. Op het onderdeel Horeca & Vrije tijd scoort de Brabantse plaats net als in 2011 en 2010 het beste van alle onderzochte steden.

Onderzoek
Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca - advies en VVV Nederland vindt plaats in de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers, zijn deze steden op 27 aspecten in de categorieën ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Horeca & Vrije tijd’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Bereikbaarheid & Informatie’ onderzocht. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: