Nederlanders grootste terrasgangers onder Europeanen

28 juni 2018 | Thijs Jacobs

Het zomerseizoen staat voor de deur! De zon schijnt steeds langer, wat betekent dat we steeds vaker op het terras te vinden zijn. IENS meldt dat er in 2017 steeds meer reserveringen binnen kwamen voor restaurants met een buitenterras, met een totale stijging van 20%. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders het terras zien als uitermate geschikte locatie voor een romantisch diner of diner date. Hierin blijken Hollanders een grote uitzondering in Europa: we zijn dus opvallend romantisch op het terras.

In totaal was een derde van de reserveringen in Europa bij een restaurant mét terras. Het hoogste percentage lag in Nederland met een overweldigende 70%. Opmerkelijk is wel dat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, er op het terras in de zomer niet per definitie meer wordt uitgegeven. Met een gemiddeld bedrag van €33 per persoon ligt dit in lijn met wat de Nederlander de rest van het jaar spendeert.

Het merendeel van de gasten koos voor de Franse en Mediterraanse keuken. Zo’n 70% van de reserveringen was voor het diner. Op het terras geven gasten de voorkeur aan flaneren met vrienden en familie in tegenstelling tot zakendiners. Uit het onderzoek blijkt dat enkel de Nederlanders het terras zien als geschikte date locatie, wie wist dat de Nederlander zo romantisch is?

Ongeveer 3.000 van de 50.000 restaurants op de Europese markt die beschikbaar zijn op de IENS app hebben een terras. IENS ging op zoek naar de mooiste terrassen in Nederland én op vakantie.

Nederland

Restaurant C, Amsterdam: Een trendy, maar tegelijkertijd sfeervolle, plek in Amsterdam waar je kan ontdekken hoe belangrijk temperatuur is voor een gerecht. Dit restaurant laat je ervaren dat de smaak en textuur veranderen wanneer een gerecht bij verschillende temperaturen wordt bereid. Met dit creatieve concept dompelt Michiel van der Eerde zichzelf onder in een nieuwe culinaire ervaring, en dat op het terras.

Lemongrass Wijnrestaurant, Den Haag:

In Scheveningen, direct aan de haven, kun je genieten van de beste gerechten uit de Franse keuken gecombineerd met een lekker wijntje. De ideale plek om te ontspannen na een stranddag. De wijnkaart staat vol met weelderige wijnen en het personeel geeft graag advies over de wine-pairing match.

Chung, Rotterdam:

Fenomenale Aziatische keuken in Rotterdam met een Europese twist. Voeg daarbij de warme gastvrijheid en het prachtige uitzicht. Resultaat: een geweldige eetervaring

Italië

La terrazza, Comomeer

Een heerlijk terras aan het Comomeer waar je de best seizoensgebonden ingrediënten en de lokale en zoetwatervis kunt proeven. Beleef de geweldige ervaring van een zonsondergang op het wonderschone Comomeer, met de fonkelende lichtjes van het pittoreske Bellagio op de achtergrond die een magische sfeer creëren.

Frankrijk

Monsieur Restaurant, Parijs

The Lancaster is een charmant 5-sterrenhotel in Parijs. Gebouwd in 1889 door een Spaanse edelman, Santiago Drake del Castillo. Het gastronomische restaurant Monsieur combineert authenticiteit en Franse glamour. De chef-kok, Sébastien Giroud, biedt een menu met alleen de allerbeste producten van Frankrijk aan.

Spanje

Contrapunto Les Arts, Valencia

In de unieke ruimte van "Palau de las Arts", een van de meest gefotografeerde plekken in Valencia, vind je de creatieve keuken van Pablo Ministro. Een jonge en getalenteerde chef-kok met een passie voor muziek en creatieve keuken. Onze favoriet voor eindeloze zomernachten.

Portugal   

Topo Belém, Lisbon:

Topo Belém is een van de meest booming restaurants van dit moment in Lissabon. Dit is het derde dakterras van TOPO, wat ‘top’ betekent. Met een prachtig uitzicht over de rivier de Taag en historische monumenten zal dit restaurant je niet teleurstellen. Zeker niet wanneer je de lekkere cocktails in combinatie met de traditionele Portugese smaken op je tong laat smelten.

België

La Ville Lorraine, Brussel:

Bijzondere plek in de Brusselse gastronomie. Dit restaurant switchte in 2010 van eigenaar. De nieuwe eigenaar heeft deze prachtige locatie kunnen vernieuwen zonder de klassieke stijl van de villa te verliezen. Vergeet niet de tuin met uitzicht op het Bois de la Cambre te bezoeken en waan je in een oase van rust in het hart van Brussel.

Zweden

Josefina, Stockholm

Op het eiland Djurgården vind je restaurant Josefina. Dé plek om de zomer te vieren, deze mooie plek is namelijk ‘s winter niet open vanwege de buitenlocatie. De locatie met zijn grote terras en prachtige uitzicht doet het mooie Stockholm alle eer aan.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

Amsterdam Culinair
Pop-up restaurant op sterrenniveau

In Amsterdam opent voor slechts één avond een pop-up risotto restaurant op sterrenniveau: de nu al legendarische Peroni Risotteria. Aan het roer staan de Italiaanse Michelinster-chefs The Costardi Brothers, die hun kookkunsten voor het eerst in Nederland komen vertonen. De Risotter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: